Headlines
Published On:Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013
Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα


Οι Αλλαγές της Γης: Πού εξαφανίζεται το νερό των ωκεανών;

Posted: 22 Feb 2013 10:46 PM PST

Ένα πολύ επίκαιρο άρθρο του 2011

                                


Παράξενες αναφορές για ακραία καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να έρχονται
απ 'όλο τον κόσμο και δεν υπάρχει κανείς να πεί στο κοινό γιατί βλέπουμε τέτοια βίαιη αλλαγή του κλίματος.
Οι επίσημοι χτυπούν και πάλι τό παγκόσμιο καμπανάκι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου , αλλά πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει και γιατί. Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήτουν τους ανθρώπινους πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο με κανένα ίχνος επιβράδυνσης.
«Το έτος 2010 ήταν ένα από τα χειρότερα έτη στην ιστορία του κόσμου όσον αφορά τις πλημμύρες. Αλλά μόλις τρεις εβδομάδες από την έναρξη του νέου έτους, το 2011 είχε ήδη να δείξει έναν αξιόλογο αριθμό μέγα-πλημμυρών »
- αναφέρει ο Μετεωρολόγος Jeff Masters.

Είμαστε μάρτυρες τρομερών πλημμυρών που συμβαίνουν από χώρα σε χώρα, ιδιαίτερα έντονα στην Ιταλία και τη Γαλλία μέχρι και πρόσφατα, και δεν είναι σαφές κατά πόσο πλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να πληρώνουν τις αξιώσεις.
Ακόμη και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε αδυναμία στήριξης των ταμείων έκτακτης ανάγκης και αντιμετωπίζει πρόβλημα να ψηφίσει για επιπλέον. Και όταν τα κεφάλαια ψηφιστούν, δεν είναι πραγματικά χρήματα που είναι διαθέσιμα για την επιδιόρθωση ζημιών και να βοηθήσουν τα θύματα των καταστροφών. Είναι αστεία χρήματα, σχεδόν πλαστά γιατί δημιουργούνται εκ του μηδενός με τη δημιουργία περισσότερου χρέους.

'Το 2011 έχει δει τις περισσότερες φυσικές καταστροφές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από όλα τα έτη που έχουν καταγραφεί. - . National Climatic Data Center.

Το Associated Press έγραψε: " Η φύση κοπανάει τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος με ακραία φαινόμενα, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να καταβάλλουν ποσά ρεκόρ."
Οι πλημμύρες σπέρνουν τον όλεθρο σε όλο τον κόσμο.Το κρύο ήρθε γρηγορώτερα,υποσχόμενο έναν πολύ κρύο χειμώνα στο βόρειο τμήμα, τα ηφαίστεια συνεχίζουν να εκτοξεύουν τις κορυφές τους, αφού προηγουμένως έχουν απορρίψει τεράστιες ποσότητες αερίων και ηφαιστειακής τέφρας, που από μόνο του εμπεριέχει τη δυνατότητα για ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες στον κόσμο.
Το νερό σίγουρα προέρχεται από κάπου και σύμφωνα με μια έκθεση της NASA, σε όλο τον κόσμο οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις ήταν τόσο ακραίες σε τόσα πολλά μέρη το περασμένο έτος  που η  στάθμη της θάλασσας έπεσε δραματικά.
Η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται σταθερά για περισσότερο από έναν αιώνα (κάποιοι αμφισβητούν αυτή την υπόθεση) καθώς οι όλο και θερμότεροι ωκεανοί επεκτείνονται και οι παγετώνες και τα χιόνια λιώνουν.

global_sea_level
Στην πραγματικότητα, η στάθμη της θάλασσας νομιζαν ότι θα ανέβαινε δύο φορές πιο γρήγορα τώρα απότι πριν από μερικές δεκαετίες, αλλά τώρα είχαμε μια σχεδόν άμεση μεταστροφή.
Τίποτα στο σύγχρονο δορυφορικό αρχείο δεν υπάρχει παραπλήσιο της πτώσης 6 χιλιοστών σε όλο τον κόσμο το περασμένο έτος. Ενώ 6 mm δεν ακούγονται πολλά, αλλά όταν συλλέγονται από την επιφάνεια των ωκεανών του πλανήτη αυτό αναλογεί μέχρι και 26.000 γαλλόνια (11800 λιτρα) νερού ανά άνθρωπο.
Μια πιθανή αιτία
Οι μικροσκοπικές αλλαγές στη νεφοκάλυψη της Γης θα μπορούσε να εξηγήσει τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας αρκετών βαθμών, πιστεύουν οι περισσότεροι κλιματολόγοι, έτσι αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει αυτό που βλέπουμε με την εντατικοποίηση των βροχοπτώσεων. Το ποσό του υλικού των πολύ λεπτών πυρήνων συμπύκνωσης (UFCN) εξαρτάται από την ποσότητα του υπόβαθρου εκπομπής των κοσμικών ακτίνων.
Κανονικά η ποσότητα αυτή ποικίλλει ανάλογα με την ισχύ του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου και την ισχύ του μαγνητικού πεδίου της Γης.
Αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται να υπάρχει μια ανεξήγητη αύξηση στις κοσμικές ακτίνες και αυτό ανησυχεί τους επιστήμονες.
Το πιο εξελιγμένο εργαστήριο μελέτης του κόσμου των σωματιδίων – το CERN στη Γενεύη - ανακοίνωσε ότι περισσότερες κοσμικές ακτίνες δημιουργούν πράγματι περισσότερα σύννεφα στην ατμόσφαιρα της Γης.

cosmic-rays-med

Ο Henrik Svensmark του Danish Space Research Institute σε πειραματικό θάλαμο παραγωγής σύννεφων έδειξε ότι οι φυσικές κοσμικές ακτίνες γρήγορα δημιούργησαν τεράστιους αριθμούς από μικροσκοπικά "σπόρια σύννεφων." Δεδομένου ότι τα σύννεφα συχνά καλύπτουν το 30 τοις εκατό της επιφάνειας της γης, μια μέτρια αλλαγή στη νεφοκάλυψη σαφώς θα μπορούσε να εξηγήσει την αύξηση του κύκλου της θέρμανσης / ψύξης . Ο Svensmark διαπίστωσε ότι ο γιγάντιος «ηλιακός άνεμος» που εκτείνεται όταν ο ήλιος είναι ενεργός - και κατά συνέπεια εμποδίζει πολλές από τις κοσμικές ακτίνες που θα μπορούσαν να πλήξουν την ατμόσφαιρα της Γης.
Όταν ο ήλιος αποδυναμώνεται, ο ηλιακός άνεμος μικραίνει. Πρόσφατα, το U.S. Solar Observatory ανέφερε μια πολύ μακρά περίοδο "ήσυχου ήλιου" και προέβλεψε 30 χρόνια ψύξης.
Πρόσφατα, στο Νότιο Πόλο, έχουν παρατηρηθεί αυξημένα επίπεδα κοσμικών ακτίνων και φαίνεται να προέρχονται από μια συγκεκριμένη τοποθεσία αντί να κατανέμονται ομοιόμορφα στον ουρανό. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν καμία πηγή αρκετά κοντά που μπορεί να παράγει αυτό το μοτίβο.
« Δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται », λέει ο Stefan Westerhoff του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison.
Είναι ένα μυστήριο γιατί τα hotspots(θερμά σημεία) θα πρέπει να παράγoνται σε απόσταση περίπου 0,03 έτη φωτός από τη Γη. Περαιτέρω, τα γαλαξιακά μαγνητικά πεδία πρέπει να αποτρέπουν τα σωματίδια τόσο πολύ, που τα hotspots θα πρέπει να εξαλείφονται κατά μηκος του ουρανού. Αλλά τέτοιες πηγές είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν.

Οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν εντός ορισμένων ορίων, εάν θέλουν να ελπίζουν να αποφύγουν μία περιβαλλοντική καταστροφή, δήλωσε πρόσφατα μια κορυφαία ομάδα περιβαλλοντικών επιστημόνων.
Διασχίζοντας τα όρια αυτά δεν θα συντρίψουν την ίδια τη Γη, αλλά θα οδηγήσουν σε σκληρές συνέπειες για την ανθρώπινη ύπαρξη στον πλανήτη, όπως τον ξέρουμε. Φαίνεται σαν να έχουμε περάσει αυτά τα όρια και έχει γίνει πολύ γρήγορα.
Το 2011 οι φυσικές καταστροφές έχουν γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση με τις πλημμύρες στην πρώτη θέση στο πώς η φύση μας επιτίθεται.
Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξουμε γύρω μας για να δούμε τον κόσμο να πνίγεται από πλημμύρες. Χιλιάδες κάτοικοι της Μπανγκόκ συνέρευσαν στα λεωφορεία, τρένα και αεροδρόμια σε τεράστια έξοδο από τα νερά της πλημμύρας που έπληξαν την πόλη. Το νερό έσταζε σε κεντρικές περιοχές της πόλης των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, μέχρι και στο Μεγάλο Παλάτι  τον δε ποταμό Chao Phraya να ξεχειλίζει.
Οι πλημμύρες ανάγκασαν το κλείσιμο επτά βιομηχανικών περιοχών σε Αγιουτχάγια, Nonthaburi και Πατούμ Τάνι επαρχίες που συνορεύουν με τη Μπανγκόκ, προκαλώντας δισεκατομμύρια δολάρια ζημιών, διαταράσσοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού για τη βιομηχανία, και θέτοντας περίπου 650.000 άτομα προσωρινά εκτός εργασίας.

Περισσότεροι από 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ εκατομμύρια πλήττονται από σφοδρές πλημμύρες σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία. Καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλήξει την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Λάος και το Βιετνάμ, κόβοντας δρόμους και καταστρέφοντας σπίτια και καλλιέργειες. Τουλάχιστον 900 εργοστάσια έχουν κλείσει στην Ταϊλάνδη, λόγω των πλημμυρών,πολλοί από αυτούς είναι κατασκευαστές ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Την 31η Οκτωβρίου 2011 περίπου 1,8 εκατομμύρια άτομα σε τουλάχιστον πέντε πολιτείες παρέμεινανβ χωρίς ηλεκτρικό μετά από μια σπάνια χιονοθύελλα θάβοντας τα βορειανατολικά τμήματα των ΗΠΑ κάτω από περισσότερο από 70 εκατοστά χιονιού. Στις 25 περισσότερα από 90 άτομα μετρήθηκαν νεκροί μετά από έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κεντρική Αμερική με την Γουατεμάλα να αναφέρει οτι οι περισσότεροι άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα νερά της πλημμύρας που μαίνονταν και στη Κόστα Ρίκα βρέθηκαν τέσσερις πνιγμένοι.
Υπολογίζεται ότι 700.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις μετά από 120 εκατοστά βροχής την περασμένη εβδομάδα σε ορισμένες περιοχές - τρεις φορές μηνιαίος μέσος όρος τη φετινής σεζόν - σύμφωνα με επίσημους. Μία εβδομάδα πριν είχαν σκοτωθεί από καταρρακτώδεις βροχές στο Ελ Σαλβαδόρ.
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι αγνοούνται μετά από πλημμύρες που έπληξαν την Ιταλική Ριβιέρα μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια και ξεβράζοντας τα αυτοκίνητα στη θάλασσα. Δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές που δημιούργησαν ποτάμια κοντά στη Costa Blanca . Και αξιωματούχοι στο Δουβλίνο άρχισαν το επαχθές καθήκον να συναρμολογήσουν την πρωτεύουσα την Τρίτη μετά από μια καταρρακτώδη βροχή που πλημμύρισε και τις τράπεζές τους. Το νερό ξεχύθηκε στους δρόμους αναγκάζοντας το Δημοτικό συμβούλιο να ενεργοποιήσει το σχέδιο έκτακτης.
  Ηφαιστειακές εκρήξεις και Κλιματική Αλλαγή

Oι ηφαιστειακές εκρήξεις συμφωνα με μια καινούρια έρευνα επιστημονων, επηρεάζουν το κλίμα της Γης περισσότερο από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα με την απελευθέρωση των σωματιδιων που αλλαζουν τον καιρο . Οι ερευνητές ανέλυσαν την πόσοτητα των δευτερογενων σωματίδιων της ηφαιστειακής στάχτης που δημιουργούνται και πώς αυτή η τέφρα αντιδρά χημικά με άλλα συστατικά της ατμόσφαιρας. Τα σωματίδια που δημιουργήθηκαν από τις εκρήξεις ως επί το πλείστον αποτελουνταν από θειικό οξύ. 
.
Αν τα σωματίδια του θειικού οξέος γίνουν αρκετά μεγάλα, ενεργούν ως σπόροι για το σχηματισμό νεφών. Τα νέφη , με τη σειρά τους, μπορεί να αλλάξουν το ποσό και το είδος των βροχοπτώσεων σε μια περιοχή που τα λαμβάνει. Τα ατμοσφαιρικά δεδομένα που οι ερευνητές συνέλεξαν κατά τη διάρκεια της έκρηξης του Eyjafjallajökull δείχνουν ότι οι ηφαιστειακές εκρήξεις μπορεί να απελευθερώσουν μέχρι και 100 εκατομμύρια φορές περισσότερα σωματίδια τέφρας από ό, τι πιστεύονταν. 
Επιπλέον, τα σωματίδια σποράς μπορεί να διαμορφώθουν σε χαμηλότερα υψόμετρα και μακρύτερες αποστάσεις από το σημειο των ηφαιστειακών εκρηξεων, από ότι πίστευαν σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες .

"Οι περισσότερες προηγούμενες μελέτες δεν είχαν σωστά υπολογισει τις επιπτωσεις των εκρηξεων των ηφαιστειων στο χαμηλό υψόμετρο ," ειπε ο ερευνητής Julien Boulon, ένας φυσικός στο Εργαστήριο Φυσικής Μετεωρολογίας του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας και στο Πανεπιστήμιο Blaise Pascal στο Aubiere, της Γαλλίας, στο OurAmazingPlanet. Τα ευρήματα, που παρουσιάστηκαν σε απευθείας σύνδεση στις 11 Ιουλίου στο περιοδικό Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, τονισαν την δυνητικά ευρύτερη επίδραση του κλίματος, που τα ηφαίστεια θα μπορούσαν να έχουν.

Συμπέρασμα

Όποια και αν είναι αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα συμβουν, θα μας χτύπησουν συναισθηματικά και στην πραγματικότητα θα βρούμε επιζώντες των καταστροφών που θα αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό μετα-τραυματικο στρες. Ο χειρότερος όμως κίνδυνος, είναι στο σύστημα της γεωργίας στον κόσμο, που καταστρεφεται από τις πλημμύρες, καθως το ανθρώπινο γένος ξεπερνα τα επτά δις πλέον. Ακόμη και πριν από τις ρεκορ καταστροφές της φετινής χρονιάς, τα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων έχουν πάει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Οι φτωχοί λαοί του κόσμου πληρώνουν πιο ακριβά για την τροφή τους, ως αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι πολλοί τρώνε λιγότερο.
Η ζωή είναι σκληρή και έτσι ηταν πάντα για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας. Ορισμένες στιγμές στην ιστορία είναι περισσότερο σκληρες από ότι άλλες και, φυσικά, αυτό εξαρτάται πάντα από το πού και ποιος είσαι. Σήμερα ολόκληρη η δομή της Γης αλλάζει και μας απειλεί. Έχουμε εισέλθει σε μια από τις πιο δύσκολες και ίσως επικίνδυνες περιόδους της ύπαρξής μας. Και αυτό έρχεται μετά από τα 60 χρόνια της τηλεόρασης και την εύκολη ζωή για πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι δεν θα τα καταφερουν και τοσο καλά όταν τα πράγματα θα γίνουν πιο σκληρά. 

 από τον Δρ Marc Sircus
 http://nexusilluminati.blogspot.com/2011/12/earth-changes-where-did-all-water-go.html


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

SARS & Vitamin C

Posted: 22 Feb 2013 10:38 PM PST

Είναι παράξενο κάθε φορά η Παγκόσμια κοινότητα να θορυβείται για κάθε νέα έκφραση ενός νέου ιού. Τελευταία πληθαίνουν οι ειδήσεις για τον νέο κορονοϊό NCoV  συγγενής του SARS που είχε θορυβήσει τον κόσμο δέκα χρόνια πριν  Και δώστου ανακοινώσεις ο ΠΟΥ για προσοχή στον νέο ιό.Ας θυμηθούμε όμως την ανοικτή επιστολή του Δρ Ματίας Ραθ , συνεχιστή της εργασίας του μεγάλου (δις) Νομπελίστα  Δρ Linus Pauling.


Βιταμίνη C κατά του SARS
Τι ο καθένας μας  πρέπει να ξέρει - αλλά ο ΠΟΥ δεν θα σας πεί - για τη φυσική προστασία από τη νέα επιδημία
Οι άνθρωποι του Χονγκ Κονγκ, της Ασίας και σε όλο τον κόσμο φοβούνται το ιϊκό Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) . Αλλά αυτός ο φόβος είναι πραγματικά δικαιολογημένος; Είναι επιστημονικό γεγονός ότι όλοι οι ιοί που έχουν διερευνηθεί μπορεί να μπλοκαριστούν από συγκεκριμένες βασικές θρεπτικές ουσίες. Η φυσική ουσία ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C), είναι γνωστό ότι μειώνει ή εμποδίζει εντελώς την αναπαραγωγή όλων των ιών οποτε χρησιμοποιείται.Οι  Ιογενείς ασθένειες είναι ουσιαστικά άγνωστες στον κόσμο των ζώων, επειδή τα περισσότερα ζώα - σε αντίθεση με τον άνθρωπο - παράγουν μεγάλες ποσότητες της βιταμίνης C στο σώμα τους. Επιπλέον, όλοι οι ιοί διαδίδονται στο σώμα, χρησιμοποιώντας τα ίδια ένζυμα (κολλαγενάσες) τα οποία μπορούν  μερικώς ή ολικώς να μπλοκαριστούν  με τη βοήθεια του φυσικού βασικού αμινοξέος λυσίνη. Αρκετές κλινικές έρευνες τεκμηριώνουν επίσης τον ευεργετικό ρόλο της βιταμίνης Α και άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το γεγονός ότι υπάρχουν φυσικές ουσίες που διατίθενται για την προστασία των εκατομμυρίων ανθρώπων από το SARS πρέπει να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο αμέσως. Αυτές οι φυσικές ουσίες δεν είναι μόνο αποτελεσματικές, αλλά και χωρίς παρενέργειες και - το πιο σημαντικό - διαθέσιμες οπουδήποτε στον κόσμο αυτή τη στιγμή.
Οι άνθρωποι του κόσμου στρέφονται προς τους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τα παγκόσμια ζητήματα υγείας για βοήθεια και συμβουλές. Αλλά απογοητεύονται. Το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει αποτύχει τόσο σοβαρά στη διάδοση πληροφοριών που σώζουν ζωές σχετικά με τις φυσικές, μη πατενταρισμένες αγωγές για την υγεία δεν είναι τυχαίο. Αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι ο ΠΟΥ δεν εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα της υγείας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αλλά προφανώς επηρεάζεται από τα συμφέροντα των μεγαλύτερων εταιρικών χορηγών του - τη φαρμακευτική βιομηχανία . Αυτή η βιομηχανία των επενδύσεων βασίζεται στις πωλήσεις των συνθετικών φαρμάκων κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας .
Το γεγονός ότι οι σωτήριες πληροφορίες σχετικά με τα φυσικά μέτρα για την υγεία για την καταπολέμηση της επιδημίας SARS παρακρατείται από τους ανθρώπους όλου του κόσμου, είναι ανεύθυνο και πρέπει να σταματήσει αμέσως.Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν πρέπει να ανεχθούν το γεγονός ότι η υγεία και η ζωή τους θυσιάζονται στην τρισεκατομμύριων δολλαρίων φαρμακευτική συνταγή "κέρδος από την αρρώστεια" που βασίζεται στα φάρμακα πατέντας.
Καλώ κάθε άτομο, κάθε επαγγελματική οργάνωση υγείας και κάθε επίσημη κυβέρνηση  να εξοικειωθούν με τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση των βιταμινών για την καταπολέμηση των ασθενειών από ιούς, συμπεριλαμβανομένου και του SARS.
Με φιλικούς χαιρετισμούς, 

Dr. Matthias Rath

Πηγές
1)http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=499159
2)http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=16725&la=1
3)http://www4.dr-rath-foundation.org/NHC/infectious_disease/sars/index.htm
4)http://www4.dr-rath-foundation.org/open_letters/open_letter_2003_04_11.htm


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Posted: 22 Feb 2013 10:35 PM PST


Το αλφάβητο, γέννημα θρέμμα των Ελλήνων!

«Οι Φοίνικες που ήρθαν με τον Κάδμο (…) εισήγαγαν τέχνες στους Έλληνες και μάλιστα και γράμματα που δεν ήταν γνωστά πριν στους Έλληνες, όπως εμένα μου φαίνεται, πρώτα αυτήν την γραφή, την οποία και όλοι οι Φοίνικες μεταχειρίζονται, έπειτα με την πάροδο του χρονου, μαζί με την γλώσσα, μετέβαλαν (οι Φοίνικες) και το είδος των γραμμάτων (τους) (…)Λένε μάλιστα πως οι Σύριοι εφηύραν τα γράμματα, από αυτούς δε οι Φοίνικες αφού τα έμαθαν, στους Έλληνες τα έδωσαν (…) και για αυτό οι Έλληνες ονομάζουν τα γράμματα φοινικικά, αλλά δεν επινόησαν οι Φοίνικες πρώτοι την γραφή, αλλά την μορφή των γραμμάτων άλλαξαν μόνο και την γραφή αυτή χρησιμοποιούσαν οι περισσότεροι άνθρωποι και γι αυτόέτυχε να τα ονομάσουν όπως είπαμε πριν».(Ηροδότου Ιστορία 5 Τερψιχόρη, Ε58-61)

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, στο οποίο ο Ηρόδοτος καταγράφει την άποψή του για την προέλευση της ελληνικής γραφής, «στηρίζεται», παραφράζοντάς το, η πλειοψηφία της φιλολογικής και ιστορικής επιστημονικής κοινότητας. Υποστηρίζουν, δηλαδή, πως οι Έλληνες υιοθέτησαν το συγκεκριμένο αλφάβητο από τους Φοίνικες, Σημιτικής καταγωγής. Την άποψη αυτή, που έχουν αναγάγει σε ακλόνητο επιστημονικό δόγμα, έχουν εμπλουτίσει και με την περίφημη εκδοχή περί ινδοευρωπαϊκής καταγωγής των Ελλήνων.

Είναι όντως όμως έτσι τα πράγματα; Οι Έλληνες πήραν το αλφάβητο από τους Φοίνικες; Και αν ναι, οι Φοίνικες ή Σύριοι ήταν πράγματι Σημιτικής καταγωγής; Ο Ηρόδοτος αναφέρει πως οι Φοίνικες δεν ανακάλυψαν την γραφή, αλλά την μορφή των γραμμάτων, την οποία μάλιστα μετέβαλαν, μόλις ήρθαν σε επαφή με τους Έλληνες. Άρα πώς είναι δυνατόν, εάν οι Έλληνες δεν διέθεταν, προ Φοινίκων, γραφή, να επηρρέασαν τους Φοίνικες στην μορφή των γραμμάτων τους;

Ο Αμερικανός ιστορικός Will Durant στο έργο του «Παγκόσμιος Ιστορία του Πολιτισμού» αναφερόμενος στους Φοίνικες γράφει:
«και τώρα ποιοι ήσαν αυτοί οι Φοίνικες, των οποίων τα πλοία διέσχιζαν όλας τας θάλασσας; Δεν γνωρίζομεν από πού ήλθον, ούτε πότε ενεφανίσθησαν επί σκηνής του κόσμου. Δεν είμεθα βέβαιοι ότι ήσαν Σημίται. Οι Έλληνες τους ονόμασαν έτσι από την κόκκινην βαφήν που εμπορεύοντο οι έμποροι της Τύρου (…) Έδιναν ακόμη το όνομα φοίνικες εις όσους εχρησιμοποιούσαν άτιμες μεθόδους».
Μία απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα ίσως δίνεται από τον ιστορικό Νόνο, ο οποίος γράφει:
«Όταν οι Έλληνες Πελασγοί εκστράτευσαν κατά των Ινδιών το 4000π.Χ. εποίκησαν την Παλαιστίνη και τα παράλια της Συρίας και τα ονόμασαν Φοινίκη (…) οι Κρήτες είχαν εγκαταστήσει, ακόμη, την πρώτη αποικία στην Παλαιστίνη το 5500π.Χ.».


Οι Φοίνικες, ως γνωστόν, εμφανίσθηκαν στον περσικό κόλπο περί του 3000-2000π.Χ., εποχή πολύ μεταγενέστερη από την εμφάνιση των Κρητών και των λοιπών Ελλήνων στην περιοχή. Ο Autran μάλιστα προσπάθησε να αποδείξει ότι οι Φοίνικες αποτελούσαν κλάδο του κρητικού πολιτισμού.
Αλλά και ο Α. Έβανς επισημαίνει ότι «τα ελληνικά γράμματα δεν έχουν φοινικική καταγωγή, αλλά αντιθέτως οι Φοίνικες τα παρέλαβαν από τους Αιγαιοκρήτες, αποίκους της Παλαιστίνης».
Επομένως στην εν λόγω περιοχή δεν κατοίκησαν μόνο Φοίνικες Σημιτικής καταγωγής, αλλά και πολλοί άλλοι λαοί με πρώτους τους Έλληνες. Αδιάσειστη ένδειξη αποτελεί και το γεγονός, ότι σε μία περίοδο που ολόκληρη η Ανατολή ήταν οργανωμένη σε ενιαία κράτη, η Φοινίκη αποτελούνταν από πόλεις-κράτη κατά το πρότυπο των ελληνικών πόλεων.

Παίρνοντας ως παράδειγμα, για την περαιτέρω κατανόηση της προαναφερθείσας άποψης, όπως αναφέρει και ο Χ. Λαγός στο βιβλίο του «Ελληνική Γραφή», την ισχύουσα κατάσταση στην Κύπρο, θα διαπιστώσουμε ότι παρόλο που θεωρείται ανεξάρτητο κράτος, στο οποίο κατοικούν Έλληνες Κύπριοι και Τουρκοκύπριοι, όταν αναφερόμαστε στους κατοίκους της, τους αποκαλούμε «Κυπρίους», χωρίς να χρειάζεται να διευκρινίσουμε ότι εννοούμε πάντα τους Έλληνες της Κύπρου.
Έτσι πιθανώς και ο Ηρόδοτος αναφέρεται λαούς ελληνικής καταγωγής και θεωρεί αυτονόητη, για την εποχή του, την προέλευσή τους.

Άρα σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία οι Φοίνικες ήρθαν στην περιοχή και βρήκαν έτοιμη την οργάνωσή της από τους Έλληνες. Ομοιοτρόπως και το αλφάβητο.
Ένα επιπλέον τεκμήριο μη αμφισβητήσιμο είναι τα ομηρικά έπη. Και για να προλάβω μερικούς «καλοθελητές» που θα ισχυριστούν πως τα εν λόγω έπη ανάγονται σε προφορική απαγγελία, παραθέτω το ακόλουθο απόσπασμα:

«δ' ὃ γέ σήματα λυγρά, γράψας ἐν πίνακι πτυκτῷ θυμοφόρα πολλά»
(και του έδωσε σημάδια θανατηφόρα, σημειώνοντας σε πινακίδα που δίπλωνε).

Το συγκεκριμένο χωρίο οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα πως η τέχνη της γραφής ήταν γνωστή στους Έλληνες. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί μελετητές που χρονολογούν τα Τρωϊκά το 2900π.Χ. και τα Ομηρικά Έπη 300 χρόνια αργότερα. Αλλά και ο Απολλόδωρος αναφέρει:
«Μίνως δὲ κρήτην κατοικῶν ἒγραψε νόμους».
Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Θέληση να υπάρχει για έρευνα πριν από οποιαδήποτε αυθαίρετη άποψη.

Αλλά ας εξετάσουμε και την εκδοχή να εννοεί ο Ηρόδοτος τους Φοίνικες-Σημίτες και όντως οι Έλληνες να έλαβαν την γραφή από αυτούς. Σύμφωνα με την «κρατούσα» περί χρονολόγησης άποψη, οι Φοίνικες έδωσαν το αλφάβητο τον 9ο-8ο αι.π.Χ στους Έλληνες και ο Όμηρος συνέγραψε τα έπη του τον 8οαι. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνητών συμφωνεί στο γεγονός ότι οι πληροφορίες που δίνει ο Όμηρος στα έργα του για τον τρωϊκό πόλεμο συμπίπτουν απόλυτα με τις αρχαιολογικές ανασκαφές που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή.

Επομένως είτε ο Όμηρος είχε βασιστεί σε προγενέστερες γραπτές μαρτυρίες, ή ήταν άνθρωπος-θαύμα που κατάφερε, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, να τελειοποιήσει την γλώσσα και να την εμπλουτίσει με τέτοιες λέξεις που θα απέδιδαν πιστά και με ακρίβεια την περιγραφή του πολέμου 300 χρόνια μετά το πέρας του.

Ο Νομπελίστας Αρχαιολόγος, Κ. Renfrew αναφέρει:
«Η θεωρία της μετανάστευσης του αιγιακού πολιτισμού είναι παντελώς αβάσιμη και αν συνέβη σε μία πολύ περιορισμένη έκταση, είναι φανερό ότι δεν έφεραν κανέναν πολιτισμό μαζί τους. Ο αιγιακός πολιτισμός δημιουργήθηκε εδώ, είναι αυτόνομος και δεν ήλθε απ' έξω. Είναι δε ο καθαρός πρόγονος του κλασσικού ελληνισμού».

Τονίζει μάλιστα ότι η εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας άρχισε τουλάχιστον το 6000π.Χ.
Σας παραθέτω ακολούθως μερικά από τα αρχαιολογικά ευρήματα που πιστοποιούν ότι οι Έλληνες είχαν εφεύρει το αλφάβητο πολύ πριν εμφανισθούν οι περιβόητοι Φοίνικες.
-Όστρακο στα Γιούρα Αλοννήσου του 5000-4500π.Χ (σύμβολα που παραπέμπουν σε ελληνικά γράμματα). Μάλιστα ο Αρχαιολόγος Σαμψών μίλησε για εμφάνιση ενός πολιτισμού, του Αιγαιακού, από το 9000 ως το 4000π.Χ.

-Ξύλινη πινακίδα στο Δισπηλιό Καστοριάς του 5.250π.Χ.
-Θραύσμα πέτρινου έργου τέχνης στην Ινδία του 9.500π.Χ. (βάσει στοιχείων του BBC), κτλ…
Δεν χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσπάθεια, προκειμένου να καταλήξουμε ότι η ελληνική γραφή είναι «γέννημα και θρέμμα» των Ελλήνων. Αρκεί να έχουμε τα μάτια ανοιχτά, τα αυτιά κλειστά και το μυαλό σε εγρήγορση.

 Ελένη Γεωργακάκη, /www.pygmi.gr:
 http://www.visaltis.net/2013/02/blog-post_19.html

Γιατί λέμε όχι στον έρωτα;

Posted: 22 Feb 2013 01:29 PM PSTΚάθε στενή διαπροσωπική σχέση, στην οποία μπορούμε να ανοιχτούμε και να πετύχουμε την επαφή και την παράδοσή μας, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές ικανοποίησης στη ζωή, γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε... ζωντανοί, μας γεμίζει με δύναμη και διάθεση για ζωή.

Τήν ίδια στιγμή, τέτοιου είδους σχέση μπορούν να μας προκαλέσουν περισσότερα βάσανα και το μεγαλύτερο πόνο. Σε αυτή τη σκέψη η προσωπικότητάς μας "κλείνεται", βάζει την πανοπλία που δεν θέλει να διακινδυνεύσει να πληγωθεί και μένει κλεισμένη στο κάστρο της, κρυμένη στο καβούκι της.

Στην προσπάθειά μας λοιπόν να πούμε όχι στον πόνο, λέμε όχι και στον έρωtα. Αλλά το χειρότερο είναι ότι λέμε όχι και στον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί αυτό που κάνει τόσο υπέροχο τον έρωτα, είναι ότι μας δίνει την ευκαιρία να φανούμε όπως πραγματικά είμαστε : να βγάλουμε τα προσωπεία μας και δωρίσουμε την παρουσία μας σε αυτόν που ερωτευόμαστε.

Όταν ταυτιζόμαστε με την πανοπλία μας και αισθανόμαστε σίγουροι μέσα σ' αυτήν, προστατευόμαστε μεν από τα άβολα συναισθήματά μας μαθαίνοντας να μην νιώθουμε, χάνουμε όμως την επαφή με τις ανάγκες μας. Οι άμυνές μας μετατρέπονται σε μια ταυτότητα που μας χωρίζει από τα αισθήματά μας και μας εμποδίζει να αγαπήσουμε.

Δεν είναι εύκολο να φτάσουμε στο σημείο να τολμάμε  να δείξουμε τον εαυτό μας. Μας φοβίζει, για παράδειγμα, να φανούμε ευάλωτοι. Αλλά αν αποδεχθώ ότι είμαι ευάλωτος (που όλοι είμαστε) και αφεθώ, θα έχω την ευκαιρία να μάθω αν είσαι ικανός να με αγαπήσεις όπως πραγματικά είμαι. Αν αφήσω να βγει προς τα έξω η πλευρά του εαυτού που θέλει να κρυφτεί γιατί φοβάται μήπως την περιφρονήσουν  δεν την αγαπήσουν, την απορρίψουν ή την εγκαταλείψουν, έχω την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι και ο άλλος θέλει το ίδιο πράγμα : να αγαπηθεί, να ενωθεί, να βγάλει την πανοπλία και να παραδοθεί.

Προσαρμογή από το βιβλίο του Bucay, J. (2009), 
"Να βλέπεις στον έρωτα με τα μάτια ανοιχτά", Εκδ. Opera

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η ΨΥΧΗ

Posted: 22 Feb 2013 11:53 AM PST


                                

Η ψυχή δεν είναι μια παθητική ή θεωρητική οντότητα που καταλαμβάνει κάποιο χώρο μέσα στη θωρακική κοιλότητα. είναι μια θετική, σκόπιμη δύναμη που βρίσκεται στον πυρήνα της ύπαρξής μας. Είναι εκείνο το μέρος μας που κατανοείτην ενεργειακή δυναμική, που μέσα της λειτουργούμε, που αγαπά χωρίς περιορισμούς και αποδέχεται χωρίς κρίση.
Αν θέλουμε να την γνωρίσουμε, το πρώτο είναι να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε ψυχή. Κι ύστερα να σκεφτούμε:
-"Αν έχω ψυχή, τι είναι η ψυχή μου;Τι θέλει η ψυχή μου; Ποιά είναι η σχέση ανάμεσα στην ψυχή μου κι εμένα; Πώςεπηρεάζει η ψυχή μου τη ζωή μου;"
Όταν αντιληφθούμε, αναγνωρίσουμε κι εκτιμήσουμε την ενέργεια της ψυχής, αυτή αρχίζει να διαποτίζει τη ζωή της προσωπικότητάς μας.
Όταν η προσωπικότητα αρχίζει να υπηρετεί την ενέργεια της ψυχής της, αυτή είναι η αυθεντική ενδυνάμωση.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ.
Κάθε κατάσταση και περίσταση  της ζωής μας, μας δίνει την ευκαιρία να επιτρέψουμε στην ψυχή μας να λάμψει από μέσα μας...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Posted: 22 Feb 2013 11:49 AM PST

                                        

...Διότι σε μια πρώτη προσέγγιση, παρά το μικρό του μέγεθος, -ή μάλλον εξ αιτίας του μικρού του μεγέθους, που του επιβάλλει να αγωνιστεί για να φτάσει το στόχο του- το  μικροσκοπικό ανδρικό κύτταρο εμφανίζεται ως το λίκνο της προόδου, ως το κύτταρο του ανικανοποίητου, που θέτει όλο και νέους στόχους, που αναζητεί καινούργιες ενασχολήσεις, με δυο λόγια σαν στοιχείο που αναπτύσσεται με την προσπάθεια και υπό το κράτος της ανάγκης. Μοιάζει με μια γραμμή που ανελίσσεται επ' άπειρον, χωρίς να γνωρίζουμε πού θα καταλήξει, ενώ το θηλυκό ωάριο είναι εγγεγραμμένο σ' έναν κλειστό κύκλο από τον οποίο ποτέ δεν εξέρχεται.

      Για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό με το θηλυκό στοιχείο; Διότι φαίνεται ότι φέρει μέσα του, σ' ετούτη την εκδήλωση της ουσίας του, το πλαίσιο που του όρισε η Φύση, αυτό το οποίο το περιβάλλει. Ωσάν να μην είχε κάνει, κατά μία έννοια, τα έσχατα βήματα που θα το οδηγούσαν , μαζί με το αρσενικό, έξω από τον ίδιο του τον εαυτό στο άγνωστο, στο κενό, στις μυριάδες, τις τεράστιες δυνατότητες ζωής  και ύπαρξης που προσφέρει ο έξω κόσμος. 

Σαν να είχε στενότερη συνάφεια με το άπειρο Όλον, φύλακα άγγελο όλων των όντων, και να ήταν, ακριβώς γι αυτό, συνδεδεμένο μέσω μιάς ισχυρότερης αδράνειας με το αρχέγονο έδαφος και τα θεμέλιά του. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο το γυναικείο στοιχείο περιέχει μέσα του, ήδη από την πιο στοιχειώδη και πρωτόγονη μορφή του, κάτι σαν το προσχέδιο μιας άθικτης αρμονίας, μιας πιο στέρεης σφαιρικότητας, μιας υψηλής τελειότητας και ολοκλήρωσης που του εξασφαλίζουν προσωρινά τη γαλήνη.

 Είναι λοιπόν παρούσα εντός του, σύμφωνα με τους βαθύτερους σκοπούς της ουσίας του, μια αυτάρκεια, μια αυτονομία ασυμβίβαστη με την ανησυχία και την ακατάπαυστη κινητικότητα αυτού που τείνει άπληστα προς τα ακραία όρια και διαιρεί και διασκορπίζει όλες τις δυνάμεις του, με αυξανόμενη βία και ορμή, σε εξειδικευμένες δραστηριότητες.

  Ό,τι αρχίζει περιοριζόμενο μέσα στα όριά του μπορεί, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, να κλειστεί στον εαυτό του, για να φτάσει σε μιαν αρμονικότερη ομορφιά και να αποτυπώσει σε όλες του τις εκδηλώσεις αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, παραμένοντας συγχρόνως άρρηκτα δεμένο με τη ζωή του καθολικού Όντος. 
   

 Έτσι, το θηλυκό στοιχείο συμπεριφέρεται απέναντι στο αρσενικό σαν κατάλοιπο μιας προαιώνιας και στο έπακρο ευγενούς  αριστοκρατίας, με την παλαιότερη έννοια που είχε ο όρος αυτός: οικοδέσποινα του πύργου και των κτημάτων, σε αντίθεση μ' έναν κατοπινό νεόπλουτο, σίγουρο ότι θα της επιβληθεί. Εκείνος, βέβαια, θα πάει μακρύτερα, αλλά σαν τίμημα γι' αυτό του τον άθλο θα βλέπει να υψώνεται συνεχώς μπροστά του το πολυπόθητο ιδεώδες μιας ύστατης ομορφιάς, μιας έσχατης τελειότητας, όπως ο ταξιδιώτης που, όσο μακριά κι αν πάει η αδιάκοπη  μετακίνησή του, βλέπει  τον ορίζοντα όπου  συγχωνεύονται γη και ουρανός σε μια ασύλληπτη απόσταση.

                     


  Υπάρχουν λοιπόν δύο τρόποι ζωής, δύο δρόμοι που οδηγούν τη ζωή στην υπέρτατη άνθησή της, ενώ χωρίς τη διάσπαση των δύο φύλων η ζωή θα φυτοζωούσε στο χαμηλότερο επίπεδο. Είναι, όμως, μάταιο να αναρωτιώμαστε σχετικά με το ποιός από τους δύο τρόπους έχει μεγαλύτερη αξία ή ποιός προκαλεί τη δυναμικότερη ανάπτυξη της ζωτικής ενέργειας: αν, δηλαδή, πρόκειται για το στοιχείο, του οποίου οι ενέργειες επανέρχονται, κατά κάποιον τρόπο, στο ίδιο τους το κέντρο, και έτσι αγγίζουν την τελειότητά τους μέσα στα όρια που οι ίδιες έχουν προδιαγράψει για τον εαυτό τους. 

 Αυτοί οι δύο κόσμοι, οι οποίοι, στο μέτρο που η εξέλιξη παίζει καθοριστικό ρόλο, αποβαίνουν ο καθένας τόσο αξιοθαύμαστα περίπλοκος, δεν πρέπει να θεωρούνται ως αμοιβαία μισά ο ένας για τον άλλο, πράγμα που συμβαίνει τόσο συχνά κι αποτελεί την αιτία πολύ σοβαρών παρεξηγήσεων, όπως π.χ., στις λαϊκές ρήσεις, που θέλουν το θηλυκό ως σπερματοδόχο αφηνόμενη παθητικά να την κατακλύζουν και το αρσενικό ως το ενεργητικό και δημιουργικό περιεχόμενό της. 
    

 Αν αναλογιστούμε την πράξη με την οποία, από τις απαρχές της ανθρωπότητας, ενώνονται τα μικροσκοπικά αρσενικά και θηλυκά  κύτταρα – δηλαδή, τη σεξουαλική πράξη-, θα δούμε ότι η λαϊκή ονοματοθεσία που θέλει το ένα στοιχείο γεννήτορα και το άλλο δέκτη φανερώνει με ιδιαίτερη σαφήνεια την πλάνη η οποία την προκάλεσε. 

Η γυναίκα και ο άνδρας εκκρίνουν κύτταρα, ως σημάδι της πλήρους ωριμότητάς τους και, κατά κάποιον τρόπο, σαν ύστατο υπερχείλισμα, το οποίο δεν μπορούν να ενσωματώσουν στην ανάπτυξή τους. Η συγχώνευση αυτών των κυττάρων αποτελεί τη φύτρα μιας νέας ανθρώπινης ύπαρξης, η οποία περιέχει, κατά συνέπεια, από ένα πατρικό και μητρικό μόριο. 

Σ' αυτή την ένωση, για μια ακόμα φορά, το ωάριο της γυναίκας είναι το μεγαλύτερο από τα δύο σωματίδια, ενώ ο πολλαπλασιασμός των αρσενικών σπερματοζωαρίων, από τα οποία μόνο ένα  ή δύο εισχωρούν στο ωάριο, αποτελεί τον ασταθέστερο παράγοντα. Και τα δύο στοιχεία αντιπροσωπεύουν, το καθένα από τη μεριά του, την ίδια  την ουσία των δύο φύλων που έρχονται σε σύζευξη με αυτή τη πράξη.
    

Αλλά αν κάνουμε μια νοερή αφαίρεση αυτής της ένωσης, αυτής της εξίσου δημιουργικής συνεισφοράς στη γέννηση ενός παιδιού, θα δούμε ότι το θηλυκό  μέρος πλεονεκτεί στην τεκνοποίηση σε σχέση με το αρσενικό ως προς το γεγονός ότι, στα ανώτερα θηλαστικά, το παιδί ωριμάζει μέχρι τη γέννησή του μέσα στον οργανισμό της μητέρας του. Στο ανθρώπινο είδος, από τη στιγμή που το έμβρυο σχηματιστεί με τη δυναμική ύλη (αρσενική και θηλυκή), η γυναίκα  εξασφαλίζει την περαιτέρω ανάπτυξή του.

                                                          

Το γυναικείο σώμα γίνεται ένα είδος Μητέρας Γης, στην οποία σπείρεται η μέλλουσα ύπαρξη για να μεγαλώσει και, τρεφόμενο από την ουσία της, να αναπτυχθεί σε ξεχωριστή ζωή.  Όλα αυτά, βέβαια, αναιρούν την εικόνα της γέννησης ως πράξεως ανδρικής και της σύλληψης ως πράξεως γυναικείας. 

Πρόκειται για μια σύγχιση (που έχει, άλλωστε, αποκρυσταλλωθεί ασυνείδητα σε γλωσσική μεταφορά) ανάμεσα στον τόπο, το χωράφι όπου επιτελείται το φύτρωμα του παιδιού, και στα κύτταρα, αρσενικό και θηλυκό, που συνιστούν το νέον ον. 

Επιπλέον, η πράξη κατά την οποία, στο πλαίσιο των περιπτύξεων, το ανδρικό σπέρμα εισδύει μέσα στο σώμα της γυναίκας ευνοεί μια τέτοια παρανόηση, ενώ στην πραγματικότητα το γυναικείο σώμα αρκείται στο να στεγάζει αυτή τη συνάντηση. Όντως, αυτό που αποκαλύπτεται δεν είναι μόνο ότι το ωάριο είναι ίσο σε γεννητική ενέργεια με το σπερματοζωάριο, αλλά επίσης ότι συγκροτείται από μια ένωση κυττάρων που άλλοτε έφεραν το βάρος ολόκληρης  της πρωτόγονης «αφυλικής» αναπαραγωγικής διαδικασίας.   

   Το ωάριο, λοιπόν, μέχρις ενός σημείου ήταν το θεμελιώδες στοιχείο της γενετήσιας πράξης, το οποίο μπορούσε να αναπαράγει μόνο του τους πρωτόγονους οργανισμούς, διχοτομούμενο και σμικρυνόμενο, μέχρις ότου αργότερα, με το μετασχηματισμό που προκάλεσε η εξελικτική πορεία, αποδείχθηκε αναγκαία η  συγχώνευση διαφορετικών κυττάρων. Αυτόν τον δευτερεύοντα  ρόλο,  για το σύνολο της αναπαραγωγικής διαδικασίας, ανέλαβαν τα αρσενικά αναπαραγωγικά κύτταρα.
   

 Η περιορισμένη διαφοροποίηση του θηλυκού κυττάρου αποτελεί ακριβώς την ουσία της δημιουργικής του δύναμης. Αυτό αποδεικνύεται ψυχολογικά και φυσιολογικά. 
  

  Το γυναικείο κύτταρο είναι το πλέον αυτόνομο από τα δύο και, συνεπώς, αυτό που πρέπει να εμμείνει για να μπορέσει το άλλο, το ανδρικό, εκκινώντας από το θηλυκό, να βρει ψηλαφητά το δρόμο του στην εξελικτική διαδικασία. Το θηλυκό είναι το στοιχείο στο οποίο το άλλο, αυτό που έχει υποστεί τον εντονότερο μετασχηματισμό, πρέπει πάντοτε να επανέρχεται σαν σε γενέθλιο τόπο. Στους κόλπους του θηλυκού πρέπει να σπείρεται για να διατηρείται ζωντανό.
    

Τα λάθη που γίνονται σχετικά με την πραγματική φύση της θηλυκότητας, είτε υπογραμμίζοντας τη γυναικεία εξάρτηση και παθητικότητα, όπου η γυναίκα  υποβιβάζεται σε παράρτημα του άνδρα, είτε τονίζοντας τη μητρότητα, οφείλονται κατά βάθος σε μία και μόνη αιτία. Διότι η μητρότητα, επιτρέπει να συνάγονται όλα εκείνα τα απατηλά συμπεράσματα περί παθητικής αποδοχής, στα οποία καταλήγουν όλες εκείνες οι φεμινίστριες που εκπροσωπούν αυτή την τάση. 

Παραγνωρίζουν κι αυτές το γεγονός ότι η γυναίκα πριν και πάνω απ' όλα είναι κάτι εντελώς αυτόνομο, ότι, όπως ακριβώς και ο άνδρας, δωρίζει αυτή την αυτονομία και ότι όλες οι άλλες σχέσεις της είναι απόρροια αυτής ακριβώς της αυτονομίας.
   

  Η συνάντηση των δύο φύλων, με όλα συνεπάγεται, είναι η αντιπαράθεση δύο κόσμων, ο καθένας των οποίων διατηρεί την αυτονομία του, και όπου ο ένας τείνει μάλλον να συγκεντρώνεται στον εαυτό του ενώ ο άλλος να καταμερίζεται.  

Δυνάμει αυτής ακριβώς της διαφοράς καθίστανται ικανοί να δημιουργούν κάτι νέο, αφού γεννούν από κοινού ένα νέο, εξαιρετικά πολύπλοκο κόσμο. Κατά τα λοιπά, οι δύο αυτοί κόσμοι αλληλοσυμπληρώνονται και ο ένας βοηθά τον άλλο κατά τον καλύτερο τρόπο, ώστε να ανυψωθούν σε μια ανώτερη δύναμη. Σε αντίθεση με την εσωτερική εμπειρία της μητρότητας, είναι στη ζωή του σώματος που εκδηλώνεται αυτή η γόνιμη αντιπαραβολή ανάμεσα στην ουσία των δύο φύλων, κατά τρόπο μάλιστα σαφέστατο και υποδειγματικό. 
   

  Από τη μια μεριά ο άνδρας, μολονότι είναι το πιο βίαιο και τολμηρό μέρος του ζεύγους, εμπλέκεται στο σύνολο της διαδικασίας εν μέρει μόνο και στιγμιαία, και η συμμετοχή του συνίσταται σε μία και μόνο πράξη, στην οποία προσφέρεται ολόκληρος. Κι αυτό, γιατί στη ζωή του υπάρχει διαρκώς ένας έντονος μετασχηματισμός τόσων ενεργειών, ο οποίος τον ωθεί σε πολλαπλές μορφές δράσης, εντελώς διακεκριμένες μεταξύ τους.  Η αξία του συνίσταται στο ότι με αυτόν τον τρόπο υλοποιεί κια ανπτύσσει. 
  

   Η γυναικεία φύση, παραμένοντας αρμονικότερη, γαληνεύει και αναπαύεται σε  ό,τι αφομοίωσε και ενσωμάτωσε μια για πάντα. Δεν πραγματώνει τη δημιουργική της δραστηριότητα με ενέργειες μεμονωμένες και αποσπασματικές, που τείνουν προς έναν εξωτερικό σκοπό. Γίνεται οργανισμός ενιαίος με το δημιούργημά της, τελειοποιείται με κάτι που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πράξη, γιατί αυτό συνίσταται απλώς στην ακτινοβολία και την ανάβλυση, από τη δική της αρμονικά οργανωμένη ζωή, μιάς άλλης, εξίσου αρμονικής ζωής. Έτσι η γυναίκα, ακόμα και κατά την εμπειρία της μητρότητας, παραμένει το έδαφος που τρέφει τον ισχνό διφυή σπόρο τον οποίο φέρει μέσα της, και τον αφήνει να φύγει μόνον όταν έχει πια γίνει όχι απλώς ένα μέρος, μια πράξη, ένα έργο των γεννητόρων του, αλλά μια αυτόνομη ανθρώπινη ύπαρξη τέλεια αφ' εαυτής, η οποία, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα μπορεί με τη σειρά της να δημιουργήσει μια άλλη.


LU ANDREAS SALOME (1861-1937)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η συνειδητή σου παρουσία

Posted: 22 Feb 2013 11:41 AM PSTΔώσε προσοχή στο παρόν. Δώσε προσοχή στη συμπεριφορά σου, στις αντιδράσεις, τις διαθέσεις σου, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τους φόβους και τις επιθυμίες σου, όπως εκδηλώνονται στο παρόν. Εκεί είναι το παρελθόν για σένα. 
Αν μπορείς να είσαι αρκετά παρών ώστε να τα παρατηρείς όλα αυτά, όχι επικριτικά ή αναλυτικά, αλλά χωρίς κρίσεις, τότε αντιμετωπίζεις με επιτυχία το παρελθόν και το διαλύεις με την δύναμη της παρουσίας σου. Δεν μπορείς να βρεις τον εαυτό σου με το να μπαίνεις στο παρελθόν.Βρίσκεις τον εαυτό σου με το να έρθεις στο παρόν.
   Καθώς αποκτάς μεγαλύτερη συνείδηση της παρούσας σου προσωπικότητας, μπορεί ξαφνικά να αποκτήσεις κάποια ενόραση σχετικά με το γιατί η "εκπαίδευσή" σου λειτουργεί με αυτούς τους συγκεκριμένους τρόπους- για παράδειγμα, γιατί οι σχέσεις σου ακολουθούν ορισμένα πρότυπα- και μπορεί να θυμηθείς κάποια γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν ή να τα δεις πιο καθαρά. Αυτό ίσως σε βοηθήσει, αλλά δεν είναι ουσιαστικής σημασίας. 
  Αυτό που είναι ουσιαστικό είναι η συνειδητή σου παρουσία. Αυτή διαλύει το παρελθόν. Αυτή είναι ο μεταμορφωτικός παράγοντας. Έτσι, μην επιδιώκεις να καταλάβεις το παρελθόν, αλλά γίνε όσο πιο παρών μπορείς. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΩΝ.

ECKHART TOLLE


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ξύρισε τα πόδια σου με ελαιόλαδο!

Posted: 22 Feb 2013 11:24 AM PST

ξυραφάκι


Αν και προτιμώ την αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα, υπάρχουν φορές που δεν μπορώ να αποφύγω το ξυράφι. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που μπορεί να φοράω κοντά ρούχα, είναι λίγο δύσκολο να περιμένω κανά μήνα για να μεγαλώσουν οι τρίχες και να κάνω αποτρίχωση, οπότε, αναγκαστικά στρέφομαι στο γνωστό σε όλους μας ξυραφάκι, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κόβομαι και να γεμίζω κοκκινίλες από τον ερεθισμό που προκαλεί η λεπίδα.


Το ελαιόλαδο ενυδατώνει την επιδερμίδα και την προστατεύει από το να χάσει υγρασία. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι απλά να πάρεις 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, να το απλώσεις στα πόδια σου κ να ξυριστείς. Στο τέλος, ξέπλυνε τα πόδια σου με σκέτο νερό. Το λάδι δεν πρόκειται να φύγει χωρίς σαπούνι ,αλλά αυτό δεν μας πειράζει καθόλου μιας και το λάδι που θα μείνειOliveOil θα ενυδατώσει τα πόδια σου και θα τα προστατεύσει από τους ερεθισμούς.

Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι η μπανιέρα σου θα γλιστράει από το λάδι, γι αυτό καλό θα είναι να προσέχεις. Αυτό που κάνω εγώ για να αποφύγω όλη αυτή την "φασαρία" είναι να στρώνω κάτω στην μπανιέρα ένα αντιολισθητικό πατάκι, ξέρετε αυτα που είναι ειδικά κατασκευασμένα για τις μπανιέρες κι έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ακμή στην πλάτη; Ξεφορτώσου την με ασπιρίνη και μηλόξυδο

Posted: 22 Feb 2013 11:20 AM PST

                                           Ακμή στην πλάτη


Η ακμή στην πλάτη, δυστυχώς,  δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Οι αιτίες που την προκαλούν είναι πολλές και άντε τώρα να βρεις άκρη! Μπορεί να φταίει η διατροφή σου, η κακή υγιεινή, το  στρες, περιβαλλοντικοί πράγοντες και ένα σωρό άλλα.

Σήμερα, σας έχω ένα προϊόν κάτα της ακμής με ασπιρίνη και μηλόξυδο (το βρίσκεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ καθώς  επίσης, και στα καταστήματα με οργανικά προϊόντα). Αυτό το προϊόν λειτουργεί σαν πήλινγκ και έχει την ιδιότητα  να ξηραίνει τα μικρά και επιφανειακά σπυράκια. Αν η ακμή σου είναι κυστική (δηλ. τα σπυράκια βρίσκονται κάτω από το δέρμα) τότε, θα μειώσει το μέγεθός τους και δεν θα φαίνονται τόσο κόκκινα όσο πριν.
Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, ενώ το ξύδι περιέχει ΑΗΑ, τα γνωστά alpha-hydroxy acids. Δεν σου συστήνω αυτή την θεραπεία αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο.
Υλικά που θα χρειαστείς:

Ακμή πλάτης
- 1 ασπιρίνη λιωμένη
- ένα καπάκι μηλόξυδο
- ένα καπάκι  νερό
Προσωπικά, χρησιμοποίησα το καπάκι από το ξύδι σαν μονάδα μέτρησης . Αν η περιοχή που εντοπίζεται το πρόβλημα, έχει μεγάλη έκταση, διπλασίασε ή τριπλασίασε την δόση.
Ανακάτεψέ τα όλα μαζί και με μία μπατονέτα ή ενα κομμάτι βαμβάκι, βουτηγμένο στην λοσιόν που μόλις έφτιαξες, άπλωσε το στην πάσχουσα περιοχή. Άφησέ το προϊόν πάνω στην επιδερμίδα σου για 20-30' και στην συνέχεια πλύνε την περιοχή με σκέτο νερό ή σκουπίσε την με μία καθαρή πετσέτα.
Εύκολο έτσι; Και με αποτέλεσμα!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Α.Ο.Ζ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΜΕ H.A.A.R.P.

Posted: 22 Feb 2013 11:03 AM PSTΟΤΑΝ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΤΟΥ  ΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2007), ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΞΕΣΠΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ « ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ» ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ. ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΗΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ. ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.ΤΟ ¨ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ¨ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ : « ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.». ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ. ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ «ΠΑΙΧΤΩΝ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΚΗΝΗΣ. (ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΤΖΕΚΙΝΣ ΧΑΝ)ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΜΙΝΕΪΚΟ (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΚΑΙ ΑΝΑΦΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ: «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ». Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ. ΞΕΧΑΣΕ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΝΑ ΠΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ:«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ …..ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ». ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ (ΤΕΚΤΟΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ) «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ»  ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ, ΕΝΩ ΛΕΦΤΟΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΝΕΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΥΠΗΡΧΑΝ!  Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΜΕ 2,5% ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ! ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΤΟ ΔΝΤ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕ ΜΕ 6,5% ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕ-ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ΑΡΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΗΔΗ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ , ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΑΨΟΓΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΑΝ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ 40.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΚΑΙ  Ο ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ, ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ (ΚΥΡΙΩΣ) ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΡΕΛΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ (ΒΛΕΠΕ ΠΟΥΤΙΝ, ΣΑΡΚΟΖΙ) . Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ Η ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΑΤΩΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 1,2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ!!!  ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ  ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ 11/11/11 ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ) ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, Ο ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΤΥΧΑΙΟ;)

ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ…) . Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ.  ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΜΠΛΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΙΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥΝ ΟΤΙ «ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ» ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ¨ΕΜΕΣΗ¨ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Α.Ο.Ζ. (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ) ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ  ΑΟΖ. ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ¨ΕΚΕΙ¨ ΗΤΑΝ ΓΙΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ο.Ζ..  ΚΑΛΩΣ ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ ….ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΜΟΝΟ (ΣΗΜΕΡΑ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ H.A.A.R.P. ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΝ ΞΑΝΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.  ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΤΟ H.A.A.R.P. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ...ΕΝΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΕ ΜΕΙΟΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ;

ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ;

Η ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ;

ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΣΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ! 

ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

«Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

Posted: 22 Feb 2013 07:32 AM PST

«Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»
Η φράση αυτή ανήκει στον Πλάτωνα, ο οποίος προφανώς δεν εννοούσε ότι . . . «απαγορεύει την είσοδο σ΄ όποιον δεν ξέρει γεωμετρία», αλλά ότι απαιτεί απ΄ τους συνομιλητές του.... 


... να έχουν  αναλυτικό και επαγωγικό τρόπο σκέψης,  αυστηρότητα στην κρίση του και στην διατύπωση συμπερασμάτων, απόλυτη ακρίβεια και σιγουριά στην επιλογή της αλήθειας απ΄ το ψέμα, του σωστού απ΄ το λάθος.
Ποιος είναι στ' αλήθεια αγεωμέτρητος; Και πού δεν μπορεί να εισχωρήσει; Αγεωμέτρητος κατά τους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους είναι αυτός που δεν κατέχει επαρκώς τις έννοιες της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Ακρίβειας. Ο Πλάτωνας πρέσβευε ότι «τα γεωμετρικά σχήματα προϋπάρχουν ως ιδέες και δεν είναι δημιουργήματα του ανθρώπινου πνεύματος». Όσοι λοιπόν είναι αγεωμέτρητοι δεν μπορούν να εισχωρήσουν στις αρχετυπικές τους μνήμες και να ανακαλύψουν τις αρετές που τους διέπουν και τους βοηθούν να εκδηλώσουν τον αληθινό τους εαυτό.

Τα γεωμετρικά σχήματα έχουν ατομικότητα, μέσα από την οποία μπορούμε να εκφράσουμε τη σχέση ενός μέρους μας με το όλο. Δια μέσου των σχημάτων, της αναλογίας και της αρμονίας, μπορούν να συνδεθούν ο χώρος και ο χρόνος κατά έναν τρόπο τελείως διαφορετικό από αυτό της κοινής  αντίληψής μας για την ταχύτητα.


Η Γεωμετρία  λοιπόν μαζί με τη Γλώσσα-Φιλοσοφία και τη Μουσική (οι οποίες περιείχαν την  ιδιαίτερη τους εσωτερική γεωμετρική  δομή) αποτελούσαν τους  τρεις κύριους πυλώνες της Κλασσικής Παιδείας, ούτως ώστε  συνεργαζόμενοι να μετατρέπουν την πληροφορία σε αληθινή γνώση.  


 Δυστυχώς στη σύγχρονη κοινωνία «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αλήθειας και επί τα έτοιμα μάλλον τρέπονται.» (Θουκ. Α 20-22) . Και δυστυχέστατα το παιδευτικό μας σύστημα υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης, και του συγχρόνου παγκοσμιοποιημένου τρόπου ζωής, παρόλο που παρέχει τεράστιο όγκο πληροφορίας, υστερεί στην  καλλιέργεια  της κριτικής σκέψης.
ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

“Η ανευθυνότητα του πλήθους”. Το πείραμα των Ντάρλεϊ και Λατανέ.

Posted: 22 Feb 2013 07:25 AM PST

                                


"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα." -  Άλμπερτ Αϊνστάιν
Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι, δυστυχώς, φανταστική. Μοιάζει να βγήκε από ταινία τρόμου, ειδικά μόλις μαθαίνουμε ότι συνέβη μια Παρασκευή και 13. Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 13 Μαρτίου του 1964.
Ήταν τρεις η ώρα το πρωί και η Κάθριν Τζενοβέζε γύριζε σπίτι από τη βραδινή της βάρδια. Έμενε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, σε μια πολυκατοικημένη αστική περιοχή.
Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο της προχώρησε προς την είσοδο της πολυκατοικίας της.
Εκεί αντιλήφθηκε, μέσα στις σκιές, έναν άντρα –που πιθανότατα της φάνηκε ύποπτος- και γύρισε για να ξαναμπεί στο αυτοκίνητο της ή να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
Δεν πρόλαβε. Ο άντρας, ονόματι Γουίνστον Μόουζλι, την πρόφτασε και της έχωσε ένα μαχαίρι στην πλάτη. Καθώς εκείνη στράφηκε να τον αντιμετωπίσει τη μαχαίρωσε και στην κοιλιά.
Η Κάθριν άρχισε να φωνάζει: «Βοήθεια! Με σκοτώνουν! Βοηθήστε με!»
Φώτα άναψαν στις κοντινές κατοικίες και κουρτίνες κουνήθηκαν στα παράθυρα. Αλλά κανείς δε βγήκε να δει τι συνέβαινε.
Ο Μόουζλι στην κατάθεση του αργότερα δήλωσε: «Αισθάνθηκα ότι κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δε θα κατέβαινε τις σκάλες.»
Και έτσι έγινε.
Μόνο ένας άντρας φώναξε: «Άσε ήσυχο το κορίτσι.»
Ο Μόουζλι έφυγε γρήγορα και η Κάθριν σύρθηκε μέχρι την είσοδο του σπιτιού της.
Όμως όλα τα φώτα στα σπίτια έσβησαν ξανά. Ο Μόουζλι πλησίασε την Κάθριν και τη μαχαίρωσε ξανά. Εκείνη ούρλιαξε και ζήτησε για άλλη μια φορά βοήθεια. Τα φώτα άναψαν πάλι, αλλά κανείς δε μίλησε, κανείς δε βγήκε.
Ο Μόουζλι απομακρύνθηκε και περίμενε. Λίγα λεπτά μετά πλησίασε πάλι την κοπέλα που ανέπνεε ακόμα και την αποτελείωσε, κόβοντας 'την από το λαιμό ως τα γεννητικά όργανα. Μετά κατέβασε το παντελόνι του και ασέλγησε πάνω στο νεκρό σώμα.
Η απεχθής αυτή εγκληματική πράξη διήρκεσε 35 λεπτά. Η πρώτη επίθεση έγινε στις 3:15 και ο Μόουζλι έφυγε στις 3:50.
38 αυτόπτες μάρτυρες παρατηρούσαν την κοπέλα να μαχαιρώνεται (τρεις φορές) μέχρι θανάτου, χωρίς να κάνουν τίποτα, χωρίς καν να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία.
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 4 το πρωί και όταν έφτασε ήταν πολύ αργά. Για όλους.
Το έγκλημα αυτό ίσως να χανόταν ανάμεσα τους φακέλους της αστυνομίας, αν δεν το μάθαιναν δύο κοινωνικοί ψυχολόγοι, ο Ντάρλεϊ και ο Λατανέ. Αυτοί δεν ενδιαφέρθηκαν για τη διεστραμμένη προσωπικότητα του δολοφόνου, αλλά για κάτι ίσως πιο συνταρακτικό: Την απάθεια των παρατηρητών, την απροθυμία τους να βοηθήσουν. Τι ήταν αυτό που τους εμπόδισε να αντιδράσουν;
Κάποιοι ψυχολόγοι και ψυχίατροι αναφέρθηκαν στη «συναισθηματική άρνηση» των αυτόπτων μαρτύρων: Ότι εξαιτίας του σοκ έμειναν αδρανείς, απαθείς. Ένας άλλος μίλησε για τον αρνητικό ρόλο της τηλεόρασης, η οποία είχε εθίσει τους τηλεθεατές στη βία και στην κοινωνική απάθεια.
Όμως ο Ντάρλεϊ με τον Λατανέ δεν πείστηκαν. Ένιωθαν, χωρίς να μπορούν ακόμα να το εξηγήσουν, ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είχε να κάνει με την τηλεόραση ή με το συναισθηματικό κλονισμό, αλλά με κάτι βαθύτερο, ίσως και πιο αρχέγονο.
Έτσι προχώρησαν στο περίφημο πείραμα τους, αυτό που αποκάλυψε την έννοια της «διάχυσης της ευθύνης».
Όπως είναι ευνόητο δεν μπορούσαν να αναπαραστήσουν μια δολοφονία, έτσι έκαναν αναπαράσταση μιας επιληπτικής κρίσης.
Ένας φοιτητής, με μικρόφωνο και ακουστικά, καθόταν μόνος σε ένα μικρό δωμάτιο. Θα μιλούσε για 2 λεπτά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη φοιτητική ζωή, αφού πρώτα θα άκουγε τους υπόλοιπους φοιτητές, στα άλλα δωμάτια, να μιλάνε για τη δική τους ζωή.
Όπως είναι προφανές –σε μας που γνωρίζουμε τη φύση του πειράματος- δεν υπήρχε κανείς άλλος φοιτητής, πέρα από το υποκείμενο. Οι φωνές που άκουγε ήταν μαγνητοφωνημένες.
Κάποια στιγμή ξεκινούσε να μιλάει ένας «φοιτητής», ο οποίος έλεγε ότι είναι επιληπτικός και αυτό συχνά του δημιουργεί προβλήματα κλπ κλπ.
Μέχρι που ο επιληπτικός ηθοποιός άρχιζε να παθαίνει κρίση και να ζητάει βοήθεια: «Νομίζω ότι παθαίνω κρίση… Βοηθήστε με… Θα πεθάνω…»
Η ψεύτικη επιληπτική κρίση διαρκούσε έξι λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα μόλις το 31% των φοιτητών που άκουγαν σηκώθηκαν και ζήτησαν βοήθεια από τον υπεύθυνο του προγράμματος.
Το υπόλοιπο 69% των φοιτητών, ενώ είχαν ταραχτεί –καταρρίπτοντας έτσι την υπόθεση της απάθειας και της τηλεοπτικής αποχαύνωσης- δεν ήξεραν τι να κάνουν. Περίμεναν ότι κάποιος άλλος θα βοηθούσε τον επιληπτικό, έτσι δεν έκαναν τίποτα.
Η «διάχυση της ευθύνης» φάνηκε πιο καθαρά όταν οι πειραματιστές άλλαξαν τον αριθμό των φοιτητών-μαγνητοφωνημένων φωνών που συμμετείχαν στο πείραμα.
Όταν το υποκείμενο πίστευε ότι είναι μόνος του με τον επιληπτικό φοιτητή, αναζητούσε βοήθεια μέσα στα τρία πρώτα λεπτά -συγκεκριμένα το 85% των φοιτητών αντέδρασε έτσι.
Το συμπέρασμα των Ντάρλει και Λατανέ ήταν: «Όσο περισσότεροι είναι οι μάρτυρες κάποιου δυσάρεστου γεγονότος, όπως επίθεση ή ατύχημα, τόσο λιγότερο υπεύθυνος αισθάνεται ο καθένας, γιατί η ευθύνη καταμερίζεται ισομερώς στο πλήθος.»
Με διαφορετικά λόγια είναι λάθος να αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς μέσα σε ένα μεγάλο πλήθος, όπως αυτό της πόλης. Είναι πιο πιθανό να σε βοηθήσει ο ένας και μοναδικός σου γείτονας, παρά όλοι αυτοί οι άνθρωποι –οι οποίοι συνήθως είναι και άγνωστοι- που συνωστίζονται στις πολυκατοικίες τριγύρω σου και σε προσπερνούν στους πολυσύχναστους δρόμους.
Και δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι ποιητές: Ότι η μοναξιά μας γίνεται μεγαλύτερη μέσα στο πλήθος.
Όμως οι Ντάρλει και Λατανέ έβγαλαν άλλο ένα συμπέρασμα, πιο αισιόδοξο, με κάποιο άλλο πείραμα που δε θα αναφέρω αυτή τη στιγμή, παρότι είναι εξίσου ενδιαφέρον: Ό,τι η αλληλεγγύη διδάσκεται.
Αν ένας άνθρωπος απλά ακούσει για τη «διάχυση της ευθύνης», είναι έτοιμος, την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι «μπροστά στα μάτια του», να αντιδράσει διαφορετικά.
Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μην προσπεράσει το γέρο που έπεσε στη μέση του δρόμου επειδή κάποιοι άλλοι ήδη στέκονται από πάνω του, λέγοντας –στον εαυτό του: «Ας τον βοηθήσουν αυτοί, εγώ τι μπορώ να κάνω παραπάνω;»
Είναι πιο πιθανό να μην αφήσει αβοήθητη μια γυναίκα ή ένα παιδί ή έναν άγνωστο ή έναν σκύλο που ξυλοκοπούνται, πιστεύοντας ότι δεν είναι δική του ευθύνη –αφού τόσοι παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτα.
Γιατί ξέρει ότι όλοι έχουμε ευθύνη -την ίδια ακριβώς, χωρίς διάχυση- για ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία μας, και δε θέλει να είναι ένας από τους 38 αυτόπτες μάρτυρες που άφησαν το Μόουζλι να κατακρεουργήσει την Κάθριν Τζενοβέζε.
Και ίσως τότε, αν τα συμπεράσματα των Ντάνλεϊ και Λατανέ είναι σωστά, ακόμα και αυτό το ασήμαντο κείμενο μπορεί να βοηθήσει την επόμενη Κάθριν να επιζήσει.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Το ερωτηματολόγιο του Προύστ.

Posted: 22 Feb 2013 07:16 AM PST

                                     

Πότε και πού υπήρξατε ευτυχισμένος; 
Κάθε φορά που οι σκέψεις, οι λέξεις και οι πράξεις μου ήταν σε αρμονία.
Πώς φαντάζεστε την τέλεια ευτυχία;
Θα μπορούσα να σκεφτώ διάφορες παραλλαγές της ευτυχίας όπως, μεσημέρι σε μια αιώρα δίπλα από τη θάλασσα με μια μαργαρίτα, γέλια παιχνίδια και ήλιος, ζεστός καφές κάτω από τα πυκνά γκρι σύννεφα ακούγοντας τη θυμωμένη θάλασσα, τη δροσιά ενός γέρου πλάτανου, μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, μια επαφή.
Τι ή ποιος είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής σας;
είναι η κάθε μορφή δημιουργίας που προκύπτει μέσα από την επαφή.
Ποιο ταλέντο θα θέλατε να είχατε;
θα ήθελα να είχα ωραία φωνή, να τραγουδώ στη παρέα...

Αν μπορούσατε να αλλάξετε ένα πράγμα στον εαυτό σας,
ποιο θα ήταν αυτό;
να διώξω τις ανασφάλειες, αποκτώντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Αν μπορούσατε να αλλάξετε ένα πράγμα στην οικογένειάς σας, 
ποιο θα ήταν αυτό; 
θα ήθελα να τους ελαφρύνω από το βάρος των περασμένων.

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο επίτευγμά σας;
η δύναμη να μπορώ να συνεχίζω όταν όλα πηγαίνουν κόντρα.

Πού θα θέλατε να ζείτε;
το τρίπτυχο ποτάμι, θάλασσα, πλατάνι με ολοκληρώνει και με ξεπερνά.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;
η απώλεια.
Τι αντιπαθείτε περισσότερο;
το ψέμα, το δήθεν και τη μιζέρια.

Ποιο χαρακτηριστικό σας αντιπαθείτε περισσότερο;
τις άμυνες και τις ανασφάλειες μου..
Τι αντιπαθείτε περισσότερο στους άλλους;
την αχαριστία, τον εγωισμό και την αγένεια.
Τι θεωρείτε ως τη μεγαλύτερή σας σπατάλη;
την ανάγκη για συνεχής αποδοχή από τους άλλους.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ταξίδι;
στη θάλασσα μέσα μου, σου, του, της...
Ποια θεωρείτε την πιο υπερτιμημένη αρετή;
την ελπίδα, μερικές φορές είναι σαν να ρίχνει εμπρός μας ένα ανόητο πέπλο αισιοδοξίας, κρύβοντας τη πραγματική διάσταση της όποιας κατάστασης, επηρεάζοντας τις αντιδράσεις μας, κάνοντας μας να ζούμε σε αυτό που ουτοπικά φανταζόμαστε.

Σε ποιες περιστάσεις ψεύδεστε;
όταν νιώθω ότι η αλήθεια θα δημιουργήσει ρήξη που μπορεί να φέρει απώλεια.
Τι δεν σας αρέσει στην εμφάνισή σας;
το μεγάλο νούμερο παπουτσιού.
Ποιόν άνθρωπο απεχθάνεστε;
ας πούμε εκείνους που αφήνονται στη μιζέρια και τη μοιρολατρία και αφήνουν τη ζωή τους να περνάει νιώθοντας αδύναμοι να κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή.

Ποια λέξη ή φράση χρησιμοποιείτε κατά κόρον;
άντε πάμε;

Ποιο πράγμα θεωρείτε ότι σας χαρακτηρίζει;
η ευθύτητα και η ειλικρίνεια μου.

Για ποιο πράγμα έχετε μετανιώσει;
για τον χαμένο χρόνο.
Ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
να ανακαλύπτω.
Ποιοι είναι οι ήρωες σας στην πραγματική ζωή;
εκείνοι που ότι και να γίνει συνεχίζουν.
Πώς θα θέλατε να πεθάνετε;
κάνοντας ελεύθερη πτώση από ένα πανύψηλο βουνό.

Αν πεθαίνατε και επιστρέφατε στη ζωή, ποιόν άνθρωπο ή πράγμα θα θέλατε να ενσαρκώσετε;
θα ήθελα να είχα τη φωνή και το μυαλό της bjork.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας απόφθεγμα;
"Να είσαι επίμονος. Με το χρόνο η αντίσταση γύρω σου θα φθίνει και θα μικρύνει. Βρες τι αληθινά σου αρέσει να κάνεις. Τότε θα βρεις το εσωτερικό κίνητρο για να συνεχίζεις."
Μαχάτμα ΓκάντιΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η Ομοιοπαθητική φροντίδα υγείας στον καρκίνο

Posted: 22 Feb 2013 07:00 AM PST

Από: Δρ. Τάσος Βαρθολομαίος, Ομοιοπαθητικός- Ιατρός Ιστοπαθολόγος 
 
Η Ομοιοπαθητική φροντίδα υγείας στον καρκίνο
Οι δυνατότητες της Ομοιοπαθητικής προσφέρονται κατεξοχήν για την υποστήριξη του οργανισμού των καρκινοπαθών και για μια  ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ασθενή μέσα σε ένα Ιπποκρατικό πλαίσιο. Στη διαδικασία αυτή η Ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιείται παράλληλα με τη Συμβατική Ιατρική υποβοηθώντας τις γνωστές καθιερωμένες θεραπείες (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, υπερθερμία,χειρουργικές επεμβάσεις, κ.α).
Ο ρόλος της Ομοιοπαθητικής στις παθήσεις αυτές είναι η ψυχολογική στήριξη των ασθενών σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της ψυχο-ογκολογίας, η ενίσχυση των μηχανισμών άμυνας του οργανισμού σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της ανοσολογίας και η υποβοήθηση των ομοιοστατικών μηχανισμών σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της παθολογικής φυσιολογίας.

Η Ομοιοπαθητική αγωγή γίνεται με κάψουλες, των οποίων το περιεχόμενο διαλύεται υπογλώσσια χωρίς να χρειάζεται να καταποθούν και χωρίς να επιβάλλονται κάποιοι περιορισμοί στον τρόπο ζωής. Τα Ομοιοπαθητικά σκευάσματα δεν περιέχουν ενεργά χημικά συστατικά, δρουν μέσω αποτυπωμένης στα μόρια του νερού βιοφυσικής πληροφορίας και ως εκ τούτου στερούνται οιασδήποτε παρενέργειας, όπως αυτές που συνήθως συνοδεύουν τα χημικά φάρμακα, αλλά και χορηγούνται χωρίς κίνδυνο και σε ασθενείς με σοβαρές βλάβες ζωτικών οργανων (π.χ ήπαρ, νεφροί, κ.α). Η αντιμετώπιση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας, όπως και η ποιότητα ζωής, είναι δυο ακόμη πολύ σπουδαίες εφαρμογές της Ομοιοπαθητικής στους ασθενείς με καρκινο.

Η Ομοιοπαθητική, σαν συμπληρωματική αλλά πολύ ουσιαστική αγωγή, θα πρέπει να ξεκινάει αμέσως μετά τη φάση αποκατάστασης, η οποία ακολουθεί την χειρουργική επέμβαση σε περιπτώσεις που χειρουργούνται. Σε όσες περιπτώσεις κρίνονται από τους ειδικούς ιατρούς ως ανεγχείρητες ,η Ομοιοπαθητική δίνεται ευθύς εξαρχής και παράλληλα με την όποια χημειοθεραπευτική ή ακτινοθεραπευτική αγωγή, όπως και στις περιπτώσεις στις οποίες στις οποίες η χημειοθεραπεία ή/και η ακτινοθεραπεία ακολουθεί μια χειρουργική επέμβαση εξαίρεσης του όγκου.

Τέλος, η παράλληλη εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής με τις κλασσικές ογκολογικές θεραπευτικές είναι από πολλών ετών δοκιμασμένη και επιτυχημένη στα Συστήματα Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στη Γερμανία, στη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία, όπου και ενθαρρύνεται και υποστηρίζεται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Τάσος Βαρθολομαίος


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τις θρησκείες τις γέννησε ο φόβος να σώσουμε το σώμα μας μέσα στη φύση και μέσα στο χρόνο!!

Posted: 22 Feb 2013 06:19 AM PST«Ο πρώτος όρος για την κατανόηση είναι να δεχτούμε ότι τις θρησκείες τις γέννησε ο φόβος να σώσουμε το σώμα μας μέσα στη φύση και μέσα στο χρόνο. Α! Πόσο βαθύς και ακαταμέτρητος πρέπει νά 'ταν στον άνθρωπο αυτός ο αρχέγονος φόβος! 
- Βόηθα με, Άγια Άννα, να γλυτώσω. Κι εγώ θα γίνω καλόγερος! Αυτό ήταν το τάμα του Λούθηρου στις 2 Ιουλίου 1502, όταν πηγαίνοντας στο δρόμο για την Ερφούρτη τον άρπαξε εκείνη η φοβερή καταιγίδα. Με τις βροντές, τον άνεμο, τους καταρράχτες των νερών, το βαθύ σκότος, και τα αστροπελέκια.


Το θεό τον εγέννησε ο πρωτόγονος φόβος και η άγνοια του άνθρωπου-ζώου. Γι' αυτό είναι η πιο αρχέγονη παράσταση.
Αλλά ο θεός έπρεπε να 'ναι η έσχατη απορία της ανθρώπινης γνώσης. Γιατί ᾽ναι το πιο λεπτό, το πιο αδρό, το πιο σπουδαίο, το πιο καθολικό, το πιο δύσκολο, το πιο υπέροχο ερώτημα. Πώς λοιπόν δεν ήρθε σαν η τελευταία ερώτηση και κατανόηση, αλλά ήρθε σαν η πρώτη;
Το γεγονός ότι το θεό τον ανακάλυψε και τον επέβαλε ο άγριος ακόμη, ο ωμοφάγος, ο τριχοφόρος, ο αρκουδοβολιστής, ο σπηλίτης και πετροβόλος, δείχνει ότι δεν είναι υπόθεση του ανθρώπου. Αλλά είναι η κατάκτηση και ο θρίαμβος του προάνθρωπου.
Όποιος θεωρεί, μαζί με μένα, ότι η γνώση του θεού είναι η ευγενέστερη και η έσχατη κατανόηση του ανθρώπου, οφείλει απλά και λογικά, αλλά και εντελώς αναγκαία να αποκριθεί στο ερώτημα:
Γιατί ο Νεαντερτάλιος δεν εξεκίνησε τον πολιτισμό του με το ερώτημα της Μεγάλης Ενοποιημένης Θεωρίας; Με την τελευταία λέξη, δηλαδή, της έρευνας και της επιστήμης σήμερα; Αλλά εξεκίνησε με το θεό;
Απλά, γιατί δεν εκάτεχε τις γνώσεις. Αλλά πολύ περισσότερο δεν εκάτεχε τις γνώσεις να ρωτήσει τι είναι και ποιος είναι ο θεός. Όμως κάτι άλλο τον εκάτεχε. Ο φόβος.
………
Η ισχυρότερη πολιτική δύναμη σήμερα στον κόσμο είναι ο πάπας, οι ιμάμηδες των μουσουλμάνων, οι χαχάμηδες των εβραίων, οι σιχ και οι σουχ και οι Σέιχ-Σου και όλα τα τσάνταλα.
Και ιδού γιατί κανένας πολιτικός δε τολμάει να τα βάλει με τις θρησκείες. Αλλά όλοι τις προσεταιρίζουνται φρόνιμα και πονηρά:
Οι μάντεις και οι θυσίες πριν από τη μάχη στους αρχαίους, οι σταυροί των σταυροφόρων, ο αγκυλωτός σταυρός, τα ημισέληνα των χαλίφηδων. Χθες μόλις ο Ναβουχοδονόσορας του Ιράκ δεν κράδαινε τον Αλλάχ δαμασκηνό σπαθί πάνω από τους άπιστους αμερικανούς; Ωστόσο, για όλα αυτά τα μιλλεούνια των φανατικών οι θρησκείες είναι «λόγια μόνο και θεατρικά» που λέει ο Καβάφης. Ελάχιστα τους απασχολούν στην καθημερινή τους μέριμνα. Τους είναι δουλειά για τα Πανηγύρια και για τα Ραμαζάνια τους μόνο.
Έχεις ιδεί ταξιτζή πως κάνει το σταυρό του, όταν πέσει ξαφνικά στο δρόμο του κάποιο εικονοστάσι; Ωσάν να γράφει με το χέρι ακανόνιστες κουλούρες στη στηθαριά του.
Ο πιστός μιας θρησκείας σαν πνευματική μονάδα έχει το μηδενικό βάρος του γκραβιτόνιου. Όταν όμως τον ξυπνήσει ο κίνδυνος για το πιστεύω του και σχηματισθεί σε μάζα, τότε γίνεται κεντρί σκορπιού και άλογο Ούννων.»
Δημήτρης Λιαντίνης – "Τα Ελληνικά".

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τέλος στις οσμές του ψυγείου!

Posted: 22 Feb 2013 04:18 AM PST

                                          Τέλος στις οσμές του ψυγείου!

Μερικά πρακτικά κόλπα που θα σας απαλλάξουν από τις δυσοσμίες
Εκτός από την απόψυξη, κάθε 4 μηνο ή 6μηνο αν το ψυγείο σας παρά τις νέες τεχνολογίες πιάνει πάγο, καλό είναι όταν το καθαρίζετε στο εσωτερικό του να το κάνετε με νερό και ξύδι. Με ένα βρεγμένο πανάκι ή wetex περάσετε τις επιφάνειες. Το ξύδι εξουδετερώνει τις μυρωδιές και σκοτώνει τα μικρόβια.
Επιπλέον, για να μη μυρίζει το ψυγείο, μπορείτε να δοκιμάστε και τα παρακάτω tips:
1. Βάλτε γάλα σε μπολάκι ή ποτήρι και βάλτε το κατά προτίμηση στο πάνω ράφι. Το γάλα κάθε τόσο το ανανεώνετε
2. Βάλτε σε μπολάκι ή πιατάκι μαγειρική σόδα
3. Κατακάθια του καφέ σε μπολάκι που θα το τοποθετήσετε στην κάτω σχάρα.
4. Βάλτε σε μπολάκι, 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και προσθέστε 2 κουταλιές νερό. Βάλτε στα μικροκύματα για 2 λεπτά να βράσει και μετά στο ψυγείο.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Πώς να καθαρίσετε το φούρνο σας χωρίς χημικά

Posted: 22 Feb 2013 04:07 AM PST


Ο καθαρισμός του φούρνου μας, ακούγεται σαν μια διαδικασία τόσο συναρπαστική, όσο είναι και η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο μετά τις διακοπές. Είναι όμως μια από εκείνες τις δουλειές, που όσο τις αναβάλεις τόσο πιο δύσκολα μετά θα ταλαιπωρηθείς για να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες.
Από την άλλη, ένας καθαρός φούρνος κρύβει λιγότερους κινδύνου μιας πιθανής φωτιάς κι επιπλέον εξαφανίζονται οι ενοχλητικές μυρωδιές των καμένων τροφών, όταν προθερμαίνεται ο φούρνος ή κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αφού λοιπόν είναι κάτι, που τελικά δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας δούμε μαζί με πιο τρόπο μπορούμε να τον καθαρίσουμε, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουμε επιβλαβή για την υγεία μας χημικά προϊόντα.ΒΗΜΑ 1o : Ξεκινήστε με το φούρνο σας κρύο
Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας είναι κρύος. Κι αυτό, όχι μόνο για να μην κινδυνεύσετε να κάψετε τα χέρια σας, αλλά και γιατί όταν τον καθαρίζετε ζεστό, ότι υγρό και να χρησιμοποιήσετε οι ζεστές επιφάνειες του καυτού φούρνου θα το στεγνώνουν αμέσως, χωρίς να προλαβαίνετε να τον καθαρίσετε σωστά.


ΒΗΜΑ 2o : Προετοιμάστε το φούρνο
Μπροστά από το φούρνο σας τοποθετήστε κάποια εφημερίδα ή ένα πρόχειρο ταπέτο. Μ' αυτό τον τρόπο, ότι στάξει από τον φούρνο σας την ώρα που τον καθαρίζετε, δεν θα σας λερώσει και το δάπεδο, με αποτέλεσμα να γλυτώσετε ένα επιπλέον μπελά, που λέγεται σφουγγάρισμα της κουζίνας.


ΒΗΜΑ 3ο: 
Μουλιάστε τις σxάρες του φούρνου
Πριν να ασχοληθείτε με το εσωτερικό, αφαιρέστε τις σχάρες του φούρνου κι αφήστε τες να μουλιάζουν σε καυτή σαπουνάδα που θα έχετε κάνει στο νεροχύτη σας.


ΒΗΜΑ 4ο: Ετοιμάστε το υλικό καθαρισμού
Για ένα αποτελεσματικό και χωρίς χημικές ουσίες καθαρισμό, ανακατέψτε σε ένα μπολ μαζί, σε ίσα μέρη, μαγειρική σόδα και ζεστό νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια πηκτή πάστα. Εάν ο φούρνος σας είναι πολύ βρώμικος, προσθέστε στο μείγμα σας μια ίση ποσότητα χοντρού αλατιού, που θα κάνει το τρίψιμό σας πολύ πιο αποτελεσματικό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο μείγμα σας, μερικές κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι ή σαπούνι πιάτων.


ΒΗΜΑ 5ο: Αρχίστε το καθάρισμα
Για να μην επιβαρύνετε τα χέρια σας, φορέστε ένα ζευγάρι γάντια και να αρχίστε το τρίψιμο του φούρνου - με την πάστα που έχετε ετοιμάσει -  χρησιμοποιώντας  ένα μικρό πινέλο ή μια οδοντόβουρτσα στις γωνίες, σε όλο το εσωτερικό του φούρνου, καθώς επίσης  και την εσωτερική επιφάνεια της πόρτας. Αφήστε τον έτσι, για περίπου πέντε λεπτά.


ΒΗΜΑ 6ο: Καθαρίστε τις σχάρες
Ενώ η πάστα κάνει τη μαγική δουλειά της, εσείς μ' ένα συρμάτινο σφουγγαράκι και σαπούνι πιάτων τρίψτε τις σχάρες του φούρνου, για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε σκληρή επιφάνεια από καμμένα τρόφιμα. Ξεπλύνετε τες καλά και αφήστε τες στον πάγκο για να στεγνώσουν.


ΒΗΜΑ 7ο: Τρίψιμο του φούρνου
Με την οδοντόβουρτσα, ή το μικρό πινέλο, αρχίστε τον καθαρισμό του εσωτερικού του φούρνου για να αφαιρέσετε επίμονες κηλίδες από το καμένο λίπος. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγη περισσότερη πάστα και να τρίψετε με κυκλικές κινήσεις. Μόλις σιγουρευτείτε ότι έχετε καθαρίσει όλους τους λεκέδες που είχε ο φούρνος σας, με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι, αρχίστε το σκούπισμα για να αφαιρέσετε την πάστα που χρησιμοποιήσατε, φροντίζοντας να καθαρίσετε όλα τα υπολείμματα της μαγειρικής σόδας.
Επανατοποθετήστε τις σχάρες και ο φούρνος σας είναι πάλι καινούργιος και καθαρός!Για ένα γρήγορο καθάρισμα, μετά από κάθε χρίση – που θα βοηθήσει το φούρνο σας να συντηρηθεί καθαρός για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και άρα λιγότερη κούραση για σας - γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ζεστό νερό και μερικές κουταλιές της σούπας με μαγειρική σόδα και ανακατέψτε καλά. Μόλις ο φούρνος σας έχει δροσίσει εντελώς, ψεκάστε στα σημεία που έχει λερωθεί από λίπος. Σκουπίστε τον μετά από πέντε λεπτά, με ένα υγρό πανί.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τεράστιες Ηλιακές Κηλίδες Θα Μπορούσαν Να Οδηγήσουν Σε Μαζικές Ηλιακές Καταιγίδες

Posted: 22 Feb 2013 03:43 AM PST


twosunspotsfebruary2013

Μια τεράστια καταιγίδα αναπτύσσεται στην επιφάνεια του ήλιου - και θα μπορούσε να στείλει με  μαζικό τρόπο ηλιακές εκλάμψεις προς τη γη σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η κολοσσιαία ηλιακή κηλίδα είναι αρκετά μεγάλη για να καταπιεί έξι Γαίες.

Οι ηλιακές κηλίδες συνήθως αναπτύσσονται από τη μετατόπιση μαγνητικών σχεδίων πάνω στον ήλιο , και  μπορούν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν πολύ δυνατά χαρακτηριστικά ή ατέλειες στην επιφάνεια. 
Οι ηλιακές κηλίδες είναι ψυχρότερες από τον υπόλοιπο ήλιο , μπορούν όμως να οδηγήσουν σε βίαιες εκρήξεις!!
Η τεράστια αυτή καταιγίδα έχει μέγεθος έξι φορές τη διάμετρο της Γης αλλά την πλήρη έκταση της είναι δύσκολο να υπολογίσουμε από τη στιγμή που   το σημείο βρίσκεται σε μια σφαίρα και όχι έναν επίπεδο δίσκο," έγραψε η εκπρόσωπος της Nasa ,Karen Fox.
 Η διαστημική υπηρεσία της Solar Dynamics Observatory εντόπισε τις ηλιακές κηλίδες, καθώς διογκώθηκαν στο σημερινό τους  γιγάντιο μέγεθος  μέσα σε 48 ώρες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Τα μαγνητικά πεδία στην περιοχή  δείχνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις, εξήγησε η NASA - γεγονός που καθιστά ακόμη πιο πιθανό να αναφλεγούν.
"Αυτή είναι μια αρκετά ασταθής διαμόρφωση που οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι μπορούν να οδηγήσουν σε εκρήξεις της ακτινοβολίας του ήλιου που ονομάζονται ηλιακές εκλάμψεις," είπε η Fox.
Αν και είναι απίθανο κάποια ηλιακή έκλαμψη να μπορέσει να προκαλέσει σωματική βλάβη στον πλανήτη μας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα  συζητήθηκαν πρόσφατα ως πιθανή απειλή από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου - και μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τις επικοινωνίες δορυφόρων.
Απόδοση κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η Ατομική, Δική Σου Πορεία

Posted: 22 Feb 2013 03:07 AM PST


Τι αποκάλυψη!
Οι αποκαλύψεις συμβαίνουν όταν τολμάς να αμφισβητείς τις ιδέες σου… ειδικά τις πιο πειστικές!
Τόλμησε λοιπόν!
Η ζωή σου έχει ήδη σχεδιαστεί από την αρχή!

Δεν γνωρίζεις τις λεπτομέρειες γιατί αυτές θα συμπληρωθούν βάση του τρόπου που θα αποφασίσεις να τις βιώσεις.
Πολλά παραμένουν κρυμμένα, όχι γιατί υπάρχουν και απλά «δεν πρέπει να τα ξέρεις», αλλά γιατί τα κομματάκι δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα.
Αλλά η βασική σου πορεία, ο σχεδιασμός του ταξιδιού σου, τα καθοριστικά του ορόσημα έχουν ήδη προκαθοριστεί. Εσύ τα έχεις επιλέξει και Έχεις αποφασίσει, προτού Έρθεις εδώ.
Τα ήξερες όλα από παιδί, αλλά η λογική του επιφανειακού νου σου τα είχε απορρίψει. Τα έχες ξεχάσει.
Αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να θυμηθεί, θα τα εντοπίσεις όλα, ένα ένα. Κοιτάζοντας τη ζωή σου μέχρι τώρα, θα αντιληφθείς, μέσα από απαλλαγμένη (από πεποιθήσεις και προγραμματισμούς) σφαιρική όραση, ότι όλα ανταποκρίνονται στην βαθύτερη, πρωταρχική Σου επιθυμία. Γνώριζες. Στην πορεία, αυτή τη γνώση θέλησες να την υποτιμήσεις.
Δεν έχει τίποτα να κάνει όλο αυτό με τις επιθυμίες του επιφανειακού νου. Αν τον ρωτήσεις (κάτι που θα κάνεις αν είσαι ακόμα δέσμιός του βάση προγραμματισμού), θα αρνηθεί τα πάντα. Θα απορρίψει εύκολα αυτή την αλήθεια, που διαφέρει από απλή «ιδέα».
Δεν αποφεύγεις το πεπρωμένο σου. Γιατί άλλωστε να ήθελες να το κάνεις; Είναι η ζωή που Εσύ Σχεδίασες και Αποφάσισες για τον Εαυτό σου. Η καλύτερη ζωή που θα μπορούσες να έχεις!
Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να εκπαιδεύσεις τον επιφανειακό νου να ευθυγραμμιστεί με τη Θέλησή Σου, για να ζήσεις με χάρη και τιμή, ευγνωμονώντας όλα όσα βιώνεις στην πορεία σου. Και δεν έχει λόγο να μην το κάνει όταν του αφιαρέσεις το ρόλο του προστάτη που του έχεις, ασυνείδητα, αναθέσει. Τότε διαπιστώνεις ότι δεν είναι καν θέμα εκπαίδευσης αλλά απαλλαγής, απελευθέρωσης και ανοίγματος.
Ξεχνάμε τον προορισμό μας, όταν αρχίζουμε να έχουμε άποψη, όταν αποκτάμε προσωπική (εγωιστική) ατζέντα, με κοπό να ελέγχουμε έκβαση, βασιζόμενη στο φόβο και στις πεποιθήσεις ενοχής και αυτο-υποτίμησης.
Ξεχνάμε όταν βασιζόμαστε περισσότερο στις υποσυνείδητες καταγραφές της έλλειψης και την πλάνη των κατώτερων ενστίκτων που μας μεταμορφώνουν σε δούλους και αμήχανα, συμβιβασμένα θύματα της ζωής.
Το ξύπνημα, η ενθύμηση, είναι προσωπική υπόθεση, την οποία οφείλουμε στον Εαυτό μας, να επιλέξουμε συνειδητά. Πριν από αυτό, τίποτα δεν έχει νόημα, τίποτα δεν είναι διαχρονικό ούτε έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα πέρα από την επιφανειακή, διασκορπισμένη ύπαρξη σε ένα κόσμο χωρίς συνοχή, χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς αγάπη.
Και όταν ξαναθυμηθείς, όταν επιτέλους αποδεχτείς τη δική Σου Βούληση, τότε σταματάς να αγωνιάς, να φοβάσαι και να πολεμάς με τη ζωή. Τα πάντα αποκτούν άλλο νόημα, ο νους αδειάζει από τις πολυάριθμες, άσκοπες σκέψεις και ηρεμεί. Τότε είναι έτοιμος να γίνει πιστός υπηρέτης και εκτελεστής του Θέληματός Σου, το οποίο και αποδέχεται, σε Αυτό αφοσιώνεται με ηθελημένη δέσμευση, με δέος, δυναμισό πολεμιστή και παράλληλα με ταπεινότητα.
Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση ύπαρξης που δύσκολα περιγράφεται αλλά βιώνεται στο έπακρον, με απόλυτη έκσταση και αίσθηση «έλευσης», από όσους είναι διατεθειμένοι να σπάσουν τα στενά (αλλά επιβλητικά) όρια του εγώ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Nα πεθαίνεις για να ζεις!

Posted: 22 Feb 2013 03:05 AM PST


Όλα εξαρτιούνται από το πώς θέλεις να ζήσεις, όχι τόσο από το «τι», όπου είναι εστιασμένοι οι περισσότεροι άνθρωποι. Και αυτό το αποφασίζεις πολύ βαθειά μέσα σου, όχι στην επιφάνεια του νου, θεωρητικά και φιλοσοφικά.
  • Θέλεις να ζήσεις με πάθος, ερωτευμένος με τη ζωή, να την γευτείς με έκσταση, παίρνοντας από αυτήν όσα περισσότερα, καλύτερα και πιο ουσιαστικά μπορείς;
  • Θέλεις να ζήσεις στην ασφάλεια, προστατευόμενος από το έντονο πάθος,  μεγάλα ρίσκα αποτυχίας ή πόνου, όσο περισσότερο στην αφάνεια μπορείς και προστατευμένα;
  • Δεν έχεις αναλογιστεί ποτέ και δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις;
Δεν είναι ο νους που αποφασίζει, αλλά είναι η καρδιά. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να το σκέφτεσαι τα πιο πάνω και να προσπαθείς να καταλήξεις σε μια λεκτική απάντηση η οποία θα στηρίζεται σε επιχειρήματα, πεποιθήσεις, ανάγκες, ελπίδες ή προσδοκίες.
Χρειάζεται απλά να συνδεθείς και να εναρμονιστείς με τη θέληση της καρδιάς σου. Αν δεν είσαι απόλυτα ευτυχισμένος, αυτή τη στιγμή, με τον τρόπο που έχεις ζήσει, τότε είναι φανερό ότι απλά δεν βρίσκεσαι σε αρμονία με την πηγαία θέλησή σου. Η καρδιά έχει άλλο τρόπο να «σκέφτεται», να επικοινωνεί, να αποκωδικοποιεί. Δεν μοιάζουν σε τίποτα οι δυο διαφορετικοί τρόποι ύπαρξης.
Πολλοί νομίζουν ότι μπορούν να τα «έχουν όλα» χωρίς την ανάλογη αφοσίωση και πειθαρχεία. Σύντομα αρχίζουν να τα βάζουν με τη ζωή που «δεν τους προσφέρει» αυτά που θέλουν. Η ζωή όμως προσφέρει πάντα αυτό που η καρδιά μας θέλει πραγματικά, έστω κι αν ο νους δεν το γνωρίζει. Και αυτή είναι δική μας έλλειψη, που είναι ουσιαστικά άγνοια.
Αν έχουμε φυλακίσει την καρδιά μας, αν την έχουμε κλείσει πίσω από τείχη και ψεύτικους κόσμους, θα πρέπει με κάθε τρόπο να απελευθερωθεί. Όλα όσα εισπράττουμε από τη ζωή, είναι ο δικός της τρόπος να μας μιλήσει, με έναν τρόπο που ο νους δεν καταλαβαίνει.
Έχουμε εκπαιδευτεί να χρησιμοποιούμε, σαν κατευθυνόμενα ρομπότ, μόνο τον επιφανειακό νου… κάτι που πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι «είναι το μόνο που υπάρχει». Μέσα από αυτόν τον νου όμως και φυσικά αυτόν τον τρόπο επιφανειακής, γραμμικής σκέψης, δεν έχουμε και πολλά περιθώρια διευρυμένης αντίληψης ή ουσιαστικής αλλαγής στο δια ταύτα της ζωής μας.
Αν θέλεις πραγματικά να ζήσεις με πάθος, ερωτευμένος με τη ζωή, μαγικά, δημιουργικά, η κάθε σου στιγμή να μετράει στην αιωνιότητα της ύπαρξής σου, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να πεθαίνεις, όχι μια φορά και χωρίς νόημα, αλλά πολλές φορές,  όσες είσαι πρόθυμος να ζήσεις. Πολλοί ζουν πεθαμένοι – ψυχικά πεθαμένοι – μη γνωρίζοντας ότι έχουν κι άλλη επιλογή, περιμένοντας τον φυσικό θάνατο ως διαφυγή ή λύτρωση. Και φυσικά, δεν αποτελεί ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Ο θάνατος εν ζωή αφορά τα πάντα, ειδικά όσα δεν φανταζόσουν ποτέ:
-           Ν' απαλλάσσεσαι από ανθρώπους και σχέσεις που σε θέλουν λιγότερο από αυτό που θέλεις πραγματικά να είσαι.
-           Να πονάς, να συνθλίβεσαι και να ξαναγεννιέσαι από τις στάχτες σου κάθε φορά.
-           Να τολμάς, να γεύεσαι, να πιστεύεις, ν' αφοσιώνεσαι και μετά να τολμάς να τα γκρεμίζεις όλα, με την ίδια ευκολία, για να ξεκινάς από την αρχή, χωρίς δεδομένα, χωρίς αγκίστρια ασφαλείας.
-           Να σχεδιάζεις, να κάνεις όνειρα, να έχεις στόχους αλλά ανά πάσα στιγμή να είσαι πρόθυμος να αψηφάς τα πάντα για να ακολουθήσεις τους άβατους δρόμους της καρδιάς σου.
-           Να είσαι έτοιμος, κάθε στιγμή, να τα χάσεις όλα και να ξαναρχινήσεις από την αρχή.
-           Να παίζεις τα παιχνίδια της ζωής και τους ρόλους σου με πάθος και μεγαλοπρέπεια αλλά να ξέρεις, κάθε στιγμή, στον πυρήνα της ύπαρξής σου, ότι όλα είναι όνειρο που επέλεξες α βιώσεις και να δεις.
-           Να ζεις στην κόψη του ξυραφιού: μόνο και απόλυτα στη στιγμή, πρόθυμος να εγκαταλείψεις αυτόν τον κόσμο ανά πάσα στιγμή γιατί ξέρεις ότι  σκοπός σου δεν είναι να «τελειώσεις» κάτι αλλά να ζεις αληθινά, τη θέληση της καρδιάς σου.
-           Να τολμάς να σπας τα όρια των αντιθέσεων με αθωότητα και τον ενθουσιασμό ενός παιδιού: στιγμές μοναχικές εμπλουτισμένες με εκστατική πληρότητα καθώς και στιγμές συν-κοινωνίας ενωμένος πέρα από λόγια, πέρα από μάσκες και κοινωνικά ταμπού.
Μόνο έτσι, έννοιες όπως «βαριέμαι, ενοχή, αν, μετανοιώνω, δεν μπορώ» θα μπορούν να σε ταρακουνούν από το ακλόνητο κέντρο σου. Μόνο έτσι, η μαγεία θα είναι η καθημερινή σύντροφος της ευφάνταστης ζωής σου. Μόνο έτσι, ο φόβος θα γίνει σύμμαχος που απλά θα σου δείχνει ότι μετακινείσαι – για άλλη μια φορά – προς άγνωστες περιοχές του Είναι σου.
Μόνο εσύ αποφασίζεις. Και κανένας δεν μπορεί να σε σταματήσει. Κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να παγιδεύσει την ήδη απελευθερωμένη σου καρδιά. Μόνο που χρειάζεται να το συνειδητοποιήσεις, να παραδόσεις τη θέληση του νου σου, στη θέληση της καρδιάς σου. Τολμάς;
Είναι θάνατος… και είναι Ζωή μαζί! Είναι σταύρωση και ανάληψη μαζί!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Γιγαντιαία Ηλιακή Κηλίδα Σχηματίστηκε Στον Ήλιο Σε Λιγότερο Από 48 Ώρες!!!!

Posted: 22 Feb 2013 02:58 AM PST
Μια γιγαντιαία ηλιακή κηλίδα που είναι τουλάχιστον έξι φορές η διάμετρος της Γης έχει σχηματΙστεί στον ήλιο τον ήλιο σε λιγότερο από 48 ώρες, σύμφωνα με τη NASA.

Οι ηλιακές κηλίδες σχηματίζονται όταν τα μαγνητικά πεδία του ήλιου και να αναδιατάσσονται και επαναπροσδιορίζονται. Τείνουν να είναι ασταθή και μπορούν να οδηγήσουν σε ηλιακές εκλάμψεις.
Play Video
Επικάλυμμα

Τεράστια ηλιακή έκρηξη συλλαμβάνεται από τη NASA

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων, οι επιστήμονες από το Solar Dynamics Observatory της NASA,παρακολούθησαν την ηλιακή κηλίδα  να μεγαλώνει γρήγορα στις 19 και 20 Φεβρουαρίου . Η υπηρεσία λέει ότι θα μπορούσε μάλιστα να είναι μεγαλύτερη από έξι φορές τη διάμετρο της Γης ", δεδομένου ότι το σημείο βρίσκεται πάνω σε μια σφαίρα και όχι έναν επίπεδο δίσκο."

Η ηλιακή  δραστηριότητα περνά μέσα από κύκλους που εκτείνονται περίπου 11 χρόνια. Σήμερα ο ήλιος κινείται προς την κορυφή ενός πολύ ενεργητικού κύκλου που οι επιστήμονες αναμένουν να διαρκέσει μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους.Από weather.com

Απόδοση κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

--- ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ''ΟΙΩΝΟΣ'' ΤΟΥ 1978. ---

Posted: 22 Feb 2013 02:39 AM PST
Ένα καλοκαιρινό πρωινό του 1978, ένας Άγγλος αγρότης είδε ένα σχήμα από θερισμένο σιτάρι στο κτήμα του. Το σχήμα ήταν συμμετρικό, αλλά κανένα ίχνος από τρακτέρ δεν υπήρχε ολόγυρα. Το λέει στους συγχωριανούς του αλλά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Μέχρι που το φαινόμενο εμφανίζεται και σε άλλα χωράφια της περιοχής και σιγά-σιγά κατά μήκος όλης της Βρετανίας. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, κόσμος πολύς συνέρρεε για να δει από κοντά τους ανεξήγητους κύκλους, σε σημείο που τα μαγαζιά της περιοχής έκοβαν εισιτήρια στους επισκέπτες. Στο συγκεκριμένο περιστατικό βασίστηκε η ταινία ''Οιωνός''.
Να σημειώσουμε εδώ επίσης, ότι οι συντελεστές της ταινίας χρειάστηκαν αρκετές μέρες για να αναπαραστήσουν επακριβώς το σχέδιο. Έτσι, φάνηκε πως τα σχέδια αυτά ήταν κάτι παραπάνω από απλές φάρσες ανθρώπων, που δημιουργούνται μάλιστα μέσα σε μια νύχτα!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ……ΑΔΡΑΞΕ…..ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ (Μέρος Δέυτερο).

Posted: 22 Feb 2013 02:35 AM PST


 ... Συνέχεια
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
                        

 Δεν είναι «τυχαίο» ότι οι «κυρίαρχοι» της γης έχουν ονομάσει ως «ΝΕΑ ΤΑΞΗ» πραγμάτων την κοινωνική μας ζωή και δεν είναι τυχαίο το ότι έχουν «βάλει» στο στόμα μας την λέξη «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ». Η έναρξις σχεδιασμού των αρνητικών Οντοτήτων στο Πλανήτη Γη....μου δόθηκε με τον αριθμό Α380.....και αφού είχα κάμει δεξιόστροφα οδικώς το γύρω της Γαλλίας....φτάνοντας στη πόλη Τουλούζ....όπου εκεί μου δόθηκε κάποιο σημάδι ....κι αφού ολοκλήρωσα το ταξίδι ...μου μετά από λίγες ημέρες βλέποντας με απορία....σε Γαλλικό κανάλι....την πρώτη δοκιμαστική πτήση...η οποία ήταν και η μόνη πόλη που δεν επισκέφτηκα....και αρνήθηκα να παραμείνω εκεί....ως σημάδι για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του μεγαλύτερου αεροπλάνου στη Γη. Με την εμφάνιση αυτή θα ήξερα ότι όλα ξεκινάει η διαδικασία. Έγραφαν τότε οι εφημερίδες:

«Το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο, το ευρωπαϊκό Airbus A380 προσγειώθηκε την Παρασκευή στη Σιγκαπούρη, ολοκληρώνοντας την πρώτη πτήση στην Ασία, που είναι η πλέον ενδιαφέρουσα αγορά για τις αεροπορικές βιομηχανίες.
Το σούπερ-τζάμπο, που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 555 επιβατών αλλά και τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού έως τους 800 επιβάτες, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τσάνγκι ύστερα από πτήση διάρκειας 12 ωρών από την έδρα της Airbus, κοντά στην Τουλούζ της Γαλλίας.
Το A380, που έχει μήκος όσο οκτώ λεωφορεία όπως αυτά που κυκλοφορούν στο Λονδίνο και τόσο χώρο στα φτερά ώστε θα μπορούσαν να σταθμεύσουν 70 αυτοκίνητα, αποτελεί πρόκληση για την αμερικανική εταιρία Boeing, που πλέον έχει ένα σοβαρότατο ανταγωνιστή στη μάχη για την κατάκτηση σημαντικού μεριδίου στη διεθνή αεροπορική βιομηχανία.
Η εταιρία Airbus έχει ήδη παραγγελίες για την παράδοση 159 τέτοιων αεροσκαφών. Η εταιρία αυτή τη στιγμή διαθέτει τρία A380, που εκτελούν δοκιμαστικές πτήσεις και το αργότερο σε ένα χρόνο αναμένεται να είναι σε θέση να αρχίσει τη μαζική παραγωγή. Η πρώτη εταιρία που έχει παραγγείλει Α380 είναι η Singapore Airlines»

Ήταν τότε που πέθανε ο πάπας...και εμφανίστηκε ο ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ...που ο λεξάριθμος βγάζει 666...και δεν επέλεξαν τυχαία τον σεπτό ιερό αριθμό...γιατί μόνον να διαστρέφουν θέλουν και να επηρεάζουν αρνητικά τα όντα της Γης. Την αποκωδικοποίηση του ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ γραπτώς την έδωσα τότε στον Ελευθέριο Αργυρόπουλο και τη δημοσίευσε στο βιβλίο του....! Το θέμα με τον ΒΕΝΕΔΙΚΤΟ....ήταν που ενώ τον έβλεπα σε γερμανικό κανάλι...οπότε εικονικά...για πρώτη φορά στη εδώ ζωή μου...έβλεπα το άλλο του πρόσωπο...το οποίο έσβηνε και επανερχόταν...και ένιωσα τη μεγαλύτερη σιχαμάρα της εδώ ζωής μου....μιας και ήμουν αυτός που είχα γίνει ο προάγγελος μέσω μηνύματος των δεινών πάνω στη Γη. Όχι και τόσο ευχάριστο...όσο θα το νομίζετε...η συνέχεια όμως υπήρξαν και άλλα μηνύματα για τη κατηφόρα που θα πέρναμε...τα οποία είτε με οιωνούς είτε και με άλλες καταστάσεις μας δείχνουν όμως στο τέλος και τη θετική πλευρά της φωτεινής έκτασης και μεγαλουργίας. Η εσκεμμένη φυγή...του ερπετού ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ.....αυτό το μιαρό άσχημο και κακόμορφο πλάσμα....δεν είναι τυχαία. Δεν έχω λάβει κάτι σχετικά με αυτό....αλλά η εσκεμμένη παραίτησή του...σηματοδοτεί...τον ερχομό του νέου...και χειρότερου...και πολλοί λένε ότι θα είναι ο μαύρος....Πέτρος....είδομεν.

Αυτές οι ερπετοειδείς κλπ οντότητες ενοχλούνται ΑΔΕΛΦΙΑ...από το ΦΩΣ και η τροφή τους είναι τα δικά μας ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. Σκοπός τους είναι να μας ελέγξουν, ώστε να εκπέμπουμε σε συγκεκριμένες συχνότητες για να είμαστε λεία και τροφή τους. Σε παλαιότερες εποχές το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ δονούσε σε διαφορετικές συχνότητες με αποκορύφωμα τα αποτελέσματα του ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που είχε φέρει την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΗ....στα ύψη.

Αρκετοί έως τώρα ήδη θα έχετε ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ και αρχίσει κατά κάποιο να γνωρίζετε ποιοι ακριβώς είσαστε και για ποιο σκοπό ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΑΤΕ πάνω στο πλανήτη ΓΗ. Έπονται και οι υπόλοιποι....και ο καθένας στην ώρα του....την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Ο καθένας από ΕΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ έχει τον ΕΛΕΓΧΟ της δικής του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Εσείς ΕΛΕΓΧΕΤΕ τον ΕΑΥΤΟ σας. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.Σταματήστε να σας ελέγχουν οι ΑΛΛΟΙ και ειδικά η κάθε λογής ΕΞΟΥΣΙΕΣ. Οι μόνοι «ΑΤΙΘΑΣΟΙ» πάνω στον πλανήτη Γη είναι οι-ΕΛΛΗΝΕΣ κι αυτό οφείλεται στο ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ μας στο ΙΧΩΡ γι' αυτό και μας υπολογίζουν αλλά συγχρόνως και μας «χτυπάνε» αλύπητα και ιδιαιτέρως πιο πολύ από τους άλλους λαούς. Το σχέδιο των ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ υλοποιήθηκε μετά την 2001 με συνδυασμό άσχημων ενεργειών όπως:

 (ΧημικούςΑεροψεκασμούς-ΣυνεχόμεναΕμβόλια-ΚώδικαςΔιατροφής Αλιμεντάριους-Ηλεκτρονικό φακέλωμα-Τεχνητή Οικονομική Κρίση κλπ) ώστε να μας φοβίσουν, να μας ελέγχουν, να μας χειραγωγούν και να μας απομυζούνε, ώστε να μην χάσουν τα «προνόμιά» τους μιας και ως «αλαζόνες» νομίζουν ότι θα κατέχουν για πάντα τον πλανήτη γη. Μερικοί από εσάς ίσως να διερωτάστε ότι εκείνοι έχουν το επάνω χέρι ….ΑΛΛΑ όμως ΕΜΕΙΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Ο καθένας μας είμαστε μία ΙΣΧΥΡΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, μία ΦΩΤΕΙΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ με ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΙΣΧΥ αρκεί να το ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ και ως ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ της ΔΙΑΝΟΙΑΣ που διακατέχουμε να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΑ μας. Το δικό μας ΔΝΑ είναι μία ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και ΑΛΗΘΕΙΑ.....κρατάει τον ΚΩΔΙΚΟ, κρατάει το ΣΧΕΔΙΟ της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ μας, της ΥΠΑΡΞΗΣ μας….την ΙΣΤΟΡΙΑ του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Τις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ μην τις ψάχνετε αλλού….βρίσκονται ΜΕΣΑ μας και είναι πλέον ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ. Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ μας θα βρίσκεται σε ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ σαν ένας «σύγχρονος» ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ.

Ο στροβιλισμός των ΔΩΔΕΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ μας κέντρων θα ευθυγραμμιστεί μέσα στο σώμα μας. Η τελευταία συζυγία πλανητών ξέρουμε ότι είχε πραγματοποιηθεί το 1962 και η επόμενη λένε οι επιστήμονες ότι θα γίνει το 2040. Μία πλήρη περιστροφή του γαλαξία μας γύρω από το κέντρο της απαιτεί...225-250 εκατομμύρια χρόνια. Η γη βρίσκεται 30.000 έτη φωτός από το κέντρο του γαλαξία. Η έλευση των 26.000 ετών (ΕΝ-ΙΑΥΤΟΣ του ΠΛΑΤΩΝΟΣ) συμπίπτει με την σημερινή μας εποχή και είναι μία περίοδος όπου τα ΠΕΝΤΕ εξωτερικά ενεργειακά μας κέντρα θα αρχίσουν ναΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ με τους πλανήτες και θα κατακλιστούμε απόΧΕΙΜΑΡΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.

Θα βρεθούμε σε ΝΕΟ ΕΠΙΠΕΔΟ λειτουργικότητας και συνειδητότητας, σε νέο δονητικό επίπεδο. Οι «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» «σχεδιάστηκαν» για να είναι το «ΚΛΕΙΔΙ» πρόσβασης σ' αυτές τις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Η ροή πληροφοριών θα φτάσει ως το ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ κέντρο που θα βιώσουμε σύντομα….! Δεν είναι «τυχαίο» ότι η ΣΕΛΗΝΗ έχει χρονική διάρκεια τον αριθμό 13, όσες είναι και οι ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΙ. Ακόμη και τώρα μας λένε στα ντοκιμαντέρ …ότι η ΣΕΛΗΝΗ είναι ένα κομμάτι της γης….αλλά κανένας επίσημα δεν μας λέει ότι δεν είναι ΠΛΑΝΗΤΗΣ αλλά ένας ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ....ο οποίος παίζει χαρακτηριστικό και σημαντικό  ρόλο για την επιβίωση μας πάνω στη γη. Αν πάψει να υπάρχει ΣΕΛΗΝΗ άμεσα θα έχουμε 4 ώρες νύκτα και 4 ώρες μέρα και αυτόματα θα αλλάξει το κλίμα της γης. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 1950 σε ναό των Μάγιας στο Μεξικό βρέθηκε χάρτης της αθέατης πλευράς της Σελήνης, ο οποίος αποδείχτηκε ακριβής …..αφού συγκρίθηκε με τους πρόσφατους που μας έφερα....τα διαστημόπλοια. Η πρώτη χαρτογράφηση της πλευράς από τον άνθρωπο έγινε στις 7/10/1959 και επομένως ο παλαιός αυτός χάρτης που βρέθηκε στη γη είναι ή από επίσκεψη γήινων στη σελήνη ή από επίσκεψη εξωγήινων στη γη. Επίσης στην ινδουιστική θρησκεία και στα σανσκριτικά κείμενα ….αναγράφεται ότι σε παλαιότερη ….εποχή η σελήνη δεν υπήρχε ως δορυφόρος και οι άνθρωποι είχαν ανάστημα ύψους: 1.20-1.50 μ.. Αργότερα η γη απέκτησε 3 δορυφόρους και οι άνθρωποι είχαν ανάστημα : 2.50-12.00 μ. και τέλος με έναν δορυφόρο και ύψος: 1.60-2.00 μ. που συμβαδίζει ακόμη μέχρι  την σημερινή μας εποχή μιας και λόγω της βαρύτητας  που είναι (g=9.81 m/sec2) επαληθεύονται οι μετρήσεις.

Είναι αξιοπερίεργο έως τώρα που ο πιο κοντινός μας (πλανήτης) στην ουσία  τεχνητός δορυφόρος, ο οποίος κατασκευάστηκε για να είναι ακριβώς στη μέση ανάμεσα σε γη και ήλιο ώστε να έχει ακριβώς τον ίδιο δακτύλιο και να κρατείται έως  τώρα «μυστικό» για τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει….μιας και έως τώρα έχουμε λάβει γραμμικές εκπομπές μιας διαστάσεως….σαν αυτές που αντιστοιχούν στις ραδιοφωνικές μας εκπομπές / επιφανειακές εκπομπές δύο διαστάσεων που αντιστοιχούν στις τηλεοπτικές μας εκπομπές / και το κυριότερο ογκομετρικές τριών διαστάσεων….που παραδόξως δεν αντιστοιχούν σε γήινη τεχνολογία, είναι δε δυνατόν να αποδοθεί με διαμορφωμένους ολογραφικούς δέκτες που «οδηγούνται» από κεραία, που αυτόματα σημαίνει ότι τα σεληνιακά σκάφη και η Σελήνη να διαθέτουν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες πομπούς και δέκτες στερεοσκοπικής τεχνολογίας. Και αναφέρομαι εκτενέστερα για την σελήνη γιατί οι άνθρωποι του πλανήτη μας έως τώρα εννοώ για την πλειοψηφία «χτίζουν» μια συγκεκριμένη πραγματικότητα με τις σκέψεις τους και τη διατηρούν με την κοινή τους συναίνεση…!

 Μήπως ΑΔΕΛΦΙΑ ήρθε ΩΡΑ να ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ ….και να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ τις ΔΙΚΕΣ σας ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ;

Επίσης αξιοσημείωτος και αξιοπερίεργος είναι και ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ….ο οποίος με αναγραμματισμό μας αποκαλύπτει τη λέξη ΔΙΑΤΡΟΦΗ…..δηλαδή τη ΤΡΟΦΗ του ΔΙΑ…τροφή του ΥΨΙΣΤΟΥ ΔΙΟΣ. Το παράδοξο με αυτόν τον πλανήτη είναι ότι είναι ο ΜΟΝΟΣ που γυρίζει ανάδρομα….ο μόνος που γυρίζει αντίστροφα με τους υπόλοιπους…! Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ….σαν πλανήτης πρόδρομος της ημέρας έλαβε το όνομά ΕΩΣΦΟΡΟΣ….αυτός δηλαδή που φέρει το ΦΩΣ,  το ΕΩΣ, την αυγή, «άγγελος» του ΦΩΤΟΣ και της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, η οποία αποκαλύπτεται εξ αυτού, μα και σαν θεά του Έρωτα και της Ομορφιάς δεν μπορεί να έχει ξεχωριστή θέση στο ΕΡΓΟ και την ΠΡΑΞΗ αυτή: την ΤΡΙΠΛΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ ΚΙΝΗΣΗ 666 της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Είναι ο μόνος πλανήτης που εκτελεί εξωστρεφή περιστροφή, αντίθετα από τους υπόλοιπους πλανήτες, οπότε αποτελεί τη μόνη θεότητα και αρχή η οποία επιτρέπει τη λειτουργία της εξωστρεφούς κίνησης. Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ είναι δημιουργική εξ ορισμού και επιπλέον δίνει το ΕΝΑΥΣΜΑ, το ΣΗΜΑ και χαράζει την ΟΔΟ μέσα από την οποία περνά ο «δρόμος» του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ με την ΙΔΕΑ,....δηλαδή η ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ  ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ....ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ και η επιστροφή ώστε να ολοκληρωθεί το ΕΡΓΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ της ΙΔΕΑΣ. Είναι το πιο «μυστηριώδες» στοιχείο στη διαδικασία της Δημιουργίας, εκείνο που λειτουργεί «παράλληλα» με τον ΖΗΝΑ-ΔΙΑ και δίνει ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ στη Ζεύξη και τον Διαχωρισμό θέτοντας τον έναν και απαράβατο όρο για να προκύψουν αυτές οι λειτουργίες, όρος που δεν είναι άλλος από την έννοια του ΚΑΛΟΥΣ που ή ίδια επιφέρει....που ο ΖΗΝΑΣ-ΔΙΑΣ επιτρέπει....που ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ εκτελεί και ως εκ τούτου ο ίδιος συντελείται….και που η πλευρά της καταστροφής πάντοτε στερείται…

                                

Η θέαση ΦΩΤΟΣ που θα λάβουμε ΑΔΕΛΦΙΑ....δημιουργεί νέες διαστάσεις πραγματικότητας. Γίνεται μία σύγκλιση των ΕΑΥΤΩΝ μας πάνω στον πλανήτη γη. Οι ΕΑΥΤΟΙ μας που θα αναγνωρίσουμε....έρχονται από το ΣΥΝ-ΠΑΝ.

Οι ΕΑΥΤΟΙ που θα υποδεχτούμε....είμαστε ΕΜΕΙΣ.

Προσέξτε:Ο τρισδιάστατος κόσμος που ζούμε έρχεται σε μετωπική «σύγκρουση» διαστάσεων και όχι «σύγκρουση» κόσμων.

Περνάμε μέσα σε μια ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Το ΦΩΣ που έχουμε μέσα μας είναι η ΠΡΟΩΘΗΣΗ, η ΔΙΑΘΕΣΗ και το ΜΟΙΡΑΣΜΑ πληροφοριών που θα λάβουμε ΜΕΣΑ μας.

Είμαστε οι ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ της ΨΥΧΗΣ μας.

Η Ψυχή θα μας δώσει τον ΡΥΘΜΟ και ο ΡΥΘΜΟΣ αυτός είναι τοΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ ΦΩΣ και η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ που θα μας «βγάλει» από το ΣΚΟΤΑΔΙ. Σκορπίστε το ΦΩΣ και ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ το....με τους υπόλοιπους συν-ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ σας.

Είμαστε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ που ενσαρκωθήκαμε σε διαφορετικά συστήματα πραγματικότητας.

Είμαστε ΤΑΞ-ΕΙ-ΔΙΩΤΕΣ του ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Ήρθαμε στον πλανήτη γη ως πρέσβεις για να κάνουμε τις πραγματικότητες να συγχωνευθούν και να αποκτήσουν μεγαλύτερη πληροφόρηση μέσα μας, ώστε να ελευθερώσουν τον «φόβο» και να λειτουργήσουν χωρίς εμπόδια. Συνεργαστείτε ΑΡΜΟΝΙΚΑ και υποστηρίζετε τους άλλους, αφού η αναζήτηση με τους άλλους έχει γίνει ήδη πιο έντονη από το1995 και δώθε.

Ο καθένας μας είναι πλέον ένας φορέας ΦΩΤΟΣ.

 Θα έχετε αναρωτηθεί μέσα σας ότι από τότε που συνειδητοποιήσατε την ύπαρξη σας….διαρκώς και διακαώς … «ψάχνεστε» προς πάσα κατεύθυνση και έρευνα. ΕΡΕΥΝΑ σημαίνει:

 Ε=λευθέρα//Ρ=ρ(οή) εις την // ΕΥ=ορθήν, μη προκαταλειμμένην, αδογμάτιστην, ανιδιοτελή, μη συμφεροντολογικώς προσανατολιζόμενην ανακάλυψιν του //Ν=ν(ου)//Α=α(ρχήν) έχουσα την επιθυμίαν διαΑΝΑΚΑΛΥΨΙΝ.

Απλά ΑΔΕΛΦΙΑ....ο καθένας μας ήρθε στον πλανήτη ΓΗ για να αφυπνίσεικάτι μέσα του, μέσα στον κωδικό του ΔΝΑ και τώρα ανταποκρινόμαστε σ' αυτή τη διαδικασία. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε να βρισκόμαστε ξανά εδώ….πίσω στη γη. Πλήθος άλλων συνανθρώπων μας που δεν τους ξέρουμε ακόμη …έχουν ξεκινήσει τη «μεταλλακτική» αυτή διαδικασία της ηλεκτρομαγνητικής συχνότητας καθώς η εκπομπή μας …θα επηρεάσει όλο τον ΠΛΑΝΗΤΗ.

Η δική μας ΔΟΝΗΣΗ θα επηρεάσει και τους διπλανούς μας και σαν «ντόμινο» θα αυξάνεται και θα μεταδίδεται το ΦΩΣ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ είναι μία ΙΣΧΥΡΗ ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΣ, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα.

Ο ΕΝΑΣ μπορεί να ΑΛΛΑΞΕΙ τον ΚΟΣΜΟ.

 Φτάνει να το ενστερνιστείτε και να το παλέψετε μέσα σας. Όταν ξεκίνησα την ενημέρωση για το εμβόλιο Η1Ν1 κατά αρχάς στο διαδίκτυο….ήμουν μόνος σαν καλαμιά στον κάμπο…αλλά σιγά-σιγά…μέρα με τη μέρα…εβδομάδα με την εβδομάδα…φτάσαμε πολλοί ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ...να ενημερώνουμε για τις επιπτώσεις του και ενεργοποιήθηκε όλος αυτός ο κόσμος, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο…ώστε να αποφύγουμε σε μεγάλο βαθμό να εξαπλωθεί ο ιός....που ήθελαν να μας μεταδώσουν….ενώ στη συνέχεια θα μας έφερναν τον νέο εμβόλιο Η5Ν1....ώστε να μας τσεκάρουν με ανιχνεύσιμο μικροτσιπτς για μόνιμη παρακολούθηση από ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ.

 Μετά τη μεγάλη μας ΝΙΚΗ, αυτοί εξακολουθούν να τρώνε τα ιμάτιά τους και πάλι....με κάθε τρόπο προσπαθούν να «σκαρφιστούν» και να μας επιβάλλουν το τσεκάρισμα…αλλά πλέον ο κόσμος είναι  πλέον …ψιλιασμένος. 
Η ΙΣΧΥΣ  ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ....ενάντια σε κάθε είδους ΕΠΙΒΟΛΗ.

 Με τον ίδιο τρόπο από άνθρωπο σε άνθρωπο θα λάμψει μέσα μας το ΦΩΣ…και από ΚΑΡΔΙΑ σε ΚΑΡΔΙΑ(κάρα Διός) θα ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ τηνΦΡΟΝΗΣΗ. Είμαστε ΦΟΡΕΙΣ του ΦΩΤΟΣ.

Είμαστε «ΦΥΛΑΚΕΣ» της συχνότητας.

Είναι βασικό να καταλάβουμε ότι ΕΜΕΙΣ  θα λύσουμε τα «προβλήματα» που αντιμετωπίζουμε γύρω μας. Μην τα αφήνετε σε άλλους ….να σας τα λύσουν….μην περιμένετε από....πάνω...τους εξ αρχής πουλημένους πολιτικούς. Η κάθε ΕΞΟΥΣΙΑ μας ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ. Μας έχουν πείσει …ότι την δύναμη την έχουν ΑΛΛΟΙ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι την ΔΥΝΑΜΗ την ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ….ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Αν δεν μας φοβούνταν…δεν θα προσπαθούσαν να μας «χειραγωγήσουν» και θα μας πολεμήσουν ακόμη πιο έντονα....όπου ήδη εδώ και καιρό αρχίζουμε πλέον να το νιώθουμε στο πετσί μας....έντονα το μένος τους....το μίσος τους....τώρα με τα συνεχόμενα οικονομικά μέτρα που έχουν επιβάλλει. Όμως να το ξέρετε καλά ότι αυτοί στην ουσία φοβούνται και θέλουν να μας έχουν στην ίδια συχνότητα γι' αυτό και προκαλούν επεισόδια….ειδικά στα δελτία ειδήσεων για να μας προκαλούν συνέχεια το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου. Έως τώρα στην τηλεόραση αλλά και στον κινηματογράφο, αλλά ακόμη και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια των παιδιών μας προβάλλουν έργα φρίκης, αγωνίας, τρόμου, φόβου κλπ και αυτό γίνεται συνειδητά εδώ και χρόνια....από αυτά τα άρρωστα μυαλά …ώστε να παράγεται παγκοσμίως η ίδια ιδιοσυχνότητα φόβου και υστερίας των συνανθρώπων μας…για να τρέφονται....οι ίδιοι.

Να ξέρετε ότι όσο βρίσκεστε στη διαδικασία ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, αλλά καιΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ θα προσπαθούν αντίστοιχα να σας εμποδίσουν ….δημιουργώντας ένθετες ολογραφικές καταστάσεις ….δηλαδή ψευδείς βιωματικές καταστάσεις για να σας παραπληροφορούν «έντεχνα». Όταν διαπιστώνετε ότι κάτι δεν πάει καλά γύρω σας…στο περιβάλλον σας...πιθανώς θα επιδιώκουν επηρεασμό στα κοντινά σας πρόσωπα με στόχο να σας «αποτρέψουν», για να μην συνεχίσετε το ταξΕΙδι σας…που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε να πραγματοποιήσετε.....σ' αυτόν τον πλανήτη.

Μην πτοείστε …συνεχίστε ΑΦΟΒΑ Αδέλφια….γιατί ΕΣΕΙΣ είσαστε οι ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ.

Πιάστε τον ΠΛΑΝΗΤΗ στα ΧΕΡΙΑ σας…!

ΑΔΕΛΦΙΑ είναι οφθαλμοφανές ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν τους ανθρώπους του πλανήτη γη κάτω από το πρίσμα των διάφορων θρησκειών και κάθε θρησκεία έχει το δικό της «θεό». Αυτό γίνεται συνειδητά, ώστε να έχουμε «πάντα» κάποιον πάνω από το κεφάλι μας.

Όχι, δεν χρειάζεστε κάποιο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ για να έρθετε σ' επαφή με τον «ΘΕΙΟΝ ΟΝ». ΜΟΝΟΣ σου επικοινωνείς απ' ευθείας με την Ανώτερη Πνευματική Συνειδητότητα ερευνώντας και αμφισβητώντας ταυτόχρονα....όλα όσα σε περικλείουν.

ΕΣΥ είσαι ο ΠΟΜΠΟΣ...ΕΣΥ και ο ΔΕΚΤΗΣ.

Μπορείς να το κάνεις....ΜΟΝΟΣ σου.

Βρες τον κατάλληλο χώρο-ενεργειακό τόπο και αφέσου στη διαδικασία.

Έλα αντιμέτωπος....με τον ΕΑΥΤΟ σου.

Πάψε να μιλάς πολύ….και να παραμιλάς….γιατί ξοδεύεις άσκοπα την ενέργεια σου και πήγαινε εκεί που σε προστάζει η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ σου. Ενεργοποίησε τη «λάμπα» που έχεις μέσα σου. Το κουμπί βρίσκεται επάνω σου. Απλά δεν το «πατάς». Κι επειδή εύλογα θα αναρωτηθείς που είναι αυτό το «κουμπί»…..αυτό θα το βρεις ΜΟΝΟΣ σου. Είναι ΔΙΚΟ σου μέλημα. Εγώ απλά μ' αυτό το ΚΕΙΜΕΝΟ σε ΠΡΟΤΡΕΠΩ και σε ΠΑΡΟΤΡΥΝΩ....να το ΠΡΑΞΕΙΣ.

Μην ψάχνεις την ΓΝΩΣΗ μέσα από τους ΑΛΛΟΥΣ.  Ψάξε την ΜΕΣΑ σου.

Αυτό που εγώ σου δίνω εδώ....είναι ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ πληροφόρηση – γνώση....θα σου ΔΟΘΕΙ από την λάμψη του ΦΩΤΟΣ.

Είσαι ΦΩΤΟΦΟΡΟΣ.

Η φώτιση γίνεται ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ και όχι με τις πέντε αισθήσεις. ΟΛΟΙ έχουμε πρόσβαση στη ΓΝΩΣΗ, αρκεί να θελήσουμε να «λαμπαδιάσουμε»...το ΕΙΝΑΙ μας. ΝΗΝΕΜΙΑ-ΗΡΕΜΙΑ-ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και θα βιώνουμε κάθε μέρα, άλλες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ.

Το μυστικό είναι απλό, αλλά σας διαφεύγει....γιατί ταυτόχρονα ασχολείστε με πολλά ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ασχοληθείτε...απλά με τον ΕΑΥΤΟ σας.

Γιατί λέτε....να μας θέλουν να μας έχουν σε «ρομποτοειδή» κατάσταση;

Απλά μας θέλουν σαν «στρατιωτάκια», ώστε να μην ασχολούμαστε με τονΕΑΥΤΟ μας και ανακαλύψουμε τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ....που κρύβουμε μέσα μας.

ΑΔΕΛΦΙΑ μην βασανίζετε άδικα το μυαλό σας με τις πολλές «θεωρίες» και ποια είναι η πιο ΣΩΣΤΗ.

Βρείτε τα με τον ΕΑΥΤΟ σας.

Η μεγαλύτερη ΝΙΚΗ είναι να ΝΙΚΗΣΕΤΕ τον ΕΑΥΤΟ σας.

Ο «φόβος» να βρεθείτε αντιμέτωποι με τον ΕΑΥΤΟ σας όμως....είναι ότι ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ  να ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ και να λάβετε το ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ ΦΩΣ που θα σας «πλημμυρίσει τα σωθικά σας και θα γίνετε ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ  ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ.

ΜΗ ΦΟΒΟΥ….ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ.

Ως ΕΩΣΦΟΡΟΙ ….δηλαδή ως ΦΟΡΕΙΣ ΦΩΤΟΣ που είμαστε φέρνουμε το ΦΩΣ στον πλανήτη και επιτρέπουμε την εξέλιξη της ανθρωπότητας, κάνοντας το ΚΟΣΜΙΚΟ εξελικτικό άλμα στην ΕΠΙΓΝΩΣΗ και τη ΔΙΑΝΟΙΑ(ΝΟΥΣ ΔΙΟΣ), γειώνοντας αυτή τη συχνότητα πρώτα μέσα στον ΙΔΙΟ μας τον ΕΑΥΤΟ, στο ΙΔΙΟ σας το ΣΩΜΑ ….απλά με το να το ΖΟΥΜΕ.

Ο δικός μας ΗΛΙΟΣ....ονομάζεται ΑΛΚΥΩΝ….και ίσως να μην είναι «τυχαίο» ότι αυτό το κείμενο το γράφω σ' αυτό εδώ το μέρος που λέγεται «ΑΛΚΥΩΝ».

 ΑΔΕΛΦΙΑ....κάνουμε κύκλους-σπείρες φεύγοντας από τον ΗΛΙΟ και φέρνουμε τις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ απ' αυτόν σε όλα τα διάφορα συστήματα του Σύμπαντος.
ΧΑΡΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ –ΚΑΝΕ ΣΧΕΔΙΑ-ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΟΥΡΑΝΙΕ ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ. ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. 

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Συνεχίζεται... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

O Φιλήμων και η Βαυκίς (Πλάτανος και Λεύκα)

Posted: 22 Feb 2013 01:25 AM PSTΚάποτε στο βάθος μίας λαγκάδας δίπλα στο ποτάμι κοντά σε μία πόλη, βρισκόταν ένα φτωχικό και χαμηλό σπίτι. Εκεί κατοικούσε ένα αγαπημένο ηλικιωμένο ζευγάρι, ο Φιλήμων και η Βαυκίς. Το σπίτι τους ήταν τόσο χαμηλό, όσο να χωράει τον έρωτα των δύο ενοίκων του, και τόσο φτωχικό και άμεμπτο, που ήταν αντάξιο μίας θεϊκής επίσκεψης.
Διότι των Θεών οι συνήθειες καθώς λένε, είναι στην φτώχεια να συχνάζουν, και από αυτή πρώτα να ξεκινούν.
Παραμονή της εορτής του Κάρνειου Απόλλωνα, το ηλικιωμένο ζευγάρι δεν περίμενε κανέναν να μοιραστεί την γιορτινή χαρά καθώς οι συντοπίτες τους δεν τους επισκέπτονταν επειδή ηταν γέροι και φτωχοί, παρόλα αυτά φόρεσαν τα καλά τους ρούχα, και μοίρασαν τα λίγα αγαθά που είχαν, καθώς οι ημέρες αυτές ήταν για αυτούς πιο πολύ γιορτή αγάπης, και λιγότερο πληθώρα αγαθών... !
Ξαφνικά χτύπησε η πόρτα και στο κατώφλι εμφανίστηκαν δύο ρακένδυτοι ζητιάνοι, με παράστημα όμως αρχοντικό, και με τρόπους που πρόδιδαν ευγένεια καταγωγής. «Δεν έχουμε που να περάσουμε την νύχτα», είπε ο ένας από τους δύο ξένους.«Όπου και να χτυπήσαμε στην πόλη κανείς δεν μας φιλοξένησε, τιμώντας τον ξένιο Δία. Δεχτείτε μας, δεν έχουμε που να περάσουμε την νύχτα μας» .
«Περάστε σαν στο σπίτι σας», είπαν με μία φωνή τα δύο γεροντάκια. «Χαρά μας να σας φιλοξενήσουμε, ελπίζουμε να καταδεχτείτε να μοιραστείτε μαζί μας το φτωχικό μας δείπνο». 
Οι δύο κουρελήδες ξένοι ήταν στην πραγματικότητα ο Ξένιος Δίας και ο Ψυχοπομπός Ερμής, και πέρασαν το βράδυ τους με το καλόκαρδο γέρικο ζευγάρι.
Οι φιλόξενοι οικοδεσπότες Φιλήμων και Βαυκίς, πρόσχαροι και καλοσυνάτοι, κουβέντιαζαν χαμογελαστά στους ασυνήθιστους ξένους, ευχαριστώντας τους για την συντροφιά τους. Είχαν λίγο ψωμί και τυρί, έτσι το φιλόξενο ζευγάρι, αργομασούσε τρώγοντας πολύ μικρές ποσότητες, έτσι ώστε να φάνε περισσότερο οι επισκέπτες τους. Το ίδιο συνέβαινε και με το κρασί. 
Παρόλο όμως που ο Φιλήμονας γέμιζε συνέχεια τα ποτήρια με το λιγοστό ΚΡΑΣΙ αυτό δεν τελείωνε, κάτι που τον έβαλε σε υποψίες.... Μόλις έγινε αυτό οι ξένοι άρχισαν να λαμποκοπούν, φωτοστέφανο σκέπασαν τα κεφάλια τους και ένα εκτυφλωτικό φως κάλυψε το μικρό δωμάτιο. 
Ο Φιλήμων και η Βαυκίς έπεσαν αμέσως στο έδαφος μόλις κατάλαβαν ποίοι Θεοί είχαν εμφανιστεί μπροστά τους. . . !!!

«Οι συμπολίτες σας θα ανταμειφθούν για την ύβρη που διέπραξαν», είπε ο Δίας, και έδειξε την ασεβή πόλη, με το δάχτυλο του εκπέμποντας την οργή του. Κύματα άγρια ορθώθηκαν από το ποτάμι και πλημμύρισαν την πόλη στο βάθος.
Οι Φιλήμων και Βαυκίς εκλιπαρούσαν για να σωθούν οι συμπολίτες τους καθώς δεν είχαν μετρήσει ποτέ την κακία που τους είχαν δείξει, οι Θεοί όμως δεν ακύρωσαν την ποινή, αλλά για να τιμήσουν το ευσεβές ζευγάρι, έκαναν το φτωχικό τους σπίτι ένα περίλαμπρο ναό, και τους όρισαν θεράποντες ιερείς για να δέχονται τους ευσεβείς προσκυνητές.
Τους ζήτησαν επίσης να πουν την μεγαλύτερη επιθυμία τους. 
Η μόνη επιθυμία τους, ήταν να ζήσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί, αλλά και να πεθάνουν μαζί. 
Κάποια μέρα μετά από χρόνια, κάθονταν στα σκαλιά του άλλοτε φτωχικού τους σπιτιού, και έβλεπαν την λίμνη , που άλλοτε ήταν η πόλη και πλημμύρισε ο Δίας. 
Ξαφνικά άρχισαν να «σβήνουν» να χάνονται, ενώ ταυτόχρονα τα πόδια τους άρχισαν να γίνονται ρίζες, τα χέρια τους κλαριά, έως ότου ο Φιλήμονας μεταμορφώθηκε σε Πλάτανο, και η Βαυκίς σε Λεύκα. 
Από τότε τα Πλατάνια και οι Λεύκες βρίσκονται κοντά, για να μεταφέρει ο άνεμος την αγάπη τους που ακούγεται με το θρόισμα των φύλλων τους... !


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Εστία, Παρθενία και Αιώνιο Πυρ

Posted: 22 Feb 2013 12:41 AM PST


Εστία. Κόρη του Κρόνου και της Ρέας, του Χρόνου και του Τόπου.


                                      


Η Εστία, αντίθετα με τις άλλες θεότητες του Ολύμπου, χαρακτηρίζεται από μια στατικότητα, καθώς παραμένει αμετακίνητη στον Όλυμπο. Ωστόσο, παρά την εξωτερική της αυτή ακινησία ,  ο εσωτερικός της κόσμος είναι ζωντανός και δυναμικός, γι΄αυτό και η Εστία είναι το αρχέτυπο της αυτοσυγκέντρωσης.


Ο Ηράκλειτος έλεγε «Από το πυρ βγαίνουν όλα και στο πυρ ξαναγυρνούν». Οι Πυθαγόρειοι όταν έλεγαν Εστίαν, εννούσαν το Αιώνιο Πυρ, τη φωτιά στο κέντρο του κόσμου. Η Εστία είναι η μήτρα κάθε γέννας, που προϋπάρχει στην αιθερική περιοχή. Η Μήτρα Ιδέα. Είναι αυτή η θερμαντική ικανότητα της Εστίας που περιέχει το μυστήριο της ζωής. Παραλληλίζοντας με τη γυναικεία μήτρα, όπου εκεί συντελείται η κύηση του σώματος-οχήματος κάθε ψυχής προς ενσάρκωση. Παρατηρούμε άλλωστε ότι οι ναοί της Εστίας ήταν κυκλικά οικοδομήματα (όπως η μήτρα).


Όμως στην πορεία βλέπουμε την Εστία, από Θεά του πυρός να καθιερώνεται ως Θεά της οικογενειακής ζωής. Από σύμβολο της Παγκόσμιας Ενέργειας του Σύμπαντος, περιορίστηκε σε μια ανθρωποκεντρική θεά που σαν σκοπό της είχε να συγκεντρώνει την οικογένεια κοντά στο αναμμένο τζάκι κι εκεί να προσκυνούν τον νέο αρχηγό τους, τον άνδρα της οικογένειας. Εκείνος πλέον προσφέρει τις θυσίες και την επικαλείται.  Η Μητριαρχία γκρεμίζεται, για να δώσει τη θέση της στην Πατριαρχία. Καθιερώθηκε ένας νέος τύπος γυναίκας, η εγκλεισμένη μέσα στο σπίτι, που αναθρέφει τα παιδιά. Και ο μύθος της αιώνιας Παρθενίας της Θεάς διαστρεβλώθηκε από το νέο σύστημα, αποδίδοντας στη γυναίκα την παρθενία ως αρετή, υποδουλώντάς την.


Τα βέβηλα μάτια πάντα θα αντικρίζουν την εξωτερική όψη των Μυστηρίων του Σύμπαντος. Τα δε Ιερατεία, ενώ γνωρίζουν τα εσωτερικά κλειδιά, σκόπιμα αποκρύπτουν την αλήθεια, διαστρεβλώνοντας και υποβαθμίζοντας τα Σύμβολα και τους Μύθους.  


Ίσως, πράγματι σε γήϊνο επίπεδο, ο άνδρας να ανάβει το πυρ και η γυναίκα να το συντηρεί και τροφοδοτεί. Ίσως αυτή είναι μια πτυχή της θηλυκότητας και σε μαγικό επίπεδο. Όμως, αλήθεια, δεν αποτελεί διαστρέβλωση το να εξισώνουμε φιλοσοφικές-υπερβατικές Ιδέες με τα γήϊνα δεδομένα και να υποβαθμίζουμε είτε τη θέση της γυναίκας είτε την σεξουαλικότητα;
Θεά  Εστία ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

About the Author

Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις on 11:44 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By Αρμαγεδώνας Έλευσις on 11:44 μ.μ.. Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα"

Leave a reply

Armageddon

... Ελπίζουμε να σας αρέσει το θέμα και να το αναπαράγετε με οποιονδήποτε τρόπο:

...αναμένουμε τα σχόλιά σας!

Αν θέλετε πατήστε Χ για να διώξετε το πλαίσιο.

blog comments powered by Disqus

+/-LiVe:Facebook Tips


Profile

Καλώς μας ήρθες......

Τοιχος

Online Friend


Go Large!

    Blog Archive