Headlines
Published On:Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα


Η αρρυθμία μπορεί να είναι και σημάδι άνοιας

Posted: 10 Jun 2013 01:45 PM PDT

Η αρρυθμία μπορεί να είναι και σημάδι άνοιας

Μια νέα επιστημονική έρευνα Αμερικάνων ιατρών συνδέει άμεσα την κατάσταση της υγείας της καρδιάς με εκείνη του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως εάν κάποιος ηλικιωμένος έχει αρρυθμίες τότε αυτό ενδεχομένως να είναι σημάδι ότι έχει αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσει σύντομα προβλήματα με τη μνήμη του, ίσως και άνοια. 
Σε πόσα χρόνια νωρίτερα μπορεί να εμφανιστεί αυτό, διαβάστε το αμέσως...

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Έβαν Θάκερ του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Neurology" της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, διαπίστωσαν ότι ο χρόνος που κάποιος ηλικιωμένος με αρρυθμίες μπορεί να εμφανίσει άνοια, είναι μέχρι και κατά 2 έτη πιο σύντομα σε σχέση με κάποιον άλλο ηλικιωμένο. Οι επιστήμονες τόνισαν πάντως ότι τα προβλήματα μνήμης και νόησης είναι συχνά στους ανθρώπους όσο γερνάνε. Η μελέτη δείχνει ότι, κατά μέσο όρο, αυτά τα προβλήματα μπορούν να ξεκινήσουν πιο νωρίς ή να επιδεινωθούν πιο γρήγορα σε όσους έχουν κολπική μαρμαρυγή (αρρυθμίες)».
Η ομάδα του καθηγητή Θάκερ παρακολούθησε και έκανε νοητικά τεστ και τεστ μνήμης, επί 7 έτη σε περισσότερους από 5.100 ηλικιωμένους, άνω των 65 ετών. Ένας στους δέκα από αυτούς εμφάνισαν κολπική μαρμαρυγή στο διάστημα της έρευνας. Οι ίδιοι άνθρωποι εμφάνισαν χειρότερες επιδόσεις στα νοητικά αλλά και στα τεστ μνήμης που τους έγιναν. Πάντα σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν αρρυθμίες.
Μάλιστα στη βαθμολογία των τεστ εκείνοι που δεν είχαν αρρυθμίες εμφάνιζαν μια μείωση της τάξης των 6 μονάδων στις 100, κάτι που είναι φυσιολογικό λόγω της γήρανσης, ενώ εκείνοι με την κολπική μαρμαρυγή εμφάνιζαν μείωση της τάξης των 10 και άνω μονάδων. Ο επικεφαλής της έρευνας δρ Θάκερ τόνισε: «Αυτό σημαίνει πως, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι με κολπική μαρμαρυγή είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν νοητικά προβλήματα ή άνοια σε πιο μικρή ηλικία από ότι όσοι δεν έχουν ιστορικό καρδιακής αρρυθμίας».
Πάντως η επιστημονική ομάδα διευκρινίζει ότι ακόμη δεν είναι βέβαιοι (οι επιστήμονες) για ποιο λόγο η κολπική μαρμαρυγή συνδέεται με την άνοια. Μια πιθανή αιτία είναι ότι η άρρυθμη λειτουργία της καρδιάς μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, κάτι που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν οξυγονώνεται σωστά.Στόχος τώρα είναι να μάθουν και να εξακριβώσουν πως συνδέεται η καρδιά με τον εγκέφαλο σαν λειτουργίες σε σχέση με τις αρρυθμίες και την άνοια, ενώ στη δημοσίευση τους τονίζουν με κάθε τρόπο πως όποιος έχει αρρυθμίες δεν σημαίνει ότι θα εμφανίσει και άνοια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΑΝΤΟ ΚΥΜΑ

Για ταμπλό αυτοκινήτου… σαν καινούργιο

Posted: 10 Jun 2013 01:42 PM PDT

gia-tamplo-aytokinhtoy-hellip-san-kainoyrgio
Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας ταλαιπωρείται από διάφορους παράγοντες. Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε να διατηρήσουμε το ταμπλό του αυτοκινήτου μας καθαρό και σαν… καινούργιο.
Πρώτα από όλα η σκόνη, η οποία κατακάθεται σε κάθε τμήμα και εισέρχεται στις μικρές ενώσεις μεταξύ των πλαστικών μερών. Ακόμα, το αλάτι που μεταφέρουμε με τα χέρια μας από τη θάλασσα στοαυτοκίνητο είναι ικανό να δημιουργήσει λεκέδες στα πλαστικά, τα οποία αγγίζουμε όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και με τον καιρό να τα αλλοιώσει. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι οι καυτές ακτίνες του ηλίου, οι οποίες αφυδατώνουν τα πλαστικά μέρη, ιδιαίτερα τα πιο μαλακά, με αποτέλεσμα να τα κάνουν να δείχνουν παλιά και να τα κάνουν ευαίσθητα με το πέρασμα του χρόνου.

Η λύση

Για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον κάποιο πρόβλημα με σκισμένα πλαστικά στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας, θα πρέπει να τα φροντίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει, αφού καθαρίσουμε το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας, να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ανάλογο προϊόν, το οποίο θα τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση. Εμείς επιλέξαμε ένα το οποίο καθαρίζει σε βάθος τους πόρους των πλαστικών και ταυτόχρονα τους ενυδατώνει, χαρίζοντάς τους μια μικρή ποσότητα γυαλάδας. Ας δούμε όμως ένα-ένα τα βήματα του καθαρισμού μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Τα βήματα του καθαρισμού

Βήμα 1ο. Πρώτα, θα πρέπει να καθαρίσουμε το ταμπλό και από τις μικρές ποσότητες σκόνης που έχουν συγκεντρωθεί, αλλά και από διάφορα άλλα υπολείμματα με τη βοήθεια ενός ελαφρά βρεγμένου υφάσματος. Σε λεπτά μέρη (αεραγωγοί κλιματιστικού), όπου δεν μπορεί να καθαρίσει το ύφασμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πινέλο.

Βήμα 2ο. Αφού καθαρίσουμε από τη σκόνη κάθε τμήμα του ταμπλό, ψεκάζουμε προσεκτικά μικρές επιφάνειες και από απόσταση περίπου 20 εκατοστών. Στη συνέχεια αφήνουμε το υγρό για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να απορροφηθεί, ιδιαίτερα στα μαλακά πλαστικά.
Βήμα 3ο. Τέλος, σκουπίζουμε προσεκτικά κάθε υγρή επιφάνεια, ώστε να καθαρίσει πλήρως από το καθαριστικό. Το αποτέλεσμα είναι το ταμπλό να έχει αποκτήσει το αρχικό σκούρο χρώμα του και να παρουσιάζει μία μικρή γυαλάδα. Την παραπάνω περιποίηση του ταμπλό θα πρέπει να την πραγματοποιούμε συχνά, ώστε να διατηρήσουμε το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας καινούργιο.

Tips

• Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ψεκάσουμε το τιμόνι, τον επιλογέα των ταχυτήτων ή τα πεντάλ. Η γυαλάδα στα μέρη αυτά είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των επιβατών, διότι τα χέρια ή τα υποδήματα του οδηγού μπορεί να γλιστρήσουν και να χαθεί ο έλεγχος του οχήματος.
• Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του γυαλίσματος θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το υλικό στο ταμπλό είναι δροσερό διαφορετικά το γυαλιστικό σπρέι θα εξατμίζεται και δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
• Κατά τη διαδικασία του γυαλίσματος θα πρέπει να έχουμε ανοιχτές τις πόρτες ή τα παράθυρα του αυτοκινήτου, ώστε να αποφύγουμε την εισπνοή των αναθυμιάσεων από το χημικό προϊόν. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ρωσία: Η πρόσβαση των μυστικών υπηρεσιών στα δεδομένα του διαδικτύου

Posted: 10 Jun 2013 01:15 PM PDTΙούνιος 9, 2013.

«Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες μπορούν να έχουν πρόσβαση στους διακομιστές των εταιρειών του Διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά  και, κατά συνέπεια, στα δεδομένα του χρήστη μόνο στο βαθμό που προβλέπεται από το δίκαιο της χώρας», σύμφωνα με εκπροσώπους των εταιρειών του Διαδικτύου.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η εφημερίδα «The Washington Post» είχε αναφέρει ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI),  έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές των εταιρειώνMicrosoftYahooGoogleFacebookPaltalkAOL και Apple.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν δυνατότητα απόκτησης δεδομένων ήχου, βίντεο, φωτογραφιών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων και των επαφών τους.

Ωστόσο οι εταιρείες αρνούνται να παράσχουν πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τους χρήστες τους.

Με τη σειρά τους, οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, μπορούν να έχουν πρόσβαση στους διακομιστές των εταιρειών του Διαδικτύου και, κατά συνέπεια, στα δεδομένα των χρηστών μόνο στο βαθμό που προβλέπεται από το δίκαιο της χώρας, λένε οι εκπρόσωποι των εταιρειών Διαδικτύου.

Έτσι, η υπηρεσία Τύπου της 'Yandex' ("Яндекс"), δήλωσε ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν άμεση πρόσβαση στους servers της εταιρείας, καθώς και ότι στην ιστορία της 'Yandex' δεν έχει κατασχέσεις servers από τα ρωσικά ή ξένα κέντρα δεδομένων.

Ωστόσο η 'Yandex' είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί σε νόμιμα αιτήματα των αρμοδίων οργάνων για πληροφορίες που μπορούν να ληφθούν μόνο με τον τρόπο και σύμφωνα με διαδικασίες που καθορίζονται  από τη νομοθεσία.

Η πρόσβαση σε ατομικά στοιχεία- για παράδειγμα σε περιεχόμενα e mails, επειδή προστατεύονται από το συνταγματικό δικαίωμα της 'ατομικότητας'  της αλληλογραφίας, γίνεται μόνο με δικαστική απόφαση, γράφει το RiaNovosti.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Μας αποδεκατίζει ο καρκίνος!...

Posted: 10 Jun 2013 01:12 PM PDTΤου Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου


Έχασε χτες τη μάχη με την 'επάρατο' ο πολυβραβευμένος Σκωτσέζος λογοτέχνης Ιαν Μπανκς δυο μόνο μήνες μετά την διαπίστωση ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο καρκίνου. Η ανακοίνωση ότι το 2010 ΕΝΑΣ στους ΔΥΟ Βρετανούς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον καρκίνο που θα... κόψει το νήμα της ζωής στο 40% των καρκινοπαθών ήρθε μερικές μέρες μετά την είδηση της διπλής μαστεκτομής που είχε η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.

Καθώς πολλοί συμπατριώτες μας ήδη βιώνουν... το 'τελικό στάδιο' καρκίνου και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση καταθέτω σήμερα στα αγαπημένα μας blogs μερικές σκέψεις ελπίζοντας να φανούν χρήσιμες σε όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. 

Είναι πικρή η διαπίστωση ότι καμιά κοινωνία δεν προετοιμάζει τα άτομα για τις ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του τραγικού ρόλου του καρκινοπαθούς τελικού σταδίου μολονότι μέσα στις επόμενες δεκαετίες 20-25% Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων θα πεθάνουν από κάποια ανίατη μορφή καρκίνου.

Σε μια σχηματική παράσταση καρκινοπαθών τελικού σταδίου, συγγενών τους και μελών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού διαπιστώνουμε ότι:

- στο κέντρο ομόκεντρων κύκλων βρίσκεται το άτομο, στην περιφέρεια βρίσκονται, ανάλογα με το βαθμό συγγένειας και το βαθμό "ταύτισης" οι συγγενείς και,

- στην ίδια βιωματική θέση με τον καρκινοπαθή, σε μια άλλη σειρά ομόκεντρων κύκλων, βρίσκονται θεράποντες ιατροί και νοσηλεύτριες που φροντίζουν το άτομο.

Συγγενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά επιστρατεύουν συγκεκριμένους μηχανισμούς άμυνας του "εγώ" για τη δική τους ομαλή επιβίωση και διατήρηση ψυχικής ισορροπίας όπως κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στήριξης του ασθενούς.

Ερευνητικές προσπάθειες έχουν αναδείξει το γεγονός ότι ο ίδιος ο ασθενής από την στιγμή που θα μάθει ή θα διαισθανθεί ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ενός καρκίνου βιώνει τρία επίπεδα συναισθηματικών αντιδράσεων :

Το πρώτο, είναι σύντομο, χαρακτηρίζεται από σοκ, φόβο και κατάθλιψη. Στη μετωπική αντιπαράθεση με την σκληρή πραγματικότητα ότι "εδώ τελειώνει το ταξίδι " στη γη η δημιουργία τέτοιων συναισθηματικών αντιδράσεων είναι εύλογη για κάθε άνθρωπο .

Στο δεύτερο εναλλάσσονται συναισθήματα άρνησης της πραγματικότητας και θρήνου και μαζί σπασμωδική συμπεριφορά "προγραμματισμού" των τελικών φάσεων της ζωής του ατόμου ή ακόμη και φρενήρης δραστηριοποίηση και ενεργητικότητα χωρίς όμως ουσιαστικό στόχο ή και νόημα. Ο μηχανισμός άμυνας του "εγώ" όπως αυτός της άρνησης της πραγματικότητας ενεργοποιείται για να μετριασθεί το σοκ της πιο σκληρής από όλες τις πραγματικότητες που αντιμετωπίζουμε οι άνθρωποι καθημερινά - ότι είμαστε εφήμερα όντα - ότι μας κατατρέχει η άδικη μοίρας που επικεντρώνεται στο δραματικό γεγονός του προσωπικού μας θανάτου.

Στο τρίτο έρχεται η αποδοχή του επερχόμενου μοιραίου και μαζί μια εμφανής προθυμία και υπακοή του ατόμου στη θεραπευτική αγωγή και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Πολλά άτομα στο στάδιο αυτό συμπεριφέρονται ως "υπάκουα και φρόνιμα παιδιά" μια ιδιότυπη πραγματικότητα που με την ποιητική άδεια της ψυχοδυναμικής ερμηνευτικής ανάλυσης θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έκφραση τελικής ελπίδας ότι "εφόσον είμεθα υπάκουοι ίσως υπάρξει κάποια αμοιβή, γιατί όχι και με την μορφή της σωτηρίας από κάποιο θαυματουργό φάρμακο που μπορεί να προκύψει την τελευταία στιγμή προλαβαίνοντας το μοιραίο." Η ελπίδα, πάντοτε, πεθαίνει τελευταία....

Στην αντιμετώπιση του μοιραίου η Dr Kubler-Ross διαφοροποίησε τα ακόλουθα πέντε στάδια ψυχοσυναισθηματικών αντιδράσεων που είναι :

1] η άρνηση, 2] ο θυμός, 3] η συναλλαγή, 4] η κατάθλιψη και 5] η αποδοχή.

Τα πέντε στάδια δεν έρχονται πάντοτε και σε όλους με την παραπάνω σειρά ενώ για πολλά άτομα το συναισθηματικό φάσμα έχει και άλλες αντιδράσεις όπως την απάθεια, τον φόβο, την αιφνίδια διαχυτικότητα και την έκφραση αγάπης προς τους γύρω αλλά και αποκάλυψη εντυπωσιακών και άγνωστων πτυχών της προσωπικότητας του ατόμου όπου συχνά συμβαίνει να πρυτανεύουν και κάποιες ισχυρές δόσεις καλόγουστου χιούμορ. Το άγχος του θανάτου φαίνεται να παίρνει τρείς αρκετά συγκεκριμένες μορφές στη διάρκεια του τελικού σταδίου της ανίατης ασθένειας που είναι, συγκεκριμένα: η αλλοτρίωση, ο εκμηδενισμός και η αίσθηση της επικινδυνότητας .

Η αλλοτρίωση χαρακτηρίζεται από συναισθήματα, απομόνωσης, εγκατάλειψης και την αίσθηση ότι η αντικειμενική πραγματικότητα αποσυντίθεται δραματικά άτομο αλλοτριωμένο αισθάνεται αποξενωμένο και παραπονείται για εγκατάλειψη ακόμη και όταν δίπλα του στο θάλαμο του Νοσοκομείου βρίσκονται συνεχώς συγγενείς του.

Ο εκμηδενισμός αφορά στο άγχος της ανυπαρξίας καθώς με το θάνατο το άτομο παύει να υπάρχει ανάγεται στο τίποτε. Ο κόσμος, τα πρόσωπα και τα αντικείμενα που στην ολότητά τους συνθέτουν την αντικειμενική πραγματικότητα θα συνεχίσουν να υπάρχουν όταν ο ασθενής του τελικού σταδίου θα πάψει να υπάρχει.

Η επικινδυνότητα συνδυάζει τα συναισθήματα φόβου και θυμού στην υποκειμενική διαπίστωση του ατόμου πως μολονότι η ζωή του είναι σε άμεσο κίνδυνο αυτό παραμένει ευάλωτο και καταστρέψιμο χωρίς προστασία ακόμη και από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που είναι ταγμένο να διαφυλάξει, να σώσει ζωές αποτρέποντας με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτει τον κίνδυνο του θανάτου.

Ο ρόλος της ομάδας στήριξης

Στο τελικό στάδιο η ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης των ασθενών και συγγενικών τους προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες και συγκεκριμένα:

- στο άτομο βοηθώντας το να φτάσει στο τέλος της ζωής του, να αντιμετωπίσει το θάνατό του με μια αίσθηση αξιοπρέπειας. Η αναδρομή στο παρελθόν του ατόμου βοηθά σε σημαντικό βαθμό όπως επιβεβαιώνουν σχετικές μαρτυρίες.

- στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς διαπιστωμένα κάποια άτομα της ιατρονοσηλευτικής ομάδας διακατέχονται από συναισθήματα θυμού, ίσως και ανικανότητας, καθώς "χάνουν" τους ασθενείς τους.

Η ομάδα στήριξης μπορεί να βοηθήσει τα μέλη της ιατρονοσηλευτικής ομάδας προσφέροντας ατομική και ομαδική ψυχολογική υποστήριξη. Είναι γνωστό ότι και "οι θεραπευτές χρειάζονται...θεραπεία" σε περιπτώσεις όπου προκύπτουν σημάδια του συνδρόμου "burnout" (δηλαδή επαγγελματικής εξουθένωσης).

Ερευνώντας τις κοινωνιολογικές διαστάσεις του θανάτου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το γεγονός όταν για οποιονδήποτε ο καρκινοπαθής τελικού σταδίου λόγο δεν πεθάνει "στην ώρα του" τότε μερικοί συγγενείς που βρίσκονται στο στάδιο του πένθους αλλά και κάποια μέλη της ιατρονοσηλευτικής ομάδας δείχνουν συναισθήματα απογοήτευσης συχνά δε ακόμη και θυμού απέναντι στον ασθενή...

- στους συγγενείς βοηθώντας τους να περάσουν όσο πιο ομαλά γίνεται τα στάδια συναισθηματικής αντίδρασης στο θάνατο που είναι τα ακόλουθα πέντε:

1] η προκαταρκτική θλίψη που έρχεται καθώς ανακοινώνεται στους συγγενείς η ανίατη φύση της ασθένειας του ατόμου μολονότι ο θάνατος βρίσκεται ακόμη "μακριά",

2] το πένθος, όπου ο επερχόμενος θάνατος αντιμετωπίζεται αρχικά με άρνηση, στη συνέχεια με κλάμα. Υπάρχουν και άτομα που δείχνουν στωικότητα στο πένθος αλλά η έλλειψη δακρύων δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως περίπτωση ψυχρής αδιαφορίας.

3] Η κατάθλιψη που εμφανίζεται με αποδιοργάνωση της συμπεριφοράς του ατόμου, αϋπνίες και μείωση κοινωνικών, συναισθηματικών και επαγγελματικών του ενδιαφερόντων.

4] Το συναίσθημα της μοναξιάς με όλα όσα σε υποκειμενικό επίπεδο συνεπάγεται αυτή έρχεται στους συγγενείς λίγες μέρες ή εβδομάδες μετά τον θάνατο και την ακολουθούν έντονα συναισθήματα εγκατάλειψης, άγχους, απόρριψης και συχνά απόγνωσης.

5] Η ανακούφιση και ο τερματισμός του πένθους έρχονται αργά στους συγγενείς όπως απαιτεί και η συχνά επαναλαμβανόμενη από συγγενικά πρόσωπα του καρκινοπαθούς τελικού σταδίου επίκληση που συνοψίζεται στην φράση "ας τον αναπαύσει ο Θεός από το μαρτύριό του...ώστε να αναπαυθούμε και εμείς από τον ψυχικό μας πόνο..."

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα

Posted: 10 Jun 2013 01:07 PM PDT

547405_371040036278115_1880273425_n

Μια απίστευτη έρευνα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους! Ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας!
Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα, …… τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!

Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;
Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!
Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!
Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα … ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!
Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον … «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι … ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!
Μάλιστα στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα!
Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη και συνεπώς στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλο!!!
Το ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι θα το δείτε παρακάτω και θα αντιληφθείτε το ΓΙΑΤΙ !
Πάμε όμως να εξετάσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία!
ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ
CDS – Ασφάλιστρα κινδύνου
Εξι ήταν τα εργαλεία με τα οποία κατασκευάστηκε … εργαστηριακά η κρίση και ο ιός απελευθερώθηκε στην Ευρώπη ! Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain) είχαν προεπιλεγεί και στα «εργαστήρια» των τοκογλύφων είχαν γίνει οι απαραίτητες «προσομοιώσεις» με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος, η Ελλάδα, για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη! Ποια ήταν λοιπόν τα εργαλεία αυτά;
Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, Πουθενά! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, επέτρεψαν το σπεκουλάρισμα των τζογαδόρων. Κάποτε είχα γράψει ότι όταν κατέχει CDS, ένας μη κάτοχος ομολόγων, είναι σα να επιτρέπουν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζονται ασφάλειες επί των κατοικιών, και από όσους δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!
Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο, και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά την ασφάλιση του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!!!
Πέραν των Cds, ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ήταν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης.
Τράπεζες – Επενδ. Εταιρίες:
GOLDMAN SACHS
NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)
Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:
FITCH
MOODY's
STANDARD & POOR (S&P)
Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλωσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!
Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:
2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!
2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.
2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».
Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.
2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.
Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.
2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.
● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και
oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.
● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,
Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:
(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.
(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.
(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.
2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.
2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody's και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.
2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως … αγορές;
ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
NEUBERGER BERMAN
Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch
BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody's και S & P
NEUBERGER BERMAN
Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρόθτσάιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!
Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:
● Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .
● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.
Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε!
Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.
Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πουμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσα τους;
Τζόρτζ Σόρος
Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.
● Στενότατος συνεργάτης των Ρόθτσάιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρόθτσάιλντ , αλλά και αντίστροφα.
● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρόθτσάιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ,Μαντλίν Ολμπράϊτ.
Τζον Πόλσον
Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
Στίβεν Κοέν O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρόθτσάιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby's (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).
Ντέιβιντ Αϊνχορν
Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,
H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρόθτσάιλντ;
● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.
● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.
● Ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
● Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρόθτσάιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!
● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.
● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).
● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.
● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).
● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.
● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.
Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν
Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!
Ο Τζόσεφ Ακερμαν είναι:
Διοικητής της Deutsche Bank. Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;
Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β' αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;
Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!
Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρόθτσάιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!
Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;
Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!
Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!
Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!
Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !
Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!
Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε!
Βάλτε αυτό το άρθρο στα «αγαπημένα» του υπολογιστή σας, γιατί θα σας χρειαστεί άπειρες φορές, όταν κάποιοι, θα εξακολουθούν να προκαλούν συσκότιση στον λαό, με αόριστες αναφορές, φτάνοντας στο σημείο τον Ελληνα πολίτη να αναρωτιέται «ΜΑ ΠΟΙΟΣ είναι ο ΕΧΘΡΟΣ»
Τώρα , γνωρίζετε τον εχθρό! Τουλάχιστον, γνωρίζετε τον εχθρό εκτός των τειχών!
Για τους υπόλοιπους, τους εντός, έχουμε καιρό να ασχοληθούμε!!!
—-
Πηγές:
Τα στοιχεία για την συμμετοχή των πολυεθνικών στην Ελληνική οικονομία είναι από το βιβλίο του Πάνου Παναγιώτου: "Ελληνική Κρίση: Περίεργες συμπτώσεις", εκδόσεις Λιβάνη, το οποίο αξίζει να το διαβάσετε. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τι σημαίνει ξεπούλημα στην διάλεκτο Σαμαρά

Posted: 10 Jun 2013 01:04 PM PDT


Πόσο απατεώνας πρέπει να είσαι για να βρίσκεσαι στην διακυβέρνηση της Ελλάδας; Τουλάχιστον όσο και δωσίλογος. Περί ανάκαμψης ο λόγος, ή Grecovery, όπως ανακάλυψε προσφάτως ο successful πρωθυπουργός, ελέω δανειστών, κ. Σαμαράς. Μόλις χθες...
... σε ομιλία του στο «προσυνέδριο» της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη διεμήνυσε τα εξής καταπληκτικά: «Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια στον αστερισμό του περίφημου Grexit, της εξόδου από το ευρώ. Βρίσκεται στον αστερισμό του Grecovery, δηλαδή λίγο πριν αρχίσει η Ανάκαμψη. Αυτή τη μεγάλη ανατροπή, μερικοί δεν μπορούν να τη χωνέψουν. Κάθε φορά που η χώρα μας σημειώνει μιαν επιτυχία, είτε την αμφισβητούν, είτε τη λοιδορούν, είτε προσπαθούν να τη μειώσουν, υπογραμμίζοντας εκείνα που ακόμα δεν έχουν αλλάξει. Αλλά την πλήρη αντιστροφή της κατάστασης δεν τη λέμε εμείς, την ομολογεί καθημερινά ο ξένος τύπος, οι διεθνείς οργανισμοί και οι διεθνείς αγορές. Όλοι εκείνοι που μας είχαν «τελειωμένους» πριν ένα χρόνο, σήμερα προβάλλουν πρωτοσέλιδα στο πόσο αλλαγμένη χώρα είναι πια η Ελλάδα. Το πόσο πολλά και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις - τις δικές τους τις προβλέψεις – κατάφερε τους τελευταίους ένδεκα μήνες αυτή η τρικομματική κυβέρνηση που δημιουργήσαμε.» 

Πολλά φούμαρα, αλλά η ουσία μία. Ο Σαμαράς και η συμμορία του θεωρεί ως επιτυχία την επιβράβευση από τα αφεντικά, από τους κατακτητές. Τα ίδια αφεντικά που δεν δίστασαν, όπως ομολογεί και η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, να θανατώσουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Όσο για στοιχεία, τσιμουδιά. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν έστω μια ισχνή βελτίωση της κατάστασης. Αντίθετα τα πάντα υποδηλώνουν δραματική χειροτέρευση.

Όμως ο Σαμαράς δεν απευθύνεται στον συνταξιούχο που πολύ σύντομα δεν θα έχει σύνταξη για να ζήσει, ούτε στον μισθωτό που προσπαθεί να επιβιώσει με καθυστερούμενες αμοιβές σε επίπεδο απλού επιδόματος εργασίας. Δεν απευθύνεται στον άνεργο, ούτε στον ελεύθερο επαγγελματία, ή στον μικρομεσαίο που εκμηδενίζεται κυριολεκτικά. Ούτε βέβαια στους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν πάρει, ή ετοιμάζονται να πάρουν των οματιών τους και να ξενιτευτούν. Σ' αυτούς δεν έχει νόημα να απευθυνθεί. Του αρκεί να τους τρομοκρατεί και να τους εκβιάζει.

Απευθύνεται όμως σ' ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, τους μαυραγορίτες, τους φιλοτομαριστές. Σ' εκείνους, δηλαδή, που ξέρουν να επιβιώνουν σε κάθε κατάσταση παρέχοντας υπηρεσίες έναντι αντιτίμου. Σ' εκείνα τα παράσιτα που όλα τα προηγούμενα χρόνια ζούσαν με αρπαχτές από την εξουσία, ροκανίζοντας κονδύλια και πουλώντας κάθε λογής εκδουλεύσεις. Σ' αυτούς απευθύνεται και τους λέει: Συσπειρωθείτε γύρω μου κι έχει ψωμί για όλους. Θα πουλήσουμε την χώρα κι όλο κάτι θα βολέψουμε κι εμείς. Να γιατί το όραμα του Σαμαρά είναι το εξής:

«Σας ανέφερα τρεις χαρακτηριστικές κατευθύνσεις-οράματα στη διεθνή μας πολιτική,… τρεις καίριους ρόλους που πρέπει και μπορούμε να δημιουργήσουμε ως χώρα. Στα πλαίσια της Ευρώπης βέβαια, αλλά και πέραν της Ευρώπης. Για λογαριασμό της Ευρώπης, ασφαλώς, αλλά και με υπέρτατο γνώμονα το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας. Οράματα ναι, αλλά που πατούν στέρεα στη γη.
Συνοψίζω:
--Η Ελλάδα ως «επένδυση ασφάλειας» της Ευρώπης στη ταραγμένη Νοτιανατολική Μεσόγειο.
--Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της περιοχής μας, ως λύσεις στο πρόβλημα της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από ξένους.
--Η Ελλάδα ως «πύλη» για τις εμπορικές σχέσεις Ευρώπης-Κίνας, που είναι και γίνονται όλο και πιο σημαντικές. Και για την Ευρώπη και για την Κίνα…»

Προσέξατε κάτι. Η Ελλάδα για τον κ. Σαμαρά δεν έχει κανένα νόημα, καμμιά άλλη προοπτική, κανένα λόγο ύπαρξης παρά μόνο ως χώρα «διευκόλυνσης» ξένων ισχυρών συμφερόντων. Η απόλυτη ιδεολογία του δωσιλογισμού και της υποτέλειας.

Με άλλα λόγια η ΝΔ του Σαμαρά μετατρέπεται ανοιχτά σε κόμμα μαυραγοριτών που διεκδικεί να δουλέψει «για λογαριασμό της Ευρώπης», αλλά και «με υπέρτατο γνώμονα το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας,» δηλαδή της τσέπης των ημετέρων που ποντάρουν σε μερίδιο από το γενικό ξεπούλημα της χώρας και του λαού της. Ο Σαμαράς και η συμμορία του γυρίζει στα γεννοφάσκια της, στις ρίζες της, εκεί απ' όπου αντλεί την κοινωνική και πολιτική καταγωγής της: στο κόμμα των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη. Δεν χρειάζονται πια τα προσχήματα. Νιώθει ότι έφτασε η ώρα να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει, τον τίτλο του υπέρτατου δοσίλογου.

Και το ερώτημα που μπαίνει σε κάθε ψηφοφόρο της ΝΔ, σε κάθε έντιμο άνθρωπο που θεωρεί τον εαυτό του δεξιό, αλλά δεν ξεχνά ότι πρωτίστως οφείλει να είναι πατριώτης. Αυτό είναι το όραμά σου για την Ελλάδα; Να μετατραπεί η χώρα σου σε οικόπεδο ευκαιρίας για «επενδύσεις ασφαλείας» της Ευρώπης, όπου μόνο δωσίλογοι, προδότες, σύγχρονοι κουκουλοφόροι και μαυραγορίτες θα μπορούν να επιβιώσουν; Να καταστραφεί μια από τις πιο όμορφες χώρες του πλανήτη, ένας ευλογημένος τόπος – όπως δίκαια τον αποκαλούσαν οι παππούδες μας – για να αντιμετωπίσει η Ευρώπη (βλέπε Γερμανία) το πρόβλημα της ενεργειακής της εξάρτησης; Να μετατραπεί η Ελλάδα σε «πύλη» για την Ευρώπη; Και οι Έλληνες τι θα απογίνουν; Τελώνες, Φαρισαίοι και αχθοφόροι, κοινώς Κινέζοι κούληδες, χωρίς να τους ανήκει τίποτε; Κι επειδή ο Σαμαράς και η συμμορία του έχουν συνηθίσει να είναι εξ επαγγέλματος τελώνες και Φαρισαίοι, θα πρέπει εσύ να δεχθείς να μεταβληθείς σε αχθοφόρο, σε Κινέζο κούλη μπας κι έρθουν επενδυτές εκ Κίνας που μόνο έτσι αισθάνονται σαν το σπίτι τους; Αυτό είναι το δικό σου όραμα; Αυτό είναι το όραμα για τα παιδιά σου;

Όταν ο πατέρας, ή ο παππού σου πήραν το όπλο και πολέμησαν τον επιδρομέα στα βουνά της Ηπείρου, γιατί το έκαναν; Γιατί πήγαν κι έχυσαν το αίμα τους; Τι ζήταγε τότε η φασιστική κυβέρνηση της Ιταλίας; Τίποτε το ιδιαίτερο: «Όθεν, η Ιταλική Κυβέρνησις κατέληξεν εις την απόφασιν να ζητήση από την Ελληνικήν Κυβέρνησιν -ως εγγύησιν δια την ουδετερότητα της Ελλάδος και ως εγγύησιν δια την ασφάλειαν της Ιταλίας- το δικαίωμα να καταλάβη δια των ενόπλων αυτής δυνάμεων, δια την διάρκειαν της σημερινής προς την Αγγλίαν ρήξεως, ωρισμένα στρατηγικά σημεία του ελληνικού εδάφους. Η Ιταλική Κυβέρνησις ζητεί από την Ελληνικήν Κυβέρνησιν όπως μη εναντιωθή εις την κατάληψιν ταύτην και όπως μη παρεμποδίση την ελευθέραν διέλευσιν των στρατευμάτων των προοριζομένων να την πραγματοποιήσωσι. Τα στρατεύματα ταύτα δεν παρουσιάζονται ως εχθροί του ελληνικού λαού και η Ιταλική Κυβέρνησις δεν προτίθεται ποσώς, δια της προσωρινής κατοχής στρατηγικών τινών σημείων, επιβαλλομένης υπό της ανάγκης των περιστάσεων και εχούσης καθαρώς αμυντικόν χαρακτήρα, να θίξη οπωσδήποτε την κυριαρχίαν και την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος.»

Σε τι διαφέρει αυτή η απαίτηση από το όραμα του Σαμαρά και της συμμορίας του; Τι ζητούσε η φασιστική Ιταλία; Να γίνει η Ελλάδα «πύλη» και «επένδυση ασφαλείας» για την ίδια. Ποια η διαφορά; Το ότι η φασιστική Ιταλία το ζητούσε «δια των ενόπλων αυτής δυνάμεων», ενώ σήμερα επιβάλλεται δια οικονομικών μέσων; Το ότι το ζητούσε μια χώρα, ενώ τώρα μας το επιβάλλει η Ευρώπη που αποτελεί την βιτρίνα των ίδιων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που έσυραν τους λαούς της στον πόλεμο και στην κατοχή το 1940-45; Ή μήπως γιατί ο Σαμαράς και η συμμορία του ενώ δουλεύει – όπως ομολογεί ο ίδιος – «για λογαριασμό της Ευρώπης», μας διαβεβαιώνει ότι έχει «υπέρτατο γνώμονα το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας»;

Το ίδιο δεν διαβεβαίωνε και η φασιστική Ιταλία; Ότι δεν θα έθιγε «οπωσδήποτε την κυριαρχίαν και την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος.» Υπήρχε τότε έστω κι ένας Έλληνας που να πίστευε στ' αλήθεια ότι το τελεσίγραφο της φασιστικής Ιταλίας δεν σήμαινε πόλεμο και κατοχή της Ελλάδας; Τότε γιατί σήμερα θα πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτοί που δουλεύουν «για λογαριασμό της Ευρώπης», έχουν σαν «υπέρτατο γνώμονα το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας»;

Γιατί η κατάληψη «ορισμένων στρατηγικών σημείων του ελληνικού εδάφους», που ζητούσε τότε η φασιστική Ιταλία, σήμαινε αυτονόητα πόλεμο, ενώ η εκχώρηση σε ξένες δυνάμεις σήμερα όλων των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας σημαίνει ανάπτυξη και επένδυση; Τι έχει αλλάξει; Η μεθοδολογία σίγουρα. Αντί στρατιωτικών τελεσιγράφων που αναγκάζουν ακόμη και έναν δικτάτορα σαν τον Μεταξά να αρνηθεί, σήμερα έχουμε την εξαγορά ολόκληρου του εγχώριου πολιτικού προσωπικού στο παρασκήνιο προκειμένου να εμφανίσουν ότι είναι υπέρ του «εθνικού συμφέροντος» ακόμη και το πιο πρόστυχο ξεπούλημα της χώρας.

Κι ας μην αυταπατάται κανείς. Δεν είχαμε τότε διαφορετικούς ηγέτες. Το ίδιο προδότες και δοσίλογοι ήταν πάντα. Διαφορετικό λαό είχαμε που έτρεμαν την αντίδρασή του ακόμη και οι πιο αδίστακτοι δικτάτορες σαν τον Μεταξά. Έναν λαό που θεωρούσε αυτονόητο ότι θα υπερασπιστεί την πατρίδα του απέναντι σε κάθε ξένη επιδρομή. Έναν λαό που δεν ήταν τόσο ακαμάτης και ψόφιος που ψάχνει πρώτα να βρει τον ηγέτη και ύστερα να επιτελέσει το καθήκον του. Είχαμε έναν λαό που έδινε ο ίδιος το παράδειγμα, ακόμη και χωρίς ηγεσία. Έναν λαό που ήξερε να ενώνεται απέναντι στον κίνδυνο ακόμη και υπό συνθήκες της πιο βίαιης και τραυματικής του διαίρεσης σε «εθνικόφρονες» και «μιάσματα».

Ας θυμηθούμε λίγα γι' αυτόν τον λαό από τα πρακτικά της δίκης των δοσιλόγων του 1945. Αξίζει να τα θυμηθούμε ειδικά τώρα που ξεπουλιέται και διαλύεται ολόκληρη η Ελλάδα.

«Ένας Λαός ηνωμένος, χωρίς αρχηγόν, εστάθη αντίθετος προς την ηγεσίαν του και χωρίς να υπολογίση θυσίας, ηγωνίσθη, δια την νίκην.» Από την κατάθεση στη δίκη των δοσιλόγων του Αλ. Μυλωνά, ο οποίος διετέλεσε διαδοχικά υφυπουργός (1922) και υπουργός Γεωργίας (1924), υφυπουργός Οικονομικών (1928), υπουργός Παιδείας (1933), υπουργός Ναυτικών (1944) και υπουργός Οικονομικών (1945-46).

«Τον Μάιον του 1940, όταν ο ίδιος ήμην διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού, ο τότε Πρόεδρος της Κυβερνήσεως Μεταξάς εκάλεσεν όλους τους αντιστρατήγους και μας ανεκοίνωσεν ότι δεν βλέπει προσεχή την σύρραξιν, ότι όμως εάν δεχθή επίθεσιν η Ελλάς θ' αμυνθή. Επειδή, όμως, προσέθεσεν, δεν έχομεν αεροπλάνα, επαρκεί εφόδια, μηχανοκινήτους μονάδας, φορτηγά αυτοκίνητα και πλοία, δια τούτο η σύρραξις η οποία τυχόν μας επιβληθή θα είναι βραχυχρόνιος και θα τελειώση εντός ολίγων ημερών. Το πολύ εντός 15 ή 20… Μετά τας δηλώσεις αυτάς του Μεταξά, επηρεάσθησαν εις μεγάλον βαθμόν και ο Αρχιστράτηγος και το Επιτλείον και πολλοί αξιωματικοί, και όλοι επίστεψαν ότι ένας τοιούτος πόλεμος δεν θα εκράτη επί πολλάς ημέρας.» Από την απολογία του Τσολάκογλου.

«Αι ευθύναι δια την εθνικήν συμφοράν βαρύνουν την Κυβέρνησιν της 4ης Αυγούστου, η οποία αφήκεν απροετοίμαστον την χώραςν δια τον επερχόμενον πόλεμον…» Από την απολογία του Λιβιεράτου.

«Πάντες αναμένομεν ότι θα πολεμήση ο Ελληνικός Στρατός επί τινας ημέρας και θα παραδώση τα όπλα. Διότι δεν ημπορούσε να νικήση την Ιταλίαν. Αυτή ήτο και η γνώμη του Μεταξά άλλως τε…» Από την κατάθεση του στρατηγού Πετρίτη.

«Μετά την κήρυξιν όμως της επιστρατεύσεως τα πράγματα ήλλαξαν και άλλος αέρας εφύσησεν εις το μέτωπον. Τα στρατευμένα παιδιά του Ελληνικού Λαού, με την πίστιν των, τον ενθουσιασμόν των, ενίσχυσαν παραπολύ τους αξιωματικούς. Ήλλαξεν η ψυχολογία του μετώπου, εδημιουργήθη μία ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, αντίθετος προς το κυβερνητικόν πνεύμα και αυτή η ατμόσφαιρα εβοήθησεν εις την διεξαγωγήν του αγώνος… Η ψυχολογία των μαχητών δεν υπήρξεν απλώς αμυντική, αλλά μετεβλήθη εις επιθετικήν… Όταν ήρχισαν αι επιχειρήσεις και η Ιταλική μεραρχία Τζούλια απώθει την ΥΙΙΙην ο στρατηγός Πιτσίκας μου ετηλεφώνησεν: 'Άστα, μουτζωσέ τα!' και όμως ολίγας ημέρας αργότερον, με τους εφέδρους και τους νεοσύλλεκτους της περιφερείας, κατορθώθη ν' αποθηθή η Τζούλια, να προχωρήσουν τα Ελληνικά στρατεύματα και να φθάσωμεν εις το Πόγραδετς. Οι δικοί μας είχον μίαν πίστιν και μίαν αποφασιστικότητα, την οποίαν δεν είχον οι Ιταλοί.» Από την απολογία Τσολάκογλου.

Ο ίδιος αυτός λαός, ο απλός κόσμος, πέρασε από την δοκιμασία της ναζιστικής κατοχής και του ξενοκίνητου εμφυλίου με την ικανοποίηση ότι δεν πρόδωσε, όπως έκαναν οι ηγέτες του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο. Συνέχισε με την ακράδαντη ελπίδα ότι θα είναι αυτός τελικά ο νικητής. Ακόμη κι όταν κατά χιλιάδες αναγκάζονταν να φύγουν για δουλειά στα κάτεργα της Γερμανίας, του Βελγίου, των ΗΠΑ και αλλού, διατηρούσαν πολύτιμη παρακαταθήκη την αδούλωτη ελληνική ψυχή. Ήξεραν πολύ καλά ότι τούτος εδώ ο τόπος είναι η πατρίδα τους και κανείς, μα κανείς δεν πρόκειται να τους την στερήσει ακόμη κι αν τους αναγκάσει να πεθάνουν σε ξένα χώματα μετανάστες, ή πρόσφυγες από ανάγκη.

Ήταν ένας αδούλωτος λαός, ακόμη κι όταν τον υποχρέωναν προδομένο να φορέσει τα χειρότερα δεσμά. Όταν η βασίλισσα Άτοσσα, η μητέρα του Ξέρξη στους Πέρσες του Αισχύλου ρωτά τον Χορό για τους Έλληνες, της απαντούν: οὔτινος δοῦλοι κέκληνται φωτὸς οὐδ᾽ ὑπήκοοι. Κανενός άνδρα δεν ονομάζονται δούλοι ούτε υπήκοοι. Κι όταν ο αγγελιοφόρος της έφερε το μαύρο μαντάτο για τον περσικό στόλο στη Σαλαμίνα, ο αρχαίος ποιητής καταγράφει στους αιώνες την ιαχή των Ελλήνων, που δεν υπήρξαν ποτέ κανενός δούλοι, ούτε υπήκοοι: «Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών». Παιδιά της Ελλάδας προχωράτε, λευτερώστε την Πατρίδα. Λευτερώστε τα παιδιά, τις γυναίκες, τους βωμούς των πατρώων θεών, και των προγόνων τους τάφους. Τώρα ο Αγώνας για όλα!

Αυτού του είδους την ελευθερία υπεράσπισαν πάντα οι Έλληνες, ή τουλάχιστον όσοι είχαν και έχουν ελληνική ψυχή. Όχι την ελευθερία των αγορών, ούτε την ελευθερία να πατώ επί πτωμάτων, η να εκμεταλλεύομαι τις καταστάσεις και τους αδύναμους. Η προσωπική ελευθερία συνδεόταν πάντα με την ελευθερία της πατρίδας, με την ελευθερία της αυτοδιάθεσης, με την ελευθερία ενός λαού να μην είναι δούλος, μήτε υπήκοος κανενός. Με την ελευθερία να είναι ο ίδιος ο λαός, ο εργαζόμενος λαός, ο δημιουργός λαός αφεντικό στον τόπο του. Να γιατί οι «διευκολύνσεις» προς τις ξένες δυνάμεις, όσο κι αν αυτές εγγυώνται το καλό της Ελλάδας, σήμαιναν ανέκαθεν για τον αδούλωτο ελληνικό λαό και αυτονόητα πόλεμο. Πόλεμο απελευθερωτικό. Πόλεμο «υπέρ πίστεως και πατρίδος». Πόλεμο για της ελευθερία.

Σήμερα μας λένε ανοιχτά ότι μας θυσίασαν για τα συμφέροντα του ευρώ και του τραπεζικού καρτέλ της Ευρώπης και θεωρούν φυσικό ότι θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια και θα ασπαστούμε την μοίρα μας καρτερικά. Μας λένε ότι δουλεύουν για «λογαριασμό της Ευρώπης» κι ότι «υπέρτατο εθνικό συμφέρον» είναι να γίνουμε δούλοι των ευρωτραπεζών και υπήκοοι της Ευρώπης. Μας λένε ότι θα εκχωρήσουν το σύνολο της εθνικής επικράτειας ώστε να εξυπηρετηθούν τα γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα ξένων δυνάμεων και δεν φοβούνται μην ξανακούσουν την τρομερή ιαχή που κάποτε τρομοκρατούσε κάθε βάρβαρο επιδρομέα και κάθε επίδοξο προδότη: «Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών.»

Πολύ σύντομα όμως θα χρειαστεί ο κάθε Έλληνας, o καθένας από εμάς και όλοι μαζί να επιλέξουμε: ήρωας, ή προδότης; Κι από την απάντηση που θα δώσουμε θα εξαρτηθεί αν θα υπάρχουμε εμείς και η Ελλάδα αύριο.

Δημήτρης Καζάκης

O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Σήμερα εκδίδει μαζί με τον Μάνο Κακλαμάνο και τον Γιώργο Χριστοφορίδη την εφημερίδα το Χωνί και έχει καθημερινή εκπομπή στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Ράδιο χωρίς FM. Έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

5 τρόποι να διορθώσουμε στο λεπτό ό,τι μπορεί να πάει στραβά με τα ρούχα μας

Posted: 10 Jun 2013 12:58 PM PDT

Crisis Management: 5 τρόποι να διορθώσουμε στο λεπτό ό,τι μπορεί να πάει στραβά με τα ρούχα μας


Ξηλώματα, λεκέδες, χαλασμένα φερμουάρ, φτιάχνονται στη στιγμή, όπου κι αν βρίσκεστε
Κι όμως, οι μίνι κρίσεις που μπορεί να βιώσουμε με τα ρούχα μας ανά πάσα στιγμή, μπορούν να διορθωθούν άμεσα, χωρίς κόπο ή χρήματα, δείτε 5 προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και πώς αντιμετωπίζονται στο λεπτό!

1) Τρίψτε μία μπάρα σαπούνι πάνω στο φερμουάρ που έχει κολλήσει και κάντο το να ανοιγοκλείνει πανεύκολα
2) Στερεώστε στην θέση του ένα κουμπί που ξηλώθηκε, με ένα κομμάτι λεπτό σύρμα
3) Φτιάξτε, προσωρινά το στρίφωμα της φούστας σας με ταινία διπλής όψης
4) Απομακρύνετε λεκέδες από αποσμητικό, με ένα νωπό, καλά στραγγισμένο πανί ή σφουγγαράκι
5) Απομακρύνετε τους λεκέδες ή τα γδαρσίματα πάνω σε ρούχα και αξεσουάρ από σουέντ, τρίβοντας τα με μία λίμα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πού οφείλεται το φούσκωμα στην κοιλιά

Posted: 10 Jun 2013 12:28 PM PDT

pou-ofeiletai-to-fouskoma-stin-koilia-1-315x236

Σίγουρα έχετε αισθανθεί κάποιο φούσκωμα στην κοιλιά ή κάποιο πρήξιμο που πιθανόν να έχει σχέση με κάποιο τρόφιμο που έχετε καταναλώσει αλλά μπορεί και όχι. Παρακάτω θα διαβάσετε τους πιο πιθανούς λόγους που μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε φούσκωμα στην κοιλιά.

Συνήθως άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, μια χρόνια πάθηση του πεπτικού, παρουσιάζουν ξαφνικά φουσκώματα στην κοιλιά και εναλλαγή δυσκοιλιότητας με διάρροια.

Μπορούμε να περιορίσουμε τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου αποφεύγοντας τροφές όπως είναι το γάλα, ο καφές, το τσάι, τα όσπρια, τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών όπως ψωμί ολικής αλέσεως ή δημητριακά ολικής αλέσεως.
Αν έχετε διάρροια, είναι σκόπιμο να μειώσετε τις τροφές που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Αντίθετα, σε περιπτώσεις που το σύνδρομο εκδηλώνεται με επίμονη δυσκοιλιότητα, η λήψη με μέτρο τροφών που περιέχουν φυτικές ίνες είναι απαραίτητη. Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες είναι η βρώμη, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά. Αν η διατροφή σας είναι φτωχή σε φυτικές ίνες, στα φαρμακεία μπορείτε να βρείτε σκευάσματα που περιέχουν φυτικές ίνες σε μορφή σκόνης.
Δοκιμάστε προβιοτικά προϊόντα, δηλαδή τρόφιμα που είναι εμπλουτισμένα με τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια (π.χ. γιαούρτι), τα οποία βρίσκονται φυσιολογικά μέσα στο έντερο και αποτελούν τη φυσιολογική χλωρίδα του οργανισμού. Tα βακτήρια αυτά έχουν ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του εντέρου. Επίσης μειώστε το κάπνισμα, γιατί προκαλεί σπασμούς στο έντερο και προσπαθήστε να έχετε λιγότερο άγχος και στρες, γιατί έτσι το έντερο σας ηρεμεί.
Το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο μπορεί να είναι υπεύθυνο γιατί οι γυναίκες πριν την περίοδό τους κάθε μήνα νιώθουν πρήξιμο, φούσκωμα στην κοιλιά, πονοκέφαλο, κόπωση, πόνο στη μέση, διάρροια, δυσκοιλιότητα, συνεχής όρεξη για φαγητό, μελαγχολική διάθεση και οξυθυμία. Συνήθως τα συμπτώματα αυτά είναι ήπια και δεν δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητα μιας γυναίκας. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τα συμπτώματα εκδηλώνονται πιο έντονα. Οι ειδικοί δεν έχουν ακόμα καταφέρει να εντοπίσουν την ακριβή αιτία που προκαλεί όλα αυτά τα συμπτώματα, ωστόσο γνωρίζουν ότι συνδέεται με τις αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών.
Συγκεκριμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση του συνδρόμου δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε την έντασή του. Διαβάστε ποια είναι αυτά:
- H κατανάλωση τροφών ή συμπληρωμάτων πλούσιων σε βιταμίνες (ιδίως σε βιταμίνη B6), μαγνήσιο και ασβέστιο φαίνεται ότι βοηθάει.
- Επίσης η κατακράτηση υγρών κατά την αναμονή της περιόδου είναι πολύ συχνή. Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων επηρεάζουν την ισορροπία των υγρών του οργανισμού. Στα συμπτώματα της κατακράτησης υγρών αναφέρεται και το πρήξιμο στην κοιλιά.
- Μειώστε το αλάτι στο φαγητό και χρησιμοποιήστε φρέσκα μυρωδικά για περισσότερη γεύση.
- Αποφύγετε τρόφιμα που περιέχουν πολύ αλάτι όπως: ξηροί καρποί, έτοιμες σάλτσες, τουρσί, μουστάρδα, κέτσαπ, καπνιστά τρόφιμα, ζαμπόν, τόνο, πατατάκια.
- Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο όπως : βερίκοκα, μπανάνες, καρπούζι, αγγούρι, σέλινο, φράουλες, λαχανικά, ζυμαρικά, όσπρια.
- Χρησιμοποιήστε το χλωριούχο κάλιο αντί για χλωριούχο νάτριο.
- Πίνετε 1,5 -2 λίτρα νερό καθημερινά για να περιορίσετε την κατακράτηση υγρών στο σώμα σας.
Άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να παρατηρήσουν φούσκωμα στην κοιλιά. Η δυσανεξία στη λακτόζη οφείλεται στο ότι σε μερικούς ανθρώπους απουσιάζει από το έντερο το ένζυμο λακτάση. Η λακτάση διασπά τη λακτόζη που είναι υδατάνθρακας που υπάρχει φυσιολογικά στο γάλα. Τα άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα καταναλώνοντας γάλα με διασπασμένη λακτόζη ή σχεδόν χωρίς λακτόζη.
Έτσι επωφελούνται πλήρως από όλα τα πλεονεκτήματα για την υγεία που προσφέρει το γάλα. Οι δυσκολίες πέψης της λακτόζης λόγω απουσίας στο έντερο της λακτάσης, προκαλούν φούσκωμα στην κοιλιά, πόνο στο στομάχι, διάρροια και αυξημένη παραγωγή αερίων από το έντερο. Υπολογίζεται ότι 6% του γενικού παιδικού πληθυσμού πάσχει από δυσανεξία στη λακτόζη.
Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με την κατανάλωση γάλακτος απαλλαγμένου από λακτόζη που διατίθεται σήμερα. Επίσης το γιαούρτι και τα τυριά δεν προκαλούν το ίδιο πρόβλημα δυσανεξίας όπως το γάλα διότι είναι φτωχά σε λακτόζη.
Γενικά για να αποφύγετε τα ενοχλητικά φουσκώματα – και παρόμοια συμπτώματα προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα (organics), ελέγξτε τις ετικέτες με τα συστατικά ενός τροφίμου. Μεγάλη προσοχή στα συντηρητικά, στις χρωστικές, στα λίπη και στις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν όπως το κυκλαμινικό οξύ και η ασπαρτάμη.
Απαραίτητη είναι η άσκηση. Αποφύγετε τις πολύωρες προπονήσεις, ακολουθήστε ένα σύστημα εκγύμνασης που σας ταιριάζει, προσπαθήστε να έχετε καλό ύπνο, ακούστε ήρεμη μουσική και πιείτε διάφορα αφεψήματα όπως χαμομήλι, τσάι του βουνού ή φασκόμηλο που θα σας χαλαρώσουν και θα βοηθήσουν την πέψη σας!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο καθένας είναι στο έλεος όλων

Posted: 10 Jun 2013 12:25 PM PDT

Η ζωή έχει μεταμορφωθεί σε μια εκτεταμένη παρτούζα στην οποία όλος ο κόσμος παίρνει μέρος. Όλος ο κόσμος μπορεί να δει σε μια τροπική πλαζ την πριγκίπισσα της Αγγλίας να γιορτάζει τα γενέθλιά της γυμνή. Φαινομενικά, η φωτογραφική μηχανή δεν ενδιαφέρεται παρά για τους διάσημους ανθρώπους, αλλά αρκεί να συντριβεί ένα αεροπλάνο δίπλα σας, ν' ανάψουν φλόγες στο πουκάμισό σας, για να γίνετε κι εσείς διάσημοι και να περιληφθείτε στη γενική παρτούζα που δεν έχει τίποτα να κάνει με την απόλαυση, αλλά αναγγέλλει πανηγυρικώς ότι κανένας δεν μπορεί πια πουθενά να κρυφτεί και ότι ο καθένας είναι στο έλεος όλων.

"- Ο ατομικισμός; Πού είναι ο ατομικισμός όταν η μηχανή σε φωτογραφίζει τη στιγμή της αγωνίας σου; Αντίθετα, είναι φανερό ότι το άτομο δεν ανήκει πια στον εαυτό του, ότι είναι εντελώς ιδιοκτησία των άλλων."

Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Πως όταν βλέπεις δυο και τρία πρόσωπα, καταφέρνει να ξεχωρίζεις τις διαφορές τους. Στην εποχή μας που τα πρόσωπα γίνονται πολυάριθμα, το άτομο σταματά να υπάρχει... Δεν βλέπεις παρά τις πολυάριθμες παραλλαγές ενός και μόνον προσώπου και ότι ποτέ, κανένα άτομο δεν έχει υπάρξει"

"- Όταν αγαπάς κάποιον, αγαπάς το πρόσωπό του και το κάνεις έτσι ολότελα διαφορετικό από τα άλλα.

- Το ξέρω. Με γνωρίζεις από το πρόσωπό μου, με γνωρίζεις ως πρόσωπο, και ποτέ δε με γνώρισες διαφορετικά. Έτσι δεν μπόρεσε να σου περάσει η ιδέα ότι το πρόσωπό μου δεν είμαι εγώ."

O Κούντερα συνεχίζει ακάθεκτος να μας ξεγυμνώνει. Μετά το πρόσωπο παίρνει σειρά το όνομα, που κι αυτό τυχαία μας έχει κληρωθεί. Και όμως φτάνουμε να συγχέουμε τον εαυτό μας μαζί του. Ίδια την έχουμε πατήσει και με το πρόσωπό μας. Αφού πρώτα χρειάστηκε να εξοικειωθούμε μαζί του παρατηρώντας το από παιδιά στους καθρέφτες... Καταλήγουμε στο τέλος να πιστεύουμε ότι αυτό που βλέπουμε στο καθρέφτη είναι το "εγώ" μας...

Κι αφού δεν ξέρουμε ποιοι αληθινά είμαστε εμείς και ποιοι αληθινά είναι οι άλλοι, πώς μπορούμε να ερωτευόμαστε; Αυταπάτη ο έρωτας, καταλήγει ο Κούντερα. Και φυσικά έχει δίκιο αν κι εφόσον μιλάει για ευνουχισμένες προσωπικότητες που δεν έχουν κατακτήσει την αυτογνωσία τους.

Το πρόβλημα είναι τόσο παλιό όσο και ο άνθρωπος. Η τεχνολογική έκρηξη όμως του σήμερα το έχει κάνει οξύτερο. Και μην ξεχνάμε ότι το βιβλίο του Κούντερα κυκλοφορεί κοντά είκοσι χρόνια. Χρόνια που εισέβαλε στη ζωή μας εκτός από τον υπολογιστή και το διαδίκτυο. Ποια φωτογραφική μηχανή; Με δυο κινήσεις μπορείς πια από το σπίτι σου να παίρνεις μέρος στο παγκόσμιο χωριό και κατά τον Κούντερα στην παγκόσμια παρτούζα.


(Μίλαν Κούντερα: Η Αθανασία)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Εγώ - Γνωρίζεις ποιος πραγματικά είσαι;

Posted: 10 Jun 2013 12:22 PM PDT


Το Εγώ είναι η χειρότερη απάτη δημιουργίας αυτοπεποίθησης που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, να φανταστούμε ...γιατί δεν το βλέπουμε. Και η μοναδική μεγαλύτερη απάτη είναι το "Είμαι εσύ".... Το θέμα είναι ότι το Εγώ κρύβεται στο τελευταίο μέρος που θα έψαχνες ... μέσα σου. Μασκαρεύει τις σκέψεις του ως δικές σου. Τα συναισθήματα του επίσης. Νομίζεις ότι είσαι εσύ. Η ανάγκη προστασίας του Εγώ του ανθρώπου δεν γνωρίζει όρια. Λένε ψέματα, κλέβουν, σκοτώνουν. Κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μην πληγωθεί το Εγώ τους.

Δεν ξέρουν ότι είναι φυλακισμένοι. Δεν ξέρουν ότι υπάρχει Εγώ. Ο νους δύσκολα αποδέχεται ότι υπάρχει κάτι πέρα από αυτό. Κάτι πιο ικανό να διακρίνει την αλήθεια εντός της αλήθειας.

Στη θρησκεία, το Εγώ φανερώνεται ως ο διάβολος. Φυσικά, κανείς δεν συνειδητοποιεί πόσο έξυπνο είναι το Εγώ, καθώς δημιούργησε το διάβολο για να κατηγορείται κάποιος άλλος.


Δημιουργώντας ένα φανταστικό εχθρό, δημιουργούμε έναν απτό εχθρό. Είναι κίνδυνος για το Εγώ, εκτός από παράγοντας γέννησής του. Δεν υπάρχει εξωτερικός εχθρός, ό,τι κι αν λέει η φωνή μέσα μας. Κάθε αντίληψη εχθρού είναι προβολή του Εγώ ως εχθρού. 

Στην πραγματικότητα, οι εξωτερικού εχθροί μας είναι δημιουργήματά μας.

Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η ίδια μας η αντίληψη, η άγνοιά μας, το Εγώ μας.''

Αν θέλεις να δεις τον μεγαλύτερο εχθρό σου ... κοίτα σε έναν καθρέφτη 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τσίμπημα από κουνούπι; Φυσικοί τρόποι για να διώξεις τη φαγούρα.

Posted: 10 Jun 2013 12:19 PM PDT


Με τη ζέστη, τα τσιμπήματα από κουνούπια είναι σύνηθες και αναμενόμενο φαινόμενο. Η φαγούρα που μπορεί να σου προκαλέσουν ενώ ζεσταίνεσαι ή κοιμάσαι μπορεί να σε οδηγήσει σε τρέλα. Παρόλο που το ξύσιμο στην περιοχή θα σου δώσει άμεση ανακούφιση, σίγουρα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φαγούρα, σε κοκκίνισμα της περιοχής και τελικά ίσως και σε μόλυνση, αν καταφέρεις με τη μανία σου για να ξυθείς να τη ματώσεις.

Ας δούμε φυσικούς τρόπους για να διώξεις την ενοχλητική
φαγούρα..


Σπαθόλαδο
Βάλε στο σημείο που σε τσίμπησε το κουνούπι σπαθόλαδο και η φαγούρα θα ... φύγει
Αλκοόλ
Σίγουρα δεν ενοούμε ότι το να πιεις μερικές μπύρες θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις τη φαγούρα που σου προκαλούν τα κουνούπια. Πάρε λίγο βαμβάκι με οινόπνευμα και βάλ'το στη μολυσμένη περιοχή όσο πιο σύντομα μπορείς. Αυτό θα σε βοθήσει να απαλαγείς από τη φαγούρα. Αν δεν έχεις οινόπνευμα πλύνε την περιοχή με λίγο σαπούνι και ξέπλυνέ την με νερό.

Λεμόνι ή χυμός από λάιμ
Στύψε λίγο λεμονάκι πάνω στην τσιμπημένη περιοχή και θα γλιτώσεις από τη φαγούρα αλλά και την πιθανή μόλυνση που μπορεί να πάθεις. Χρησιμοποίησε αυτό το γιατρικό σε εσωτερικό χώρο καθώς η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες στο δέρμα σου.

Πάγος
Για να μειώσεις το πρήξιμο και να διώξεις τη φαγούρα ιδανικό είναι και λίγο παγάκι στην περιοχή. Αν έχεις πολλά τσιμπήματα κάνε καλύτερα ένα κρύο ντους.

Οδοντόκρεμα
Αν δε σε πειράζει να έχεις άσπρα σημαδάκια στο σώμα σου βάλε λίγη οδοντόκρεμα πάνω σε κάθε τσίμπημα και απελευθερώσου γρήγορα από τη φαγούρα.


Βασισμένο σε άρθρο από το www.faysbook.gr
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Οι τούρκοι έκαναν πειράματα βιολογικού και χημικού πολέμου, με πειραματόζωα τους Έλληνες αιχμαλώτους του πολέμου στην Κύπρο το ’74 !!!

Posted: 10 Jun 2013 12:15 PM PDTΑποκάλυψη ΣΟΚ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» κ. Νίκο Αργυρόπουλο στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» :
«… οι τούρκοι έκαναν πειράματα βιολογικού και χημικού πολέμου, με πειραματόζωα τους Έλληνες
αιχμαλώτους του πολέμου στην Κύπρο το '74 !!!...Γι' αυτό τους κράτησαν και δεν τους απελευθέρωσαν … »
Συγκλονιστικός ο συμπολεμιστής του κ. Θανάσης Ζαφειρόπουλος, αιχμάλωτος πολέμου το '74, ζωντανεύει στην οθόνη μερικά από τα απερίγραπτα μαρτύρια που υπέστη από την θηριωδία των τούρκων, μόνο και μόνο επειδή … πολέμησε για την Πατρίδα !!!


Κάθε του λέξη κι' ένα δριμύ κατηγορώ κατά των Ελλήνων πολιτικών, που όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν για ΚΑΝΕΝΑΝ αιχμάλωτο πολέμου του '74, αλλά τους αγνόησαν ΟΛΟΥΣ, τους περιφρόνησαν και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να αναπτύξουν την Ελληνοτουρκική φιλία !!!
Πολύ σωστά λέει ο Ν. Αργυρόπουλος ότι :
«Οι αιχμάλωτοι του πολέμου της Κύπρου ΔΕΝ είναι αγνοούμενοι, … είναι αγνοημένοι !!!»

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: 

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Το ΄λάθος΄ στο τραγούδι είναι πάντα επίκαιρο

Posted: 10 Jun 2013 12:10 PM PDT

Από τον Κώστα Ζουγρή


Ισως δεν υπάρχει άλλη λέξη στην κοινωνική μας συμπεριφορά που να μας έχει απασχολήσει περισσότερο από τη λέξη λάθος. Πόσες φορές δεν αναρωτιέται κανείς μετανιωμένος για κάποια λανθασμένη, όπως αποδείχτηκε αργότερα, ενέργειά του. 

Αυτήν την εβδομάδα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν  με το λάθος του ΔΝΤ που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, αλλα και διαφορετικές ερμηνείες, γιατί ένα λάθος μπορεί να αδικεί κάποιον, αλλά παράλληλα ίσως ευνοεί άλλους. 

Ειδικά, όμως, στις ερωτικές σχέσεις συνήθως επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος δικαιώνοντας στιχουργούς, όπως ο Παύλος Πρόγιας που το 1960 σε μουσική του Λυκούργου Μαρκέα έγραφε το Λάθος η αγάπη μας:
Η ιστορία μας που πέρασε άφησε ανάμνηση πικρή γιατί καθόλου δεν μ' αγάπησες,
γιατί ήσουν πάντοτε σκληρή, γι' αυτό στο λέω κατά βάθος που σ' αγαπούσα ήταν λάθος.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, πάλι, παραπονούνται ότι άλλαξε ο κόσμος και τίποτα δεν είναι όπως παλιά, παραβλέποντας το ότι οι αλλαγές δεν συνέβησαν μόνο στη σημερινή εποχή, αλλά συνεχίζουν να επιτελούνται σε καθημερινή βάση, απλώς σε κάποια φάση της ζωής μας αδυνατούμε να τις παρακολουθήσουμε.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης το 1990, με το Λάθος εποχή, που άνοιξε τον δρόμο στην καριέρα του Πέτρου Γαϊτάνου, περιγράφει γλαφυρά τα καθημερινά ανθρώπινα λάθη:
Λάθος εποχή ήταν να βρεθούμε.
Λάθος εποχή είναι αυτή που ζούμε
Τι να πω εγώ, τι να πεις κι εσύ. Λάθος εποχή, τ' όνειρο τελειώνει, λάθος εποχή, τι να ξημερώνει. Ποιος μπορεί να πει, ποιος μπορεί να δει.
Κι έτσι σ' αγαπώ κι έτσι σε αγγίζω
κι αν σε χάνω εδώ, κάπου σε κερδίζω
Λάθος εποχή ξεκινάμε πάλι.
Λάθος εποχή, πάμε για μιαν άλλη.
Φτάνει εγώ κι εσύ να 'μαστε μαζί.

Η εξήγηση για τα λάθη μας είναι απλή, σύμφωνα με τον Σταμάτη Σπανουδάκη και στο Αυτά παθαίνει μάτια μου, που τραγουδά η Ελένη Βιτάλη: Δεν είναι πως δεν έκανα ούτε πως δεν αξίζω ούτε και πως τα λάθη μου δεν τα αναγνωρίζω. Αυτά παθαίνει μάτια μου όποιος πολύ αγαπάει, πετάει μέσα στα σύννεφα, στη γη παραπατάει.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναγνωρίζει την ανθρώπινη αδυναμία να είναι κανείς επιρρεπής στα λάθη και στο Ασε με να κάνω λάθος, του Ανδρέα Τσιλιφώνη, τραγουδά: Ασε με να κάνω λάθος, μην παριστάνεις τον Θεό. Δεν μ' αρέσουν οι σωτήρες,
δεν γουστάρω να σωθώ, δεν πειράζει αν μετά θα μετανιώσω, δεν τρέχει τίποτα αν διπλά θα κουραστώ. Δεν με νοιάζει απογοήτευση αν νιώσω, αφού ξέρω πώς έπαιξα κι εγώ.

Ο Κώστας Τουρνάς έχει επίσης την ίδια άποψη και δεν μετανιώνει για τα λάθη του, αφού είναι γνωστό ότι είμαστε γεννημένοι για να κάνουμε λάθη:
Ποιος θα τονίσει τα χιλιάδες λάθη μου.
Να μου τονίσω άλλα χίλια και τ' αμέτρητα τα πάθη μου.
Βάθη απύθμενα να συναντάει πάντα η σκέψη μου.
Να διορθώνω τ' αδιόρθωτα είναι η τέρψη μου.
Από τη νεότερη ερμηνεία στο Δεν μετανιώνω του 1980, με τον ίδιο τον Τουρνά.
Υπάρχουν βέβαια και οι αισιόδοξοι, όπως η Αννα Βίσση, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο σε τραγούδια όπως το Καλημέρα καινούργια μου αγάπη: Καλημέρα, καινούργια μου αγάπη, καλημέρα, καινούργια ζωή!. Από σήμερα τέλος τα λάθη, φτάνει να 'μαστε πάντα μαζί.

Από τα πιο ωραία τραγούδια της περασμένης δεκαετίας ήταν Το λάθος, του Αντώνη Βαρδή, σε στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου και με ερμηνεύτρια τη Μελίνα Ασλανίδου: Μόνη στης ζωής την άκρη άλλη μια φορά. Εμειναν τα όνειρα μισά.
Στέγνωσε ξανά το δάκρυ μέσα στην ψυχή κι έγινε αλμύρα στην πληγή.
Θέλω να σου πω αντίο, όμως δεν μπορώ, μένω μες στο λάθος μου να ζω
Ο,τι μου ζήτησες δίνω κι ένα σου ζητώ να 'ρχεσαι κι εγώ να ξαναζώ.

Συχνά οι άνδρες κατηγορούν τις γυναίκες για τα λάθη τους, ο Κώστας Μακεδόνας έγραψε τους στίχους και τραγουδά σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου το Εκανες το λάθος: Τώρα όσο κι αν θες να σ' αγαπώ σ' έχω πια ξεχάσει και δεν θέλω να σε δω, τώρα όσο κι αν θες να σ' αγαπώ
δεν γυρίζω πίσω, δεν μπορώ. Εκανες το λάθος, άφησες το πάθος κι έφυγες μες στη νυχτιά, έκανες κομμάτια όρκους και παλάτια και την άδεια μου καρδιά.

Πιο σκληρός ο Στράτος Διονυσίου, την κατηγορεί, σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Τάσου Οικονόμου: Ημουνα μοναχοπαίδι, ήμουνα μοναχογιός κι έχω γίνει ψυχοπαίδι, κι έχω γίνει παραγιός.
Στη δική σου την καρδιά, αφιλότιμη, πόσο λάθος με μετράς, αφιλότιμη.

Πέφτεις σε λάθη τραγουδούσε το 1948 η Σωτηρία Μπέλλου μαζί με τον συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη: Πέφτεις σε λάθη, τι έχεις πάθει και κάθε μέρα βρίζεις και γελάς,
με πικραίνεις, σαν ξένο με κοιτάς και στο ρέμα με τραβάς.

Ο Γιώργος Παρασυρός στο Συμβιβαζόμαστε, σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και με ερμηνεύτρια τη Μαρινέλλα, μας επισημαίνει ένα από τα μεγαλύτερα ανθρώπινα λάθη, την άρνηση να δούμε την πραγματικότητα και την εμμονή μας να συντηρούμε στη ζωή μας συχνά αρρωστημένες καταστάσεις: Συμβιβαζόμαστε, δεν χωριζόμαστε
κι αυτό είναι λάθος. Υποκρινόμαστε πως αγαπιόμαστε τάχα με πάθος.

Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης έχει γράψει το Μη σταματάς για την Ελένη Λεγάκη, στο οποίο θέτει την έννοια του λάθους στη σωστή διάσταση όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις:
Κανείς δεν ξέρει ο χρόνος τι θα φέρει κι αν κάνεις λάθος στο νέο σου το πάθος.
Μα θα 'μαι εδώ και θα σε περιμένω, σαν ένα κάρβουνο για πάντα αναμμένο.

Συνώνυμο του λάθους είναι το σφάλμα, που ειδικά στο λαϊκό μας τραγούδι έχει συχνή παρουσία.
Η Πόλυ Πάνου το 1960 ήταν η δημοφιλέστερη τραγουδίστρια της χώρας μας και μέσω του Θόδωρου Δερβενιώτη αναγνώριζε τα λάθη της. Ενα σφάλμα έκανα λεγόταν μία από τις μεγάλες επιτυχίες της, που ξανάφερε στην επικαιρότητα το 1992 η Ελένη Τσαλιγοπούλου: Δεν έχεις το δικαίωμα ένα παλιό μου σφάλμα
να μου το φέρνεις μες το νου πάλι κάθε φορά. Το πλήρωσα μες στη ζωή
με πόνο και με κλάμα, γι' αυτό θα πρέπει τώρα εσύ να με κερνάς χαρά.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης παραδέχεται τα σφάλματά του σε αρκετές επιτυχίες του, Κάτω απ' το πουκάμισό μου, Αν είναι η αγάπη έγκλημα, Τα σφάλματα είναι για τους ανθρώπους, Την πόρτα μη μου κλείνεις. Το σφάλμα του παραδέχεται και ο Πάνος Γαβαλάς στο Μπορεί να έφυγες: Γιατί σαν άνθρωπος σε σφάλμα έπεσα που σε αγάπησα αληθινά,
ενώ δεν άξιζες κι ούτε σου έπρεπε να 'χεις στα χέρια σου τέτοια καρδιά.

Ο Γιώργος Κοινούσης δίνει την εξήγησή του για τα σφάλματα που διαπράττουμε στο Ανθρωποι είμαστε, μέσω της Δούκισσας.
Ο κατάλογος με τα τραγούδια για τα λάθη μας είναι ατελείωτος και συγκρίνεται μόνο με τα λάθη που κάνει ο καθένας από εμάς, αλλά τα παραδέχεται συνήθως με αρκετή καθυστέρηση.

Στο ξένο τραγούδι το (If Loving You Is Wrong) Ι Don't Want Το Be Right, επιτυχία του 1972 από το χώρο της μουσικής σόουλ, δίνει μια άλλη διάσταση σ' ένα θέμα που πάντα είχε στενή σχέση με τον έρωτα, όπως π.χ. στο My Mistake (Was Το Love You), του Marvin Gaye με την Diana Ross (1974), ή το Right Or Wrong (Ι'll Be With You) της Wanda Jackson.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πως να κάνετε το άρωμα σας να διαρκεί περισσότερο!

Posted: 10 Jun 2013 11:49 AM PDT


Είσαστε πολλές ώρες εκτός σπιτιού και το άρωμα που βάλατε το πρωί έχει σχεδόν εξατμιστεί. Μην σας απασχολεί γιατί εδώ θα βρείτε ένα tip για να προετοιμαστείτε την επόμενη φορά καλύτερα.
Το κόλπο είναι να ενυδατώσεις σωστά τα σημεία που θα βάλεις το άρωμα και έτσι θα "φυλακίσεις" το άρωμα και θα κρατάει για πολλές ώρες.

Αν η κρέμα ενυδάτωσης που θα χρησιμοποιήσεις είναι της ίδιας σειράς με το άρωμα η μεγάλη διάρκεια είναι εγγυημένη!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Μην το σκέφτεσαι… ζήσε!

Posted: 10 Jun 2013 11:47 AM PDT

4267418236_c15a4531ac_b
 Αν προσπαθείς να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό, το πολύ φαγητό, τον καφέ, τη ζάχαρη ή απλώς το δάγκωμα των νυχιών σου, πρέπει να ξέρεις ότι αυτά είναι συνήθειες που δύσκολα κόβονται! Η συνήθεια όμως που είναι δυσκολότερο να κοπεί και η οποία βλάπτει περισσότερο τη συναισθηματική σου κατάσταση είναι ίσως η συνήθεια που περνάει πιο απαρατήρητη από όλες: η συνήθεια της αρνητικής σκέψης.
Μπορείς να δέσεις τα χέρια σου πίσω από την πλάτη για να σταματήσεις να δαγκώνεις τα νύχια σου, μπορείς να αποφύγεις το αλκοόλ και τα τσιγάρα έτσι ώστε να μην είναι πια στη διάθεσή σου, μπορείς να υπομείνεις μερικές μέρες πονοκεφάλων και κούρασης για να κόψεις τον καφέ, αλλά ποτέ δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι!

Όπως ήδη κατάλαβες, η σκέψη είναι κάτι τόσο φυσικό για σένα, που είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις ότι την κάνεις. Όταν συνειδητοποιήσεις την ενεργητική διαδικασία της σκέψης σου, θα σοκαριστείς από το πόσο συχνά το περιεχόμενο των σκέψεών σου είναι αρνητικό. Ξέρω από πελάτες μου ότι από τότε που άρχισαν να προσέχουν τις σκέψεις τους, ανακάλυψαν ότι πάνω από το 90% ήταν αρνητικές.
Ποιο είδος σκέψης είναι αρνητικό; Αυτή η ερώτηση είναι πολύ σημαντική, γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν τόσο πολύ συνηθίσει να κάνουν αρνητικές σκέψεις, που δεν καταλαβαίνουν καν ότι είναι αρνητικές. Υποθέτουν, αντίθετα, ότι είναι φυσιολογικές. Είναι γεγονός ωστόσο ότι μπορεί να θεωρηθεί αρνητική οποιαδήποτε σκέψη σε κάνει να νιώθεις λιγότερο ικανοποιημένος από ό,τι ένιωθες πριν την κάνεις. Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται, αλλά σε καμιά περίπτωση αποκλειστικά, σκέψεις που έχουν σχέση με το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα και πόσα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Προσπαθείς να βρεις γιατί τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά ή γιατί κάποιος εκανε κάτι που σε πλήγωσε ή που δεν εγκρίνεις, αναλύεις αρνητικές σκέψεις και πάει λέγοντας.
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε εφημερίδες και να βλέπουμε τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Με τη σκέψη μας τείνουμε να μιμούμαστε αυτές τις ειδησεογραφικές πληροφορίες. Το μυαλό μας επανεξετάζει τα προβλήματα του παρελθόντος και του μέλλοντος, τις ανησυχίες και τους φόβους μας, και σκεφτόμαστε συνεχώς πόσο τραγική είναι η κατάσταση. Προφανώς κάποιος προγραμματισμός και κάποιος απολογισμός είναι απαραίτητοι για μια αποδοτική ζωή. Αν συνειδητοποιείς ότι κάνεις τέτοιες σκέψεις και ξέρεις τις πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας πνευματικής δραστηριότητας, προστατεύεσαι σε μεγάλο βαθμό από τα αρνητικά αποτελέσματά της.
Αν όμως κάνεις τέτοιες σκέψεις χωρίς να συνειδητοποιείς τι κάνεις στον εαυτό σου, θα βρεθείς στο έλεος των ίδιων σου των σκέψεων. Επειδή αυτός ο τρόπος σκέψης είναι αρνητικός, το ηθικό σου θα συνεχίσει να πέφτει ή να παραμένει σε χαμηλό επίπεδο. Όταν θα κατανοήσεις και θα μπορέσεις να γίνεις αυτόπτης μάρτυρας αυτής της ενεργούς διαδικασίας, θα μπορείς μετά να επιλέγεις ποιες σκέψεις να ακολουθείς και ποιες να απορρίπτεις. Θα σου γίνει συνήθεια να σκέφτεσαι μόνο τα πράγματα που είναι πραγματικά ενδιαφέροντα και θα μάθεις να αγνοείς τα υπόλοιπα.
Αυτό το είδος επιλεκτικής σκέψης δε σημαίνει άρνηση ούτε απάθεια. Η άρνηση συνεπάγεται προσποίηση, και εσύ δεν προσποιείσαι τίποτα. Αναγνωρίζεις τα προβλήματα στον κόσμο και στην ίδια σου τη ζωή. Απλώς επιλέγει να μην προσκολλάσαι στις αρνητικές σκέψεις για τη ζωή σου επειδή ξέρεις τι θα συμβεί αν το κάνεις. Η εμπειρία της ζωής σου σχετίζεται άμεσα με το πού επιλέγεις να εστιάσεις την προσοχή σου. Αν την εστιάσεις στα προβλήματά σου, αυτό που θα βιώνεις θα είναι κατά κύριο λόγο προβλήματα. Καθώς μαθαίνεις να μην προσέχεις τόσο πολύ τα προβλήματα και τα άσχημα του κόσμου, θα ανακαλύψεις ότι παρατηρείς περισσότερο την ομορφιά και την καλοσύνη που υπάρχει γύρω σου. Αυτό ακριβώς κάνουν συστηματικά τα μικρά παιδιά. Ζουν στον ίδιο κόσμο με τους ενήλικες, αλλά βλέπουν διαφορετικές όψεις της ζωής. Βλέπουν γέλιο, αγάπη και ευκαιρίες.
Μπορείς να επιλέξεις την αγάπη αντί για το φόβο  Αγάπη αντί για το Φόβο: Κάθε φορά που εισβάλλουν στο μυαλό σου σκέψεις αρνητικές, απαισιόδοξες ή επιφυλακτικές, βρίσκεσαι μπροστά σε ένα νέο σημείο επιλογής της ζωής σου. Μπορείς να επιλέξεις να ακολουθήσεις τις αρνητικές σκέψεις σου, όπως έχεις κάνει και στο παρελθόν. Αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθούν πολλοί άνθρωποι τις περισσότερες φορές. Φαίνεται πάντα λογικό να τον ακολουθούν επειδή είναι πιο εύκολος και επειδή τους φαίνεται πιο οικείος.
Στην πραγματικότητα, όπως έχεις ήδη διαπιστώσει, σπάνια καταλαβαίνεις ότι μέσα σου γίνεται ένας διάλογος με τον εαυτό σου. Πάρε το εξής παράδειγμα: σκέφτεσαι συνεχώς πόσο θα θυμώσουν οι γονείς σου (ή το αφεντικό σου, τα παιδιά σου, ο σύζυγός σου) με κάτι που έκανες. Κάνεις πρόβολες στο μυαλό σου και θυμώνεις και ο ίδιος. Φαντάζεσαι πώς δικαιολογείς τη στάση σου στους γονείς σου (ή σε οποιονδήποτε) και δημιουργεί σενάρια πολέμου. Στο μεταξύ νιώθεις, όπως είναι φυσικό, τα αρνητικα αποτελέσματα της σκέψης σου χωρίς καν να ξέρεις ότι η σκέψη σου είναι που σου δημιουργεί το πρόβλημα. Η συνηθισμένη αντίδραση σε αυτό τον αυτοεπιβαλλόμενο πόνο είναι να κατηγορείς τον εαυτό σου και τους ανθρώπους που σε περιστοιχίζουν για τη δυσαρέσκεια που νιώθεις
Υπάρχει όμως και άλλος δρόμος. Το σημείο της επιλογής σου είναι εκείνη η στιγμή από την οποία ξεκίνησε ο εσωτερικός σου διάλογος, τότε που έπρεπε να αποφασίσεις αν θα επέλεγες το δρόμο της αρνητικότητας ή της αγάπης. Τι σημαίνει «να επιλέγει την αγάπη»: Σημαίνει ότι αποφασίζεις οτι η γαλήνη και η ευτυγία είναι σημαντικότερες για σένα από το να έγεις «δίκιο».
Σημαίνει άμεση επίλυση.παρά συνεχή αγώνα – ευτυχία παρά απογοήτευση. Η επιλογή του δρόμου της αγάπης σημαίνει ότι καταλαβαίνεις πως σου αρκεί το απλό, γαλήνιο αίσθημα της υγιούς λειτουργίας σου, ότι αυτό αντιπροσωπεύει ουσιαστικά ό,τι θέλεις από τη ζωή σου. Η ζωή δεν είναι τίποτα περισσότερο από την απλή εμπειρία της δικής σου ψυχικής υγείας. Ο μόνος λόγος για να επιλέξεις έναν αρνητικό τρόπο σκέψης θα ήταν κάποια δική σου λανθασμένη προσδοκία ότι αυτό θα σου χάριζε κάποια ικανοποίηση. Ξέχνα το!
Η ικανοποίηση που αναζητάς είναι στη διάθεσή σου μόνο όταν αποφασίζεις συνειδητά ότι εκείνη τη στιγμή προτιμάς την ψυχική σου ηρεμία από τις σκέψεις που σε απομακρύνουν από αυτήν. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να ανακαλύψεις την υγιή λειτουργία σου είναι να παρατήσεις τη σκέψη που σου στέκεται εμπόδιο.
Η επιλογή της αγάπης δεν είναι άρνηση. Τι άλλο αρνείσαι εκτός από την πηγή του πόνου σου; Τίποτα. Αποφασίζεις συνειδητά να μη τροφοδοτείς τον πόνο σου με τη μοναδική καύσιμη ύλη του: την αρνητική σκέψη σου' όταν το κάνεις, ο συναισθηματικός πόνος σου εξαφανίζεται και ένα καινούριο αίσθημα υγείας και αγάπης εμφανίζεται στο προσκήνιο. Όταν επιλέγεις την αγάπη αντί για το φόβο, σταματάς να πολεμάς την ίδια σου τη σκέψη και αρχίζεις να νιώθεις πάλι καλά. Μερικές φορές φαίνεται ευκολότερο να ακολουθείς τα κακά συναισθήματά σου παρά τα καλά. Μπορείς, παρ' όλα αυτά, να αναζητάς συνειδητά τα βαθύτερα και θετικότερα συναισθήματα που υπάρχουν μέσα σου και να είσαι σταθερός σε αυτά.
Αυτή η συνειδητή επιλογή είναι πολύ σωστή, αλλά δεν είναι πάντα εύκολη. Δε συμβαίνει από μόνη της – πρέπει εσύ να την κάνεις να λειτουργήσει. Πρέπει να επιθυμείς να λειτουργήσει περισσότερο από εκείνες τις δελεαστικές σκέψεις που σου είναι τόσο οικείες. Το θετικό είναι ότι αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις! Από τη στιγμή που παίρνεις αυτή την απόφαση και της δίνεις προτεραιότητα στη ζωή σου, όλα τα υπόλοιπα τακτοποιούνται.
Αυτό είναι ένα από τα ωραία υποπροϊόντα της συνειδητής επιλογής της αγάπης αντί του φόβου: τα προβλήματα που σε απασχολούσαν αρχίζουν να λύνονται από μόνα τους. Κάθε φορά που έχεις την ευκαιρία να επιλέγεις την αγάπη αντί για το φόβο και το κάνεις, τροφοδοτείς ένα νέο είδος ενέργειας στη ζωή σου, γεμάτο θετικότητα και αγάπη.
Αν ακολουθείς όλες τις αρνητικές σκέψεις που έρχονται στο μυαλό σου, δεν έχεις ξεφύγει ακόμη από την «παλιά» αρνητική ενέργεια που θέλεις να αντικαταστήσεις• αυτή είναι υπεύθυνη για τη μακροχρόνια στασιμότητά σου. Πώς είναι δυνατόν να αποφύγεις καβγάδες με τους γονείς, το σύζυγο, το παιδί, ή το αφεντικό σου, αν το μυαλό σου είναι γεμάτο αρνητικότητα;
Αυτό είναι αδύνατον. Θα καταλήξεις να επαναλαμβάνεις τα προβλήματα και τους καβγάδες μες στο μυαλό σου και μετά θα τα βλέπεις να εκδηλώνονται στη ζωή σου. Αν είσαι σαν τους περισσότερους ανθρώπους, θα νιώθεις απογοήτευση επειδή σου συμβαίνουν συνεχώς τα ίδια πράγματα. Είναι ανάγκη να σπάσεις αυτόν το φαύλο κύκλο. Για να γίνει αυτό πρέπει να αναγνωρίσεις τα σημεία επιλογής της ζωής σου και μετά να ακολουθήσεις το δρόμο προς την υγιή λειτουργία σου.
Εισήγαγα την Τζέινυ στην έννοια των σημείων επιλογής από την πρώτη φορά που με επισκέφθηκε στο γραφείο μου. Ο άνδρας της ήταν ένα άτομο εθισμένο στην εργασία και αφιέρωνε ελάχιστο χρόνο ή ενέργεια σε αυτήν. Η Τζέινυ ένιωθε θυμό και απογοήτευση και θεωρούσε ότι δικαίως ένιωθε έτσι. Ένα από τα πρώτα πράγματα που μου είπε ήταν: »Οποιοσδήποτε στη θέση μου θα ενοχλούνταν».
Προτού έρθει να με δει, η Τζέινυ σκεφτόταν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει τα αρνητικά συναισθήματά της είναι να μιλήσει σε κάποιον γι' αυτά. Σχεδόν κάθε μεσημέρι έβγαινε για φαγητό με ένα φίλο για να μιλήσει για τα προβλήματά της. Και ακριβώς μετά από κάθε γεύμα ένιωθε αγανάκτηση.
Η Τζέινυ ανακάλυψε κάτι που την εξέπληξε. Οι μοναδικές φορές κατά τις οποίες ήταν πραγματικά θυμωμένη με το σύζυγό της ήταν όταν σκεφτόταν υπερβολικά τις υπερωρίες του. Υπέθετε ότι ήταν πάντα θυμωμένη γιατί κάθε φορά που τις θυμόταν θύμωνε. Ωστόσο τις περισσότερες φορές ήταν υπερβολικά απασχολημένη με τη δική της ζωή για να ασχολείται με το πρόγραμμα του συζύγου της. Είχε μια δική της καριέρα. Της άρεσε επίσης να γυμνάζεται σε ένα κέντρο υγείας και να συμμετέχει εθελοντικά σε μια τοπική οργάνωση. Τον περισσότερο καιρό ήταν πολύ ικανοποιημένη από τις καθημερινές της ασχολίες.
Η Τζέινυ κατάλαβε πως όταν άρχισε να σκέφτεται τις υπερωρίες του συζύγου της, βρισκόταν σε ένα πολύ σημαντικό σημείο επιλογής. Οταν σκεφτόταν τις υπερωρίες του και την προτεραιότητα που έδινε στη δουλειά, αμέσως ένιωθε αγανάκτηση' όσο αυτή μεγάλωνε, τόσο περισσότερο ανέλυε τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμά του επηρέαζε τη ζωή της, πράγμα που την έριχνε σε μια μαύρη τρύπα απογοήτευσης. Τα ζεστά συναισθήματα αγάπης, από την άλλη, την οδηγούσαν απευθείας στην ευγνωμοσύνη. Για να νιώσει έτσι έπρεπε να παραδεχτεί ότι άρχιζε να σκέφτεται αρνητικά για το σύζυγό της, να ξέρει τι θα συνέβαινε αν συνέχιζε, και να επιλέξει να εγκαταλείψει τις σκέψεις της επί του θέματος. Έμαθε γρήγορα ότι τα ζεστά αισθήματα απέναντι του βελτίωναν σημαντικά την ποιότητα της ζωής της, ακόμα και κατά την απουσία του.
Ήταν πολύ ενδιαφέρον ότι η Τζέινυ ήταν σε θέση να εφαρμόζει αυτό που καταλάβαινε όχι μόνο κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά και όταν ήταν με το σύζυγό της. Ανακάλυψε ότι εκτιμούσε το χρόνο που περνούσε μαζί του πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθιζε. Ο άνδρας της ανταποκρίθηκε θετικά στα ζεστά συναισθήματά της, και οι δυο τους μοιράζονται σήμερα πολύ περισσότερο χρόνο από ποτέ. Κάθε μέρα βρίσκεσαι μπροστά σε εκατοντάδες σημεία επιλογής. Στην πραγματικότητα βρίσκεσαι μπροστά σε ένα τέτοιο σημείο ακριβώς τώρα, αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτή την πρόταση.
Ακολουθείς τις επιφυλακτικές σου σκέψεις, όπως: 'Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα', ή κάνεις την επιλογή προς όφελος σου, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της αλλαγής προς την ευτυχία; Με την ανάλογη προσοχή μπορείς να ανιχνεύσεις τις αμφιβολίες σου την ώρα που σχηματίζονται, και απλώς να τις παρατήσεις επιστρέφοντας προς την υγιή λειτουργία σου. Αυτή η στιγμή μπορεί να είναι για σένα μια καινούρια αρχή. Ακολούθησε το δρόμο της αγάπης, αντί για το δρόμο του φόβου και η ζωή σου θα αρχίσει να αλλάζει από τώρα!
Πως μπορείς να μου πεις πόσες από τις σκέψεις μου είναι αρνητικές; Για αρχή κάθισε σε μια καρέκλα και κλείσε τα μάτια σου. Καθάρισε το μυαλό σου όσο μπορείς περισσότερο. Κάθισε ήρεμος για μερικά λεπτά και απλώς παρατήρησε τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου. Άρχισε να προσέχεις τις σκέψεις που κάνεις σε διάφορες ώρες της ημέρας – αυτή τη στιγμή, όταν ξυπνάς, όταν τρως, όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου, ετοιμάζεσαι να βγεις, κάθεσαι μόνος σου, οδηγείς ή είσαι στο λεωφορείο, περπατάς κτλ.
Αναμφισβήτητα θα εκπλαγείς από το πόσο συχνά μπαίνει στο μυαλό σου κάποια αρνητική σκέψη. Ισως να σκέφτεσαι προβλήματα, ανησυχίες, πράγματα που πρέπει να γίνουν, που όμως ουσιαστικά δε θέλεις να τα κάνεις, πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν, άλλα που δε θα μπορούσαν να συμβούν, πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, άλλα που συνέβησαν τα οποία όμως ευχόσουν να μην είχαν συμβεί, πράγματα που θα έπρεπε να είχες πει, που ήθελες να πεις, που δεν ήθελες να πεις, πράγματα που είπαν ή που έκαναν άλλοι άνθρωποι και που σε ενόχλησαν, άνθρωποι που δεν ενήργησαν όπως νόμιζες ότι θα έπρεπε να είχαν ενεργήσει… Ο κατάλογος συνεχίζεται επ' άπειρον!
Καθώς αρχίζεις να παρατηρείς τι σκέφτεσαι κάθε στιγμή της μέρας, σε παρακαλώ να είσαι ανεκτικός με τον εαυτό σου. Ένας τέτοιος τρόπος σκέψης είναι, όπως είπαμε, συνήθεια. Σαν όλες τις συνήθειες, δεν είναι κάτι που διαμορφώθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάστηκε χρόνια για να αναπτυχθεί και μπορεί να αργήσει κάπως να αλλάξει.
Δεν υπονοώ ότι είναι πάντα λάθος να σκέφτεσαι αρνητικά, να παραπονιέσαι ή να κλαψουρίζεις. Ασφαλώς αυτό είναι ένα από τα δικαιώματά σου και δεν είναι κάτι που σε μικρή ποσότητα μπορεί να σε σκοτώσει. Αυτό που δηλώνω είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι -ίσως συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου- ξοδεύουν εξωφρενικά πολύ χρόνο παρασυρόμενοι σε αρνητικές σκέψεις χωρίς ούτε καν να το διανοούνται. Ένα μεγάλο μέρος του εσωτερικού διαλόγου σου δε σου κάνει καμία αίσθηση επειδή τον έχεις συνηθίσει τόσο πολύ – και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είναι τόσο δύσκολο να τον σταματήσεις.
Επιπλέον, η επιθυμία να βελτιώνεις τη ζωή σου είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Όσο η ζωή σου δεν είναι τέλεια, ο αναλυτικός νους σου και το Εγώ σου πάντα θα αναζητούν τρόπους βελτίωσης. Ο σκεπτόμενος νους σου θα σου υπενθυμίζει αδιάκοπα ότι δεν είσαι σε αρκετά καλή κατάσταση. Άσχετα με το πόσο σκληρά προσπαθείς, το Εγώ σου ποτέ δε θα είναι ικανοποιημένο με αυτά που έχεις καταφέρει.
Προφανώς οι περιστάσεις της ζωής σου δε θα είναι ποτέ τέλειες. Αν λοιπόν πιστεύεις ότι είναι καλό να σκέφτεσαι τρόπους για να βελτιώσεις τη ζωή σου, θα αναλωθείς έτσι στο υπόλοιπο της ζωής σου. Πολλοί άνθρωποι ακολουθούν αυτόν το δρόμο. Κάνουν ατελείωτες συζητήσεις μέσα στα κεφάλια τους προσπαθώντας επιφανειακά να επιλύσουν διάφορα ζητήματα, ενώ στην πραγματικότητα τίποτα δεν αλλάζει.
Αν μπορείς να αποκτήσεις συνείδηση αυτού του αρνητικού εσωτερικού διαλόγου, αν τον αντιλαμβάνεσαι τη στιγμή που τον κάνεις και αν ξέρεις ότι βλάπτεις τον εαυτό σου, θα είσαι προστατευμένος. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μυστικό στην πορεία σου προς την ευτυχία. Κατά καιρούς είχα πελάτες πολλούς ευτυχισμένους ανθρώπους. Καθένας από αυτούς συμφωνεί ότι η συνειδητοποίηση και η διακοπή του εσωτερικού διαλόγου τους ήταν ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που τους βοήθησε να γίνουν ευτυχισμένοι άνθρωποι.
Μην επιτρέπεις στον εσωτερικό σου διάλογο να διευθύνει (και να καταστρέφει) τη ζωή σου. Σταμάτησέ τον ή, τουλάχιστον, κατεύθυνέ τον προς μια θετικότερη πορεία. Υπενθύμιζε συχνά στov εαυτό σου να εγκαταλείπει την αρνητική του σκέψη. Οταν το μυαλό σου κατακλύζεται από αρνητικές σκέψεις, άφηνέ τες να φεύγουν γνωρίζοντας ότι δεν είναι σημαντικές. Να μην εστιάζεις την προσοχή σου σε αυτές, αλλά να σκέφτεσαι «δεν αξίζει τον κόπο». Να είσαι σίγουρος ότι ο εσωτερικός διάλογος δε βλάπτει κανέναν άλλον εκτός από σένα τον ίδιο.
Οταν καταλαβαίνεις από πού προέρχονται τα αρνητικά συναισθήματά σου και τι τα συγκρατεί και αφού δεσμευτείς να «συλλαμβάνεις» τον εαυτό σου την ώρα που κάνει τέτοιες σκέψεις, όλα τα προβλήματά σου θα αρχίσουν να λύνονται. Θα μάθεις να αντλείς δύναμη από την εσωτερική σου θετικότητα που σε βοηθά να ζεις πιο αρμονικά. Καθώς το μυαλό σου θα ηρεμεί, ο πανικός και η βιασύνη θα σβήνουν. Οι απαντήσεις που πάντα ζητούσες θα είναι τόσο συχνές όσο ήταν και οι ερωτήσεις.
Για να αποδεσμεύσεις τον εαυτό σου από τη δυστυχία, πρέπει να κατανοήσεις ότι η αρνητική σου σκέψη, και τίποτε άλλο, είναι η αιτία των αρνητικών συναισθημάτων σου. Χωρίς τις αρνητικές σκέψεις, δεν υπάρχει τιποτα που θα μπορούσε να σε κάνει να νιώθεις άσχημα.
Τώρα, αυτήν ακριβώς τη στιγμή, σταμάτα να διαβάζεις και παρατήρησε πώς νιώθεις! Απλώς κάνε ένα μικρό διάλειμμα και νιώσε τα συναισθήματα σου. Αν το μυαλό σου είναι πιο ήσυχο από ό,τι συνήθως, νιώσε τη σιωπή. Παρατήρησε πόσο όμορφα νιώθεις. Τώρα μπορείς να συνεχίσεις να διαβάζεις.
Παρατήρησες κάποια διαφορά στο πώς ένιωσες; Ήταν το μυαλό σου λίγο πιο ήσυχο από ό,τι συνήθως; Αν η απάντηση είναι θετική, η δύναμη που άντλησες προερχόταν από την υγιή λειτουργία σου. Ή μήπως, καθώς διάβαζες την τελευταία πρόταση σκέφτηκες κάτι σαν ((τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά»; Αν πράγματι αυτό έκανες, θυμήσου ότι αυτό που σε έκανε να νιώσεις χειρότερα ήταν εκείνη η σκέψη και τίποτε άλλο. Αν δεν είχες κάνει εκείνη τη σκέψη, θα ένιωθες καλύτερα τώρα. Αν καταλαβαίνεις τα λόγια αυτού του βιβλίου, θα είσαι σε θέση να συνειδητοποιείς πότε η σκέψη σου σε οδηγεί στη δυστυχία ή στην κατάθλιψη.
Όταν, για πρώτη φορά, θα παρατηρήσεις τις σκέψεις που θα σε απομακρύνουν από την υγιή λειτουργία σου και, αντί να δώσεις βάση σε αυτές, τις διώξεις, θα νιώσεις ένα αίσθημα ηρεμίας μέσα σου. Θα είσαι στο δρόμο προς μια ζωή χωρίς κατάθλιψη. Θα δεις πόσο πολύ μπορείς να επιδράς στα αισθήματά σου. Θα νιώσεις τη δύναμη της δικής σου υγιούς λειτουργίας.
Μερικές από τις νοητικές διαδικασίες που σε κρατούσαν δέσμιο μέχρι σήμερα μπορούν να περιγραφούν ως παγιωμένα νοητικά σφάλματα. Αν πάψεις να δεσμεύεσαι σε αυτές τις διαδικασίες, μπορείς να ανοίξεις το δρόμο προς μια νέα αίσθηση ικανοποίησης. Αυτή η νέα αίσθηση είναι αυτό που έψαχνες και το οποίο ευχόσουν να βρεις. Μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτή την αίσθηση εγκαταλείποντας τις σκέψεις που παρεμβάλλονται στην υγιή λειτουργία σου ή που την καλύπτουν.
Ωστόσο, ακόμα κι αν κατανοείς αυτά που διαβάζεις εδώ και συμφωνείς μαζί τους, εξακολουθείς να δυσκολεύεσαι να απαλλαγείς από τη συνήθεια της αρνητικής σκέψης. Κι αυτό γιατί έχεις τόσο πολύ συνηθίσει να σκέφτεσαι με συγκεκριμένους τρόπους, που ούτε καν αντιλαμβάνεσαι ότι σκέφτεσαι αρνητικά. Η σκέψη σου έχει αυτοματοποιηθεί τόσο πολύ, που χρειάζεσαι αρκετό καιρό για να πάψεις να σκέφτεσαι αρνητικά.
Ο παράγοντας «Συσσώρευση» Αν δεν αναγνωρίζεις ότι οι σκέψεις σου είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα συναισθήματά σου, είναι εύκολο να αφήσεις τον εαυτό σου να αποθαρρυνθεί ή να γίνει επιφυλακτικός. Αν, για παράδειγμα, σκέφτεσαι <<Είμαι ευτυχισμένο>>, αμέσως μετά λες στον εαυτό σου: «Να, μόλις έκανα μια θετική σκέψη. Τώρα γιατί δε νιώθω ευτυχισμένος;»
Η συνήθεια της σκέψης, αγάπη, αυτογνωσία, Σκέψη, συνήθεια, φόβος, Ψυχολογία Δύο παράγοντες εξηγούν το λόγο που δε νιώθεις πάντα μια άμεση θετική συναισθηματική αντίδραση σε κάθε θετική σκέψη. Πρώτον, πρέπει να εξετάσεις τη σκέψη που ακολούθησε τη θετική σκέψη: είναι μια σκέψη αμφιβολίας και σκεπτικισμού. Εδώ η συνήθειά σου αναλαμβάνει τον έλεγχο. Προσφέρεις πολύ χρόνο στην αρνητικότητα κάθε μέρα, όταν όμως κάνεις μια θετική σκέψη, την υπονομεύεις με μια αρνητική. Είναι επικίνδυνο επειδή συμβαίνει τόσο γρήγορα. Έχει σημασία να αντιληφθείς ότι αν δεν έκανες την αρνητική σκέψη μετά τη θετική, θα ένιωθες καλά.
Ο δεύτερος παράγοντας που δε σε αφήνει να νιώσεις καλά αμέσως μετά τη θετική σκέψη είναι, εξίσου σημαντικός. Τον ονομάζω 'συσσώρευση'. Σύμφωνα με αυτό τον παράγοντα, η αρνητικότητα συσσωρεύεται στο μυαλό σου κατά τη διάρκεια της μέρας και κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Εξαιτίας της τεράστιας αρνητικότητας που έχει συσσωρευτεί στο μυαλό σου, τελικά 'το ποτήρι ξεχειλίζει' με κάποια τυχαία αρνητική σκέψη. Δεν είναι αυτή η τυχαία σκέψη που μπορεί να σε καταβάλει, αλλά η συσσώρευση αρνητικότητας μες στο πέρασμα του χρόνου.
Αν μπορούσες να εξαφανίσεις το 90-95% των άχρηστων συσσωρευμένων αρνητικών σκέψεων από το μυαλό σου, αυτές οι αρνητικές σκέψεις που τώρα σε ρίχνουν στον πάτο του πηγαδιού δε θα σου έκαναν σχεδόν καμία εντύπωση. Σχεδόν καμία μεμονωμένη αρνητική σκέψη δεν έχει από μόνη της εξουσία πάνω σου, όταν όμως συσσωρευτούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες τέτοιες στο μυαλό σου, θα έρθει κάποτε η στιγμή που δε θα μπορείς πια να τις αντιμετωπίσεις και θα γίνεις δυστυχισμένος ή καταθλιπτικός. Θέσε στόχο να εξαλείψεις σταδιακά το 100% της αρνητιτικότητας σου. Όσο πλησιάζεις το στόχο σου, τόσο μικρότερη συναισθηματική απήχηση θα έχουν πάνω σου οι μεμονωμένες αρνητικές σκέψεις.
Μερικές φορές, και ειδικά στην αρχή, βοηθάει να κρατάς ένα ημερολόγιο με την πρόοδό σου. Ασφαλώς ποτέ δε θα μπορέσεις να συνειδητοποιείς κάθε αρνητική σκέψη που κάνεις, επειδή, όπως είδες, το πρόβλημα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της αρνητικότητάς σου περνάει απαρατήρητο. Ένα ημερολόγιο, ωστόσο, θα σε βοηθήσει να παραμένεις εστιασμένος στο στόχο σου- δεν είναι ανάγκη να γράφεις όλες τις λεπτομέρειες – για παράδειγμα, αρκούν κάποιες γενικότητες τρεις φορές την ημέρα: «Σήμερα το πρωί κατάφερα να απαλλαγώ εντελώς από την αρνητικότητά μου», «Προσοχή, μετά το μεσημεριανό παραλίγο να παρασυρθώ» και ούτω καθεξής. Ένα ημερολόγιο μπορεί συνεχώς να σου υπενθυμίζει το στόγο σου. και να διατηρεί τη «συσσώρευσή» σου στο ελάχιστο.
Πως να κόψω τη συνήθεια της αρνητικής σκέψης Γνωρίζω δύο τρόπους με τους οποίους μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι μπορείς να απαλλαγείς από τη συνήθεια της αρνητικής σκέψης. Ο πρώτος είναι να αναθέσεις σε ένα φίλο ή, ακόμα, και σε κάποιον σύμβουλο, που θα πληρώσεις, να παρακολουθεί αυτά που θα λες για δύο τουλάχιστον μέρες. Ζήτησέ του να σε ελέγχει και να σε σταματά κάθε φορά που επιστρέφεις στην παλιά σου συνήθεια, να μη σε αφήνει να λες τίποτε αρνητικό ή απαισιόδοξο.
Τέρμα τα «Έχω δικαίωμα να θυμώνω», τα «Δε φαντάζεσαι τι μου συνέβη σήμερα» (αν πρόκειται για κάτι αρνητικό), τα «Δεν έπρεπε με τίποτα να είχα κάνει κάτι τέτοιο», και όλα τα ατελείωτα αρνητικά. Ειδικά στην αρχή δεν πρέπει να φερθείς με επιείκεια στον εαυτό σου. Ο καλύτερος τρόπος για να εξαλείψεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου είναι να επιδιώκεις την πλήρη εξάλειψή της. Αυτό μπορείς να το καταφέρεις αντικαθιστώντας την παλιά συνήθεια της αρνητικής σκέψης με μια καινούρια συνήθεια: να αγνοείς την αρνητική σκέψη.
Ίσως εκπλαγείς δυσάρεστα με το πόσο συχνά αποτυγχάνεις. Μην το παίρνεις προσωπικά και προσπάθησε να διατηρήσεις την αίσθηση του χιούμορ σου. Ο φίλος σου ή ο σύμβουλος είναι κοντά σου για να σε βοηθήσουν. Από τη στιγμή που θα έχεις κόψει τη συνήθεια μπορείς να επιστρέψεις στη φυσιολογική ζωή σου και τα πάντα θα είναι διαφορετικά. Θα εξακολουθείς κάπου κάπου να απασχολείς το μυαλό σου με αρνητικές σκέψεις, αλλά θα τις βιώνεις εντελώς διαφορετικά. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, θα σου φαίνονται χειρότερες. Σωστά διάβασες, χειρότερες.
Στην πραγματικότητα όμως θα είσαι πιο κοντά στην αποθεραπεία σου, γιατί θα έχεις μεταμορφώσει μια συνήθεια. Κάτι που ανέκαθεν θεωρούσες απόλυτα φυσιολογικό, απαραίτητο και υγιές, τώρα θα το βιώνεις σαν ένα κοπάδι βουβαλιών που τρέχει στο μυαλό σου. Θα νιώσεις τη διαφορά. Καθώς ο αρνητικός τρόπος σκέψης σου θα αρχίσει να σου φαίνεται θορυβώδης και απεχθής, θα θέλεις όλο και πιο πολύ να τον εξαφανίσεις. Όπως είπα και προηγουμένως, αυτό δεν είναι άρνηση, είναι ευφυΐα! Δεν αρνείσαι το γεγονός ότι κάνεις τις σκέψεις, απλώς εκπαιδεύεις το μυαλό σου να αγνοεί αυτά που δε θέλει. Καθώς ξοδεύεις όλο και λιγότερη ενέργεια σε αρνητικές σκέψεις, θα ανακαλύψεις ότι όλο και λιγότερες απαιτούν την προσοχή σου.
Ο δεύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από τη συνήθεια της αρνητικής σκέψης είναι ίσως ακόμα πιο απλός, αλλά χρειάζεται περισσότερη αυτοπειθαρχία. Θα πρέπει να τον εφαρμόσεις μόνος σου: θα χρειαστείς ένα χαρτόνι για να γράψεις με μεγάλα, χοντρά γράμματα «Τι σκέφτομαι τώρα;» Θα το κουβαλάς μαζί σου, όπου κι αν πηγαίνεις, για ένα μήνα τουλάχιστον, και θα το βλέπεις όσο πιο συχνά γίνεται, κάθε λίγα λεπτά, αν μπορείς.
Ξέρω ότι ακούγεται βαρετό, ακόμα και απλοϊκό -κατά κάποιο τρόπο είναι- αλλά έχει αποτέλεσμα! Θα αρχίσεις να παρατηρείς πόσο συχνά υπονομεύεις τον εαυτό σου με αρνητικότητα και θα μπορείς να διακόπτεις τη διαδικασία. Πίσω και από τις δύο αυτές ασκήσεις υπάρχει μια κοινή λογική: προσπαθείς να κόψεις μια παλιά συνήθεια που δε φαίνεται σαν συνήθεια. Ο αρνητικός τρόπος σκέψης μπορεί να φαίνεται φυσιολογικός στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά όχι αναγκαστικά και σ' εσένα.
Πως αλλιώς να σκέφτομαι; Πολλοί άνθρωποί, φοβούνται να σταματήσουν να σκέφτονται αρνητικά, επειδή το έχουν συνηθίσει. Πώς αλλιώς πρέπει να σκέφτεσαι; Η απάντηση είναι πολύ απλή, αν και δεν είναι εύκολη: δεν έχει σημασία. Καθώς συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να κάνει αρνητικές σκέψεις και ξεκινάς συνειδητά να τις σταματήσεις, θα ανακαλύψεις ότι το μυαλό σου είναι πιο καθαρό και ελεύθερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.
Οι παλιές σκέψεις θα αρχίσουν να αντικαθίστανται από άλλες πιο δημιουργικές με τρόπο φυσικό. Θα γίνεις ένα πολύ πιο δυναμικό άτομο. Θα φαίνεσαι φρέσκος κορέος, με ανανεωμένη έμπνευση και ακμαίο ηθικό. Το τελευταίο πραγμα στον κόσμο που θα σε απασχολεί θα είναι μήπως δεν έχεις αρκετά πράγματα να σκέφτεσαι!
Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει αυτό που θα νιώθεις αν σταματήσεις να σκέφτεσαι αρνητικά είναι υπέροχα. Η απουσία της αρνητικότητας θα σε ανανεώσει ως άνθρωπο. Η υγιής λειτουργία σου θα αναλάβει τον έλεγχο της ζωής σου. Όλα θα αλλάξουν: οι σκέψεις σου, η στάση σου στη ζωή και προπάντων τα συναισθήματά σου. Θα νιώθεις πάλι καλά. Απλώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νιώσεις άσχημα, αν δεν κάνεις άσχημες σκέψεις και αν διατηρείς τον έλεγχο των σκέψεών σου.
Πριν να συνεχίσεις να διαβάζεις, κάνε την εξής άσκηση. Άφησε τις σκέψεις σου να ρέουν. Αν οτιδήποτε αρνητικό μπει στο μυαλό σον, αδιαφόρησε γι' αυτό' άφησε το να περάσει και να φύγει. Επικέντρωσε την προσοχή σον στην υγιή λειτουργία σου.Πώς νιώθεις τώρα;
Η απάντηση εξαρτάται απόλυτα από το τι σκέφτεσαι. Αν οι σκέψεις σου είναι γεμάτες ελπίδα και θετικότητα, έτσι θα είναι και τα συναισθήματά σου. Αν είναι αρνητικές και απαισιόδοξες, το ίδιο και αυτά. Η κεντρική ιδέα είναι η εξής: γίνεσαι ό,τι σκέφτεσαι όλη μέρα. Θέλεις να σκέφτεσαι για δυστυχία, πόνο και προβλήματα, ή για αγάπη, καλοσύνη, ελπίδα και δυνατότητες; Η απάντησή σου θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματά σου. Δοκίμασέ το. Μπορεί να έχει αποτέλεσμα και σ' εσένα. Μπορείς να νιώσεις πάλι καλά!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πως να παγώσετε σε τρία μόλις λεπτά τις ζεστές μπύρες και αναψυκτικά!

Posted: 10 Jun 2013 11:42 AM PDTΈχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ; Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες τις μπύρες και όλα τα αναψυκτικά σε 3 μόνο λεπτά.


Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα αναψυκτικά σε μια κατσαρόλα, να πετάξετε μέσα παγάκια ώστε να καλυφθούν τα μπουκάλια ή τενεκεδάκια και να γεμίσετε την κατσαρόλα με νερό.


Θα μας πείτε, ωραία δεν είναι και κάτι καινούριο αυτό. Εδώ όμως είναι το κόλπο, αφού έχετε γεμίσει την κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε μέσα 2 φλιτζάνια αλάτι. Ανακατέψτε για να διαλυθεί και βάλτε το στην κατάψυξη για 3 λεπτά.

Απολαύστε τώρα τα παγωμένα αναψυκτικά σας!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

Posted: 10 Jun 2013 11:33 AM PDTΗ τυχαία φρουτοσαλάτα είναι χειρότερη από κοτόπουλο με τηγανιτές πατάτες…

 

   Το ότι τα φρούτα οξειδώνονται στην επαφή τους με τον αέρα είναι κάτι κοινώς γνωστό, αλλά το ότι το καρπούζι σε 30 λεπτά βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα, λίγοι το ξέρουν… 
   Το φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, ισχυρίζεται ο βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.

   Μία από τις ανακαλύψεις του είναι οτι τα ξινά φρούτα δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους, ούτε και με τα γλυκά φρούτα, διότι ανεβάζουν την οξύνωση του οργανισμού.     Μεταξύ αυτών το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ. 

Το καλύτερο είναι να τα τρώει κανείς ξεχωριστά και μόνο το πρωί.
 "Παρόλο που είναι της ίδια οικογένειας και περιέχουν κιτρικό οξύ, όλα έχουν διαφορετικά οξέα, που αναμειγνυόμενα με τη φρουκτόζη και τα πεπτικά υγρά και προκαλούν μια άνοδο της οξύνωσης, υψηλό δείκτη ενζύμων και αλκοόλ μέσα στον οργανισμό μας που οδηγούν σε προβλήματα κυστιδίων.

 Είναι μια βόμβα μολότοφ αυτό που παράγεται εκεί μέσα" τονίζει" ο Α. Μοράλες!  Ο ίδιος βεβαιώνει ότι επίσης δεν πρέπει να τρώγονται ξινά φρούτα μετά από ένα φαγητό με πολλά λιπαρά, επειδή -κακώς-πιστεύεται ότι το όξινο τα διαλύει.
 "Αντιθέτως, οδηγεί τον οργανισμό να τα αφομοιώνει και έτσι το συκώτι λιπαίνεται – κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση".

   Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν, που έχει επίσης πολλά χρόνια εμπειρίας στη μελέτη και την πρακτική της σωστής συνεργασίας των τροφίμων συμφωνεί: 
"Οι αναμείξεις των τροφών δημιουργούν δηλητήρια, εάν τρως λάθος. 
Επιπλέον εάν προσθέτεις στο γεύμα σου φρούτα, χωρίς το σωστό συνδυασμό, προκαλείς αρρώστια μεγαλύτερη από το να μην έτρωγες καθόλου φρούτα"!
 Και συμπληρώνει:
 "Το ιδανικό είναι τα φρούτα να τρώγονται μόνα τους.
 Η "τυχαία" (δηλαδή ανάμειξη οποιωνδήποτε φρούτων) φρουτοσαλάτα είναι χειρότερη κι από ένα κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες. 
  Μάλιστα, ανακατεύοντας ακτινίδιο μαζί με μπανάνα είναι χειρότερο από χάμπουργκερ!    Η εξήγηση είναι ότι τα φρούτα είναι βιοχημικά ανταγωνιστικά, διότι η μπανάνα είναι άμυλο με πολλαπλά διατροφικά στοιχεία, ενώ το ακτινίδιο είναι δυνατό αντιοξειδωτικό, με περισσότερη βιταμίνη C από ένα κιλό λεμόνια. 
  Ο ίδιος επίσης υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να συνδυάζουμε φρούτα με σαλάτες και ότι μόνο το μήλο ταιριάζει με αυτές.


Καρποί, Βιταμίνες και δηλητήριο


   Αλλά και με τους καρπούς συμβαίνει κάτι περίεργο:
 Τα ροδάκινα, τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα ξινά φρούτα και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε υδροχλωρικό οξύ, σύμφωνα με έρευνες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, κάτι το οποίο ο Α. Μοράλες διαδίδει με ενθουσιασμό.  

 Το πολύ θετικό με αυτά είναι ότι θα έπρεπε να φάμε 3 – 4 κιλά από αυτά για να γίνουν τοξικά, ενώ μετά από μάσημα λίγων από τα ανωτέρω ένα πεπτικό ένζυμο μετατρέπει το οξύ τους σε βιταμίνη C, ισχυρό αντικαρκινικό όπλο!.

   Το κουκούτσι το καρπουζιού περιέχει μια ουσία που βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών, ενεργοποιεί την εξωτερική τους επιφάνεια και επιτρέπει διόρθωση/επούλωση προβλημάτων φλεγμονής. 

 "Το κουκούτσι του καρπουζιού ενεργοποιεί όλο το κυτταρικό σύστημα των νεφρών, επιτρέποντας να κάνει εργασίες, αν όχι ίδιες, τουλάχιστον 50% παρόμοιες μιας σωστής λειτουργίας τους! υπόσχεται ο βιοχημικός Α. Μοράλες.   Ωστόσο, το καρπούζι και το πεπόνι δεν τα πάνε καλά με το γάλα, ούτε και μεταξύ τους, σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες. 
"Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση των Χιλιανών που λέει: το καρπούζι και το πεπόνι, το πρωί είναι χρυσός, το μεσημέρι ασήμι και το βράδυ σκοτώνουν"! διακηρύσσει ο Α. Μοράλες. 

Το πεπόνι είναι καλό να τρώγεται κατά προτίμηση το πρωί, διότι μεταβολίζεται καλά με τον ήλιο. "Είναι το φρούτο του πεπτικού μηχανισμού. Έχουμε ανακαλύψει σε αυτό ιδιότητες διουρητικές που βοηθούν να ελέγχεται το πρόβλημα της συγκράτησης υγρών που παρουσιάζουν τα υπέρβαρα άτομα"Το αβοκάντο είναι όπως το αίμα


   Προς αποφυγή παρανοήσεων, ο Α. Μοράλες συνιστά να τρώγονται τα ξινά (όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, ανανάδες, μούρα και γκρέιπφρουτ) χωρίς συνδυασμούς, και μετά από μισή ώρα ας καταναλώνεται φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων ή ένα κανονικό πρωινό.

Το μεσημέρι καλύτερα είναι τα πρωτεϊνούχα και ελαιογενή φρούτα και καρποί, όπως καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια, φιστίκια αράπικα, σουσάμι, καρύδες, αβοκάντο. 

"Περιέχουν μεταξύ 25 – 30% των πρωτεϊνών και επίσης περιέχουν 8 έως 10 βασικά αμινοξέα" Μια από τις πιο επίμονες συμβουλές του ίδιου, είναι να τρώμε αβοκάντο κάθε ώρα:
 "Είναι από τα πιο εντυπωσιακά ωφέλιμα φρούτα, διότι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ενώ η χλωροφύλλη είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Τρώγοντας αβοκάντο είναι σα να τρως αίμα!"


   Τη νύχτα, όπως κάθε στιγμή της ημέρας, είναι ευπρόσδεκτη μια φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων: μπανάνα, παπάγια, μήλο, κεράσι, αχλάδι, ροδάκινο, μάγκο… Αλλά σε τι ποσότητες;
   Οτιδήποτε υπερβολικό είναι κακό κατά τον Α. Μοράλες. Π.χ. πολύ αβοκάντο προκαλεί διάρροιες, τα πολλά ξινά προκαλούν οξύνωση και προβλήματα στα βλεννογόνα τοιχώματα του εντέρου, ενώ πολλά αμύγδαλα ή παρόμοια, προκαλούν δυσκοιλιότητα και άλλα πεπτικά προβλήματα.
  
Ο θεραπευτής ομολογεί: "Διατράφηκα ένα μήνα μόνο με φρούτα, πρωί μεσημέρι και βράδυ σε ποσότητες που μου έδιναν ευχαρίστηση.
 Όμως, όταν κάποιος τρώει πέντε κιλά φρούτα μαζί αυτό δεν είναι καλό."

  Για τον Μοράλες, ειδικά το μανταρίνι είναι το "οικολογικό" φρούτο, διότι είναι "το μοναδικό ικανό να αποσύρει από τον οργανισμό τα βαρέα μέταλλα – όπως μόλυβδος, υδράργυρος, κάδμιο.
 Ακόμα είναι το πιο πλούσια σε φολικό οξύ.

 Γι αυτό επίσης ονομάζεται το φρούτο της εγκυμοσύνης. Αποτρέπει τα προβλήματα της "δισχιδούς ράχης" και άλλα προβλήματα στο βρέφος."
   Χαρακτηριστική περίπτωση: Η Αμαλία Ερμοσίγια είναι πια μια οπαδός του Μοράλες στη Χιλή. Πριν από 19 χρόνια πειραματίστηκε στο γιο της που έπασχε από μία εντερική φλεγμονή επί έναν χρόνο.
 Άκουσε στην τηλεόραση τον ειδικό αυτόν να μιλά και να τονίζει ότι η καλύτερη άμυνα του οργανισμού είναι το ρόδι. "Έδωσα στο γιο μου τα σποράκια του ροδιού και έτσι αυξήθηκαν οι άμυνες του. 
Ο γιος μου ήταν έτοιμος για εισαγωγή σε νοσοκομείο και σε 2 μέρες σώθηκε. Ο παιδίατρος το θεώρησε θαύμα."


Το λεμόνι και το αλάτι δεν αγαπιούνται μεταξύ τους


   Ο Α. Μοράλες λέει οτι σύμφωνα με τις μελέτες του, όταν αναμειχθεί το σόδιο με το κιτρικό οξύ του λεμονιού, χαλάει τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος. 

Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αναιμία ή ακόμα και λευχαιμία.
 Το ίδιο ισχύει με τον ανανά και το πράσινο μάγκο. Ακόμα χειρότερος είναι ο συνδυασμός με ξύδι ή αλκοόλ, όπου προσβάλλεται ο αιμα
Γι αυτό αποφεύγετε να χρησιμοποιείται στις σαλάτες πολύ λεμόνι και αλάτι και ακόμα περισσότερα να πίνετε αλκοόλ μετά.Το Βιάγκρα των φτωχών


   Ο συνδυασμός Αβοκάντο με φύτρο Αλφάλφα και μια κουταλιά μέλι είναι ιδανικός για να φτάσει άντρες και γυναίκες στα ουράνια…
Μεγαλύτερο Στήθος, πλουσότερους γλουτούς και γάμπες.
Χρησιμοποιήστε λάδι από κάσιους ή από αράπικο φιστίκι αντί για κρέμα μετά το ντους. 
 Όχι πάνω από μια φορά τη μέρα διότι μπορεί να προκαλέσει πυρετό.

Ο θεραπευτής βεβαιώνει…


   Το 90% των φρούτων έχουν ουσίες που βοηθούν στη μείωση του βάρους. Διαψεύδει δε οτι η μπανάνα, το αβοκάντο το φουντούκι κ.α. προσθέτουν πάχος. "Αυτό που παχαίνει είναι οι συνδυασμοί".
 Επίσης τα φρούτα σαν επιδόρπιο επίσης παχαίνουν. Μπορούμε να τα τρώμε 10 λεπτά πριν το γεύμα.
 Άλλα φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στη μείωση του βάρους τρώγοντας τα μόνα τους για πρωινό είναι: ανανάς χαρακωμένος, σταφύλια και η Φυσαλίς (Golden Berry).O ανανάς…


  Ο ανανάς είναι ένα φρούτο ακόμα πιο αλλεργικό με το γάλα γιατί η βρουμελίνη που περιέχει γίνεται τοξική όταν αναμειγνύεται με αυτό. 

  "Χρησιμοποιείται για να σκοτώνει κατσαρίδες.
 Πάρτε ένα φρέσκο κομμάτι ανανά, ανακατέψτε το με οτιδήποτε γαλακτερό, βάλτε το στη γωνία που μαζεύονται οι κατσαρίδες και την άλλη μέρα θα τις βρείτε με τα πόδια ψηλά, αν και θεωρούνται το πλάσμα που αντέχει περισσότερο στην πυρηνική ακτινοβολία! (Αμάν!)
 
Το γιαούρτι με ανανά είναι δηλητήριο!!!
Μπανάνα, το φρούτο της ευτυχίας…


  Στην φρουτοθεραπεία διαψεύδεται ότι η μπανάνα παχαίνει όταν την τρως το βράδυ, όπως συνήθως λέγεται. 

Παράγει σεροτονίνη και ντοπαμίνη κι όταν την τρως σε κάνει να θες κι άλλο, λέει ο Α. Μοράλες. 
  Επίσης βοηθά στην αϋπνία εάν τρως μία μπανάνα κάθε βράδυ για 2 εβδομάδες (δεν συνιστάται για αυτούς που έχουν δυσκοιλιότητα) Το εσωτερικό της φλούδας της χρησιμοποιείται για να θεραπεύει μύκητες και μαύρες ελίτσες στα πόδια,


Το καρπούζι θέλει… αποκλειστικότητα


   Τα φρούτα πλούσια σε σίδηρο όπως μπανάνα, μήλο, αβοκάντο, οξειδώνονται με την επαφή τους με τον αέρα. 

Όμως το καρπούζι επηρεάζεται ακόμα περισσότερο αφού στα 30 λεπτά παράγει αρσενικό 0,5%, που αυξάνεται σε 3% αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα και αλκοόλ!

  Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν το συνδυάζουμε με άλλα φρούτα κι ακόμα περισσότερο με γάλα.

 Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν δίνει μια λύση: "Εάν το καλύψεις με διαφανές σελοφάν και το βάλεις στο ψυγείο, δεν θα μολύνει κανένα άλλο φρούτο με αρσενικό.
 Όταν πας να το φας, πρέπει να κόψεις ένα στρώμα από το κόκκινο μέρος του, πάχους 1,5 εκ και έτσι το υπόλοιπο παραμένει απολύτως κατάλληλο.
Καρπουζοθεραπεία για βαθιά αποτοξίνωση


Συνοπτικός οδηγός:

 • Ξινά φρούτα: πορτοκάλι, λεμόνι, γρέιπφρουτ, μανταρίνι, ακτινίδιο, ανανάς, μόνα τους το πρωί.
 • Σαλάτα γλυκών φρούτων: Ανανάς, παπάγια, μπανάνα, αχλάδι, μήλο, ροδάκινο, κεράσι, φράουλα, βατόμουρο, μάγκο.
 • Το 90% των φρούτο θεραπειών μειώνουν το βάρος αλλά μόνο στο πρωινό γεύμα.
 • Τα φρούτα τρώγονται 10 λεπτά πριν από το γεύμα

Αρνητικά

 • Μείξη φρούτων, ειδικά το πρωί
 • Υπερβολική κατανάλωση φρούτων
 • Κατανάλωση φρούτων για επιδόρπιο
 • Σαλάτα λαχανικών μαζί με φρούτα
 • Λεμόνι με αλάτι (καταστρέφει αιμοσφαίρια, αναιμία)
 • Αβοκάντο με αλάτι (λευχαιμία)
 • Ανανά με γάλα ή αλάτι (σκοτώνει κατσαρίδες)
 • Καρπούζι με γάλα ή αλκοόλ
 • Πεπόνι με γάλα
 • Κανένα από τα τρία παραπάνω δεν συνδυάζονται μεταξύ τους
 • Μάγκο πράσινο με αλάτι και με αλκοόλ ή ξύδι
 • Μπανάνα για έχοντες τρεμούλα ή πάρκινσον
 • Σαλάτες με πολύ αλάτι, ξύδι ή και με αλκοόλ
 • Ξινά φρούτα ούτε μεταξύ τους, ούτε με γλυκά φρούτα, ούτε με λίπος (κίρρωση ήπατος)
 • Ξηροί καρποί σε μεγάλη ποσότητα (τοξικοί)


Θετικά

 • Καρπούζι. Μόνο του και γρήγορα στο ψυγείο με σελοφάν. Κουκούτσια για νεφρά
 • Μπανάνα για αϋπνία, για μύκητες και εξογκώματα ποδιών
 • Αβοκάντο, μπανάνα, αμύγδαλα, φουντούκια δεν παχαίνουν
 • Σεξ. Αβοκάντο, Μαρακουγιά, Φυσαλίς (Golden Berry)
 • Αύξηση στήθους, γλουτών, γάμπας, λάδι από κάσιους ή φυστίκι αράπικο.
 • Αβοκάντο σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε στιγμή
 • Μείωση βάρους: Ανανάς, αχλάδια, σταφύλια, φυσαλίς
 • Μανταρίνι. Καθαρίζει το σώμα από τα βαριά μέταλλα
 • Ρόδι για σωματική αδυναμία
 • Σαλάτες. Μόνο το μήλο συνδυάζεται
 • Ξηροί καρποί σε μικρές ποσότητες
 • Πρωινό. Πορτοκάλι, μανταρίνι, ακτινίδιο, ανανάς μούρα, γκρέιπφρου, 30 λεπτά πριν το πρωινό
 • Μεσημέρι. Καρύδια, αμύγδαλα φυστίκια, σουσάμι, αράπικο φυστίκι, φουντούκια, καρύδα, μακανταίμια, αβοκάντο

Πηγή: Περιοδικό Τρίτο Μάτι, τεύχος 202

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ!

Posted: 10 Jun 2013 11:09 AM PDTΑυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Ο κ. Μυτιληναίος υποψήφιος αγοραστής της ΔΕΠΑ χρωστάει στην εταιρεία που θέλει να αγοράσει 182 εκατομμύρια ευρώ!!! 
Αν χρωστάς όμως στην ΕΥΔΑΠ 700 ευρώ, σου βγάζουν το σπίτι σε πλειστηριασμό!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΕΘΙΞΕ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΗΣ…!!!

Posted: 10 Jun 2013 10:59 AM PDT

ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ… ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ…

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ' ΝΑΙ… ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…

Ημέρα Μνήμης Τιμής και Χρέους 19ης Μαΐου – Γενοκτονία των Ποντίων. Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Κρηνίδες – Καβάλας 9/06/2013


Ημέρα Μνήμης Τιμής και Χρέους 19ης Μαΐου – Γενοκτονία των Ποντίων
Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Κρηνίδες – Καβάλας 9/06/2013
Γενικός Γραμμ. Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημοσιογράφο Γ. Γεωργιάδη σε αντιπαράθεση με τον Κ. Σιμιτσή Δήμαρχο Καβάλας


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τα Δέντρα Αιμορραγούν..Οιωνός Μέσα Από Την Αποκάλυψη;Η Αποκάλυψη του Έσδρα Το Προέβλεψε!!!

Posted: 10 Jun 2013 10:50 AM PDT

Σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ezra, ένα από τα σημάδια της επικείμενης «Αποκάλυψης» θα είναι η αιμορραγία των δέντρων. Το παρακάτω  βίντεο δείχνει ακριβώς αυτό ή είναι απλώς άλλη μία παραπλάνηση ;

 Σίγουρα δεν έχουμε τις απαντήσεις. Το μόνο που θέλουμε είναι να κεντρίσουμε την προσοχή σας. Επισημαίνουμε ότι τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα έχουν ληφθεί από 6 διαφορετικά βίντεο. 

Μια θεωρία που προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό: Ο Πλανήτης X τραβάει το Οξείδιο του σιδήρου προς την επιφάνεια της γης,το οποίο εισχωρεί στους υδροφόρους ορίζοντες μετατρέποντας τα ποτάμια σε αίμα και τα δέντρα  απορροφόντας το μετατρέπουν τους χυμούς τους σε αίμα κόκκινο ...

"Και αίμα θα στάζει  εμπρός από το δέντρο και η πέτρα θα προφέρει τη φωνή του.Οι άνθρωποι θα είναι σε αναταραχή...Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η Μετατόπιση Βρίσκεται Ήδη Σε Εξέλιξη - Ο Μαγνητικός Βόρειος Πόλος Καλπάζει Ενα Μίλι Την Ημέρα!!! (Βίντεο)

Posted: 10 Jun 2013 07:29 AM PDT

_comparison1_strip


Είναι μία καταπληκτική προσωπική έρευνα,παρακολούθησης της κίνησης του μαγνητικού βόρειου πόλου, ο οποίος προφανώς <<συσσωρεύει>> ακόμη  ταχύτητα και σύμφωνα με αυτόν τον ερευνητή θα πρέπει να φθάσει στη Σιβηρία, τουλάχιστον μέσα σε 2 χρόνια. 


 Υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα πειράματα που έχει κάνει, όταν ο μαγνητικός βόριεος πόλος φτάσει στο γεωγραφικό πλάτος των 40 μοιρών μια βίαιη αλλαγή θα μπορούσε να λάβει μέρος καθώς θα κινείται γρήγορα στις 40 μοίρες νότια όπου και εκ νέου θα σταθεροποιηθεί εκεί.


Μένει να το δούμε. Και όπως λέει, αυτή η επιταχυνόμενη μαγνητική μετατόπιση θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει παράξενα τις καιρικές συνθήκες μας, και θα ήθελα να προσθέσω, ιδίως όταν συνδυάζεται με τα μαζικά βλακώδη προγράμματα γεωμηχανικής που λαμβάνουν μέρος σε όλο τον κόσμο.

Αυτός υποθέτει επίσης ότι εξαιτίας ενός λιγότερο έντονου ηλιακού κύκλου ο πυρήνας θερμαίνεται κάτι που  θα μπορούσε να συμβάλλει στη συνολική αποδυνάμωση του μαγνητικού πεδίου ειδικά από τη στιγμή που οι θερμαινόμενοι μαγνήτες χάσουν τις μαγνητικές τους ιδιότητες. 

Ενώ αυτός ο ηλιακός κύκλος δεν ήταν ό, τι αναμενόταν, εξακολουθεί να είναι σε ένα ηλιακό μέγιστο, που θα μπορούσε λόγω της αυξημένης ηλιακής και άλλων ενεργητικών επιρροών, όπως η δραστηριότητα της αόρατης μαύρης τρύπας να συμβάλλει στην θέρμανση του πυρήνα, που επηρεάζει όχι μόνο το μαγνητισμό, αλλά όπως μερικοί λένε και την  αύξηση του μεγέθους του πλανήτη κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι η μαγνητική έλξη ενός επερχόμενου μεγάλου πλανήτη, όπως ο περίφημος Niburu ή ο βιβλικός αστεροειδής Wormwood  ή άλλος αναμενόμενος επισκέπτης είναι η κινητήρια δύναμη αυτών των αλλαγών.

Υποθέτω ότι θα το δούμε σύντομα. Καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά για όλα αυτά τα πράγματα. 

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οδεύουμε για μια άγρια ​​βόλτα με το διαστημόπλοιο γη ! -


Από  zengardner
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Επτά παράγοντες που μειώνουν τον κίνδυνο

Posted: 10 Jun 2013 07:27 AM PDT

Αλλαγή ζωής

Συγκεκριμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο
 Stroke. Νέα Υόρκη

Οι ερευνητές υπολόγισαν τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου σε 23.000 άτομα, 45 ετών και πάνω. Ο κίνδυνος εκτιμήθηκε με βάση τους Επτά Απλούς Παράγοντες Υγείας της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας: 

 • σωματική δραστηριοποίηση,
 • έλεγχος της χοληστερόλης,
 • υγιεινή διατροφή,
 • διαχείριση της αρτηριακής πίεσης του αίματος,
 • διατήρηση υγιούς βάρους,
 • έλεγχος του σακχάρου του αίματος
 • και αποχή από το κάπνισμα.
Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών της μελέτης, καταγράφηκαν 432 εγκεφαλικά επεισόδια. Και οι επτά προαναφερόμενοι παράγοντες του τρόπου ζωής έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην πρόγνωση του κινδύνου, αλλά η αρτηριακή πίεση του αίματος ήταν ο σημαντικότερος.

«Συγκριτικά με εκείνους που είχαν κακή αρτηριακή πίεση, εκείνοι που κυμαίνονται στα ιδανικά επίπεδα, είχαν 60% χαμηλότερο κίνδυνο μελλοντικού εγκεφαλικού επεισοδίου» εξηγεί η Δρ Μαίρη Κασμαν, καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Βερμοντ.

Η Δρ Κασμαν και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν επίσης ότι τα άτομα που δεν κάπνιζαν ή είχαν σταματήσει να καπνίζουν περισσότερο από 12 μήνες πριν από την έναρξη της μελέτης είχαν 40% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες είχαν κατηγοριοποιήσει το σκορ κάθε συμμετέχοντα ως ανεπαρκές (0-4), μέσο (5-9) ή βέλτιστο (10-14). Για κάθε πόντο επιπλέον καταγραφόταν 8% μείωση του κινδύνου. Τα άτομα με το βέλτιστο σκορ είχαν 48% χαμηλότερο κίνδυνο από εκείνους που είχαν ανεπαρκές σκορ, ενώ όσοι ήταν στην μεσαία κατηγορία είχαν μειωμένο κίνδυνο κατά 27%. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Para’kito: η νέα φυσική προστασία από τα κουνούπια

Posted: 10 Jun 2013 06:39 AM PDT

Η φυσική λύση προστασίας από τα κουνούπια Para'Kito™ αποτελεί μία πατενταρισμένη τεχνολογία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρή, μεγάλης διάρκειας και φυσική προστασία ενάντια στα κουνούπια.
Η ευκολία στη χρήση του, αφού φοριέται στον καρπό, είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, καθώς επίσης και το γεγονός ότι είναι ασφαλές για μικρούς και μεγάλους λόγω των φυσικών συστατικών που περιέχει. Ο συνδυασμός των 7 αιθέριων ελαίων, που αποδεσμεύονται φυσικά, δημιουργούν ένα αόρατο πέπλο προστασίας, το οποίο διώχνει τα κουνούπια.

Το Parakito™ είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια - από εγκύους έως μικρά παιδιά - και συνιστάται σε άτομα με τάση στις δερματικές αλλεργίες και στους ερεθισμούς, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν δεν περιέχει χημικά, ενώ το εμποτισμένο με αιθέρια έλαια πλακίδιο δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα.
Το ParaKito™, το οποίο διατίθεται σε περιβραχιόνιο (επαναγεμιζόμενο) με διάφορα έντονα χρώματα και σχέδια και σε Clip (επαναγεμιζόμενο) σε μία σειρά χρωμάτων, είναι μία αξιόπιστη και αποτελεσματική εναλλακτική λύση στις χημικές λύσεις, παρέχοντας 24ωρη προστασία για 15 συνεχείς μέρες, γεγονός που το καθιστά μία προσιτή και οικονομική επιλογή σε σχέση με παρόμοια προϊόντα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αποσμητικά, καθαριστικά και άλλα περίεργα που μπορείς να φτιάξεις με… βότκα

Posted: 10 Jun 2013 06:34 AM PDT
Όταν ακούς βότκα, είναι λογικό να σου έρχονται στο μυαλό παγωμένα ποτά στην παραλία ή εντυπωσιακά κοκτέιλ. Δες όμως τι μπορείς να κάνεις με το αγαπημένο σου ποτό, εκτός φυσικά από το να το πιεις. 
1. Αποσμητικά για τα ρούχα ή το σπίτι. Το βασικό συστατικό της βότκας, είναι η αιθυλική αλκοόλη η οποία βρίσκεται και στα περισσότερα αρωματικά χώρου, αλλά είναι ανακατεμένη με πολλά χημικά που προκαλούν αλλεργίες και διαταράσσουν τις ορμόνες. Αντιθέτως η βότκα είναι ακίνδυνη, σκοτώνει τα μικρόβια του αέρα και μπορείτε να προσθέσετε και το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για καλύτερη μυρωδιά.

2. Παρατείνετε τη ζωή των λουλουδιών σας στο βάζο προσθέτοντας 1 μέρος βότκα σε 5 μέρη νερού. Η βότκα θα σκοτώσει τα μικρόβια που βρίσκονται στο νερό τα οποία δεν αφήνουν το φυτό να αναπτυχθεί, ενώ δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη του φυτού.


3. Καθαρίστε τα παράθυρα και τις λείες επιφάνειες με ένα βαμβακερό πανί βουτηγμένο σε βότκα. Το αλκοόλ που περιέχει η βότκα απομακρύνει τα λίπη, τη βρωμιά και τις δαχτυλιές.


4. Κρύες κομπρέσες για τους μυς ή τις μελανιές. Γεμίστε μερικές ειδικές πλαστικές σακούλες με βότκα και βάλτε τες στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορά που θα νιώσετε πόνο σε κάποιο μέρος του σώματος σου. Η βότκα έχει την ιδιότητα να μην παγώνει, οπότε η κομπρέσα εφαρμόζεται καλύτερα στην πάσχουσα περιοχή.


ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Έσεται Ήμαρ,πέρασε και δεν ακούμπησε.

Posted: 10 Jun 2013 05:50 AM PDT
Έσεται ήμαρ λοιπόν,η φράση που κάνει θραύση στο διαδίκτυο και συνοδεύεται με χιλιάδες φωτογραφίες photoshop για να δείξουν την αθάνατη Ελλάς και το πνεύμα της..

Ας δούμε από που προέρχεται,ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας αναφέρει..
'ΕΣΤ ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ  ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ..'' Δηλαδή θα έρθει πάλι η μέρα που Φοίβος θα επιστρέψει και θα μείνει για πάντα....

Οι φανατικοί με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό λοιπόν έχουν πάρει αυτή την προφητεία αυτή και την περιφέρουν δεξιά και αριστερά,κάτι σαν το ''πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα είναι''που αναφέρεται στη Κωνσταντινούπολη...Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός με γοητεύει και εμένα αφάνταστα,την προφητεία δεν θα την σχολιάσω καθώς ουδέποτε θα εκπληρωθεί,αλλά και γενικά με τις προφητείες έχω τις αντιρρήσεις μου,όπως και με τις θρησκείες,όχι τον Θεό,τις θρησκείες,τις προφητείες της Πυθίας θα ασπαστώ;; Αλλά αυτό έγκειται στο κατά πόσο κάποιος πιστεύει τις προφητείες ή όχι...

Τα κωμικοτραγικά είναι άλλα και κυρίως αυτοί που πρεσβεύουν τα αρχαιοελληνικά ιδεώδη και ιδανικά,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και το άρθρο δεν απευθύνεται σε αυτούς,οι οποίοι ασπάζονται τα αρχαιοελληνικά ιδεώδη και θρησκεία,όλοι οι υπόλοιποι είναι κάπως μπερδεμένοι και εξηγώ αμέσως τι εννοώ μέσα από προσωπικές εμπειρίες...

Δεν μπορείς για παράδειγμα να μιλάς για τα επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας και να μιλάς για την ψυχή των αρχαίων Ελλήνων,να κάνεις τατουάζ στο σώμα σου τον Λεωνίδα και την Θεά Αθηνά και μετά να κάνεις τον σταυρό σου και να λες Θεός φυλάξοι και Παναγία βοήθα με,ενώ ταυτόχρονα ψάχνεις θιβετιανές φιλοσοφίες και είσαι φαν  του Κρισναμούρτι και λοιπών γκουρού της θετικής σκέψης και όλα αυτά περιτυλιγμένα μέσα σε ασκήσεις γιόγκα..Κάπου έχεις χάσει την μπάλα...Αν για παράδειγμα ήμουν η Θεά Αθηνά ή ο Λεωνίδας αυτό θα με πρόσβαλλε αφάνταστα..Που να γυρίσει ο Απόλλωνας με αυτά που βλέπει...

Ας υποθέσουμε όμως ότι όντως έρχεται ο Απόλλωνας τι θα του πεις;; Ναι σε έκανα τατουάζ στο σώμα μου αλλά έκανα ταυτόχρονα και το σταυρό μου,μήπως και τελικά όντως υπάρχει ο Τριαδικός Θεός; Και αν εμφανιστεί ο Χριστός τι θα του πεις;; Μπορεί να έκανα τατουάζ  στο σώμα μου τον Απόλλων ή την Αθηνά για να μου θυμίζουν το ειδωλολατρικό παρελθόν των προγόνων μου αλλά εγώ κάνω το σταυρό μου σαν καλός χριστιανός;;Και αν εμφανιστεί o Βούδας ή ο Σίβα τι θα του πεις;; Ναι έκανα τον σταυρό μου και έκανα τατουάζ τον Απόλλων και την Αθηνά,αλλά βαθιά μέσα μου πίστευα ότι σε κάποια επόμενη μου μετενσάρκωση θα περάσω από τα ανώτερα πνευματικά στρώματα με μπόλικη άσκηση διαλογισμού και θα σε συναντούσα;;

Δεν μπορείς να μιλάς για επαναστάσεις και να φέρνεις παράδειγμα τους αρχαίους Έλληνες για το θάρρος τους εναντίον των κατακτητών και ταυτόχρονα να είσαι σε μια μίζερη δουλειά και καθημερινότητα που σε εκμεταλλεύονται και δεν αντιδράς και απλά απορείς γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος..Εσένα περιμένουμε οι υπόλοιποι να κάνεις την αρχή...

Περιμένεις τον Φοίβο- Απόλλωνα να επιστρέψει ενώ ταυτόχρονα ακούς μετά μανίας τα τραγούδια του Φοίβου,βρε λες τελικά η Πυθία να μιλούσε για τον συγκεκριμένο Φοίβο στην προφητεία;;Έχει έρθει εδώ και 20 χρόνια και παραμένει στη πρώτη γραμμή..

Ή πιστεύεις στα αρχαιοελληνικά ιδεώδη ή όχι,μην κάνεις το λάθος να τα μπερδεύεις με θρησκείες και μάλιστα ξενόφερτες..Αν και είναι πολύ δύσκολο πλέον να βρούμε κοινές συνισταμένες με τους Αρχαίους και μεγάλους Έλληνες προγόνους μας...Μας χωρίζουν χιλιάδες χρόνια,γλώσσα και θρησκεία...Τουλάχιστον ας τους μνημονεύουμε όπως τους αξίζει και ας αφήσουμε τις υπερβολές.

Το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα αθάνατο δεν συμβαδίζει με το Πατήρ Υιός και Πνεύμα,όσο και αν επιμένουν κάποιοι για το αντίθετο..

Έσεται Ήμαρ;;; Πέρασε και δεν ακούμπησε..

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

About the Author

Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις on 11:06 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By Αρμαγεδώνας Έλευσις on 11:06 μ.μ.. Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα"

Leave a reply

Armageddon

... Ελπίζουμε να σας αρέσει το θέμα και να το αναπαράγετε με οποιονδήποτε τρόπο:

...αναμένουμε τα σχόλιά σας!

Αν θέλετε πατήστε Χ για να διώξετε το πλαίσιο.

blog comments powered by Disqus

+/-LiVe:Facebook Tips


Profile

Καλώς μας ήρθες......

Τοιχος

Online Friend


Go Large!

  Blog Archive